מתכון שרימפס בחמאה ויין

מתכון שרימפס ושמנת - אחד המענגים שתאכלו אי פעם
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
כשרות:
חלבי

שרימפס מבושל בחמאה ויין הוא מאכל המייצג אלגנטיות פשוטה. המתכון הזה משלב ללא מאמץ את העסיסיות של השרימפס עם הטעמים העשירים והיוקרתיים של החמאה והחומציות העדינה של היין הלבן, ויוצרים מנה מנחמת ומתוחכמת כאחד. מושלם לארוחת ערב מיוחדת, אך קל מספיק עבור פינוק ליל שבוע, שרימפס ברוטב חמאה ויין בטוח ירשים עם עומק הטעם וההצגה היפה שלו.

המפתח למנה זו הוא שימוש במרכיבים טריים ואיכותיים ולא בישול יתר של השרימפס, מה שמבטיח שהם יישארו רכים ועסיסיים.

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 10 דקות
  • זמן כולל: 20 דקות

איך מכינים שרימפס ברוטב חמאה ויין – רכיבים

  • 500 גרם שרימפס גדול, קלוף ומפורק, זנבות שלמים
  • 60 גרם חמאה ללא מלח
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 120 מ"ל יין לבן יבש
  • מיץ מלימון 1
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
  • חופן פטרוזיליה טרייה, קצוצה
  • תוספת פלחי לימון, להגשה

ועכשיו ניגשת למלאכת ההגנה..מוכנים?

איך מכינים שרימפס בחמאה ויין – שלבים

  1. יבשו את השרימפס בעזרת נייר סופג כדי להסיר עודפי לחות.
  2. במחבת גדולה ממיסים מחצית מהחמאה על אש בינונית-גבוהה.
  3. מוסיפים את השום הטחון למחבת ומאדים כדקה אחת, או עד שהוא ריחני אך לא שחום.
  4. מגבירים את האש לגבוהה ומוסיפים את השרימפס למחבת. מתבלים במלח ופלפל.
  5. מבשלים את השרימפס במשך 2-3 דקות מצד אחד, לאחר מכן הופכים ומבשלים 1-2 דקות נוספות, או עד שהם ורודים ואטומים.
  6. מנמיכים את האש לבינונית ומוציאים את השרימפס מהמחבת, מניחים אותם בצד על צלחת.
  7. לאותה מחבת, מוסיפים את היין הלבן ומיץ הלימון, מגרדים את כל החלקים השחומים מתחתית המחבת.
  8. נותנים לרוטב להתבשל 2-3 דקות, או עד שהוא מצטמצם בערך בחצי.
  9. מנמיכים את האש לנמוכה וטורפים פנימה את יתרת החמאה עד שהרוטב חלק ואמולסי.
  10. מחזירים את השרימפס למחבת, זורקים אותם לרוטב לציפוי ומחממים אותם בעדינות.
  11. מפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה על השרימפס והרוטב ממש לפני ההגשה.
  12. מגישים את השרימפס עם חתיכות לימון נוספות בצד.

השרימפס הזה ברוטב חמאה ויין הוא מנה שבאמת חוגגת את טעמי הים, מועצמת על ידי עושר החמאה ומורכבות היין. זהו מתכון רב-תכליתי שניתן להגיש על פסטה, אורז או עם לחם פריך כדי לספוג את הרוטב הטעים. תיהנו מהטעם היוקרתי ומההצגה האלגנטית של המנה הזו, מושלמת לכל אירוע שמצריך משהו מיוחד

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

עוגיות חמאה נמסות בפה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון עוגיות חמאה נמסות בפה שיהפכו לכם את הבוקר למושלם!

מתכון פשטידת ירקות
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון פשטידת ירקות וגבינות מדהימה

פלפל ממולא צמחוני ב10 דקות
5/5
זמן הכנה:
33 דק׳

מתכון פלפל ממולא צמחוני ב-10 דקות עבודה בלבד

עוגת ריבה ופירורים של סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת ריבה ופירורים של סבתא – לא פחות ממדהים!

מתכון קציצות אבוחצירא מרוקאיות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון של קציצות אבוחצירה עם רוטב קטלני – מרוקאי בהגזמה

סלמון בקראסט ירוק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

סלמון בקראסט ירוק עם פיסטוקים ופינוקים – מדהים!

דילוג לתוכן