מתכון נתח שייטל על האש

מתכון שייטל על האש
3.6666666666667/5
זמן הכנה:
15 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
בשרי

התפנקו עם חוויה קולינרית מעוררת תיאבון עם מתכון לשייטל על האש המעולה הזה לשיטל בגריל. מנה זו משלבת את העישון הטבעי של הגריל עם הטעמים העדינים של השיטל, ומביאה להרמוניה מושלמת של טעם ומרקם. 

השיטל, מתהדר בניחוח אדמתי ובמרקם בשרי שהופך אותו לבחירה מצוינת לצלייה. הפשטות של המתכון לשייטל על האש הזה מאפשרת לטעמים לזרוח, וליצור מנה בלתי נשכחת שתשמח את בלוטות הטעם שלכם.

מתכון גוש שייטל על האש – כדאי לדעת:

  • זמן הכנה וצלייה: זמן ההכנה הינו 15 דקות וזמן הצלייה הוא כ־10 דקות בלבד.
  • רמת הקושי של מתכון זה עומד על "קל".
  • מתכון זה, מכיל יתרונות תזונתיים אשר טובים לגוף.

מרכיבים להכנת שייטל על האש (מספיק לעד 4 מנות)

  • · 500 גרם בשר שייטל
  • · 3 כפות שמן זית
  • · 2 שיני שום, קצוצות
  • · 1 כף רוטב סויה
  • · 1 כף חומץ בלסמי
  • · 1 כפית דבש
  • · פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
  • · מלח לטעימה
  • · פטרוזיליה טרייה או כוסברה לקישוט (לא חובה)

הוראות הכנה של שייטל על האש

  1. בקערת ערבוב מערבבים את שמן הזית, השום הטחון, רוטב הסויה, החומץ הבלסמי, הדבש, פלפל שחור גרוס טרי וקורט מלח. מערבבים היטב ליצירת מרינדה.
  2. מוסיפים למרינדה את בשר השייטל. הניחו להם להשרות כ-10 דקות, תנו לטעמים להחדיר.
  3. חממו מראש את הגריל לחום בינוני-גבוה, בסביבות 200°C (400°F).
  4. לאחר שהגריל חם, מניחים את פטריות השיטאקי הכבושות ישירות על המנגל. סוגרים את המכסה וצולים כ-4-5 דקות לכל צד, או עד שהם מפתחים סימני גריל ומתרככים.
  5. בזמן הצלייה, מדי פעם מבסוטים את הפטריות בשארית המרינדה לתוספת טעם.
  6. לאחר שהשייטל מבושל לשלמות, הסירו אותו מהגריל לצלחת הגשה. מפזרים מעט פטרוזיליה או כוסברה טרייה מלמעלה לקבלת נגיעה נוספת של טריות וקישוט (לא חובה).
  7. מגישים את השיטל בגריל חם כמתאבן מענג או כתוספת לצד ירקות בגריל, אורז מאודה או סלט. תהנה!

יתרונות תזונתיים של נתחי שייטל על האש

בשר שייטל ידוע ביתרונות התזונתיים שלו, הנה כמה:

  1. הם דלים בקלוריות ושומן, מה שהופך אותם לבחירה אידיאלית עבור אנשים המודעים לבריאות.
  2. בשר שייטל אלו הן גם מקור מצוין לסיבים, ויטמינים B ו-D ומינרלים כמו אשלגן, ברזל וסלניום.
  3. עם התכונות המחזקות את מערכת החיסון והשפעותיהן האנטי-דלקתיות הפוטנציאליות, בשר שייטל מהווה תזונה בריאה לתזונה שלך.

המתכון הזה לשיטל בגריל הוא רב תכליתי וניתן להגדיל או להקטין בקלות כדי להתאים לגודל ההגשה הרצוי. בין אם אתם מארחים מסיבת ארוחת ערב או נהנים מארוחה נעימה בבית, המנה הזו בוודאי תרשים את האורחים שלכם עם הטעמים המפתים והיתרונות הבריאותיים שלה.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 3 בשלנים

מתכונים נוספים

פיצה דקה
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

המתכון המושלם לפיצה דקה ממש כמו באיטליה

רולדת בצק עלים במילוי גבינות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

רולדת בצק עלים במילוי גבינות שאי אפשר לעמוד בפניה

עוף עם שומר ואפונה
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון לעוף עם שומר ואפונה בטעם נוסטלגי של בית

חציל מגולגל עם בשר
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

חציל מגולגל עם בשר שיגרום לכם ללקק ת'אצבעות

מלוואח מגולגל
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מתכון למלוואח מגולגל – פינוק מנחם מתימן

בצקניות הונגריות
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לבצקניות הונגריות (שפצלה) שיזכיר לכם את סבתא

דילוג לתוכן