אוכל זה החיים

מתכון למקרל מעושן

מתכון למקרל מעושן- אוכל זה החיים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
2 מנות
כשרות:
פרווה

איך להכין מקרל מעושן?

עישון מקרל הוא דרך נפלאה להחדיר לדג טעם מעושן טעים וליצור מרכיב שניתן להשתמש בו במנות שונות. מתכון זה מספק מדריך שלב אחר שלב כיצד לעשן מקרל בבית, ומאפשר לכם ליהנות מהטעם העשיר של הדג הזה בצורה חדשה ומרגשת.

 

ציוד ומצרכים

  • צִיוּד:
  • מעשנת או גריל עם אביזר עישון
  • נייר אלומיניום
  • מדחום לבישול
  • מרכיבים:
  • 2 פילה מקרל טרי, נקיים
  • 1 כוס שבבי עץ (כגון היקורי או תפוח), שהושרו במים למשך 30 דקות
  • מלח ופלפל לפי הטעם

איך להכין מקרל מעושן – שלבי ההכנה:

  1. שוטפים את פילה המקרל ומייבשים אותם בנייר סופג.
  2. מתבלים את הדגים בזילוף קל של מלח ופלפל. לאחר מכן, הניחו להם לשבת בטמפרטורת החדר כ-15 דקות.
  3. בזמן שהדגים נחים, חממו מראש את המעשנת או הגריל עם חיבור העישון לטמפרטורה של כ-200 מעלות צלזיוס.
  4. מסננים את שבבי העץ המושרים ומניחים אותם בקופסת עישון או עוטפים אותם בנייר אלומיניום, ויוצרים חבילה קטנה עם חורים הננעצים מעל.
  5. לאחר שהמעשנת או הגריל מגיעים לטמפרטורה הרצויה, הניחו את שבבי העץ ישירות על מקור החום כדי ליצור עשן.
  6. מניחים את פילה המקרל על משטח הבישול, מוודאים שהם לא נוגעים זה בזה.
  7. סוגרים את המעשנת או מכסה הגריל ומניחים לפילה המקרמל להתעשן כ-20-30 דקות, או עד שהם מבושלים לגמרי ופיתחו צבע זהוב-חום מבחוץ. השתמשו במדחום בישול כדי להבטיח שהטמפרטורה הפנימית של הדגים מגיעה ל-63°C
  8. מוציאים בזהירות את פילה המקרל המעושן מהמעשנת או מהגריל ומעבירים אותם לצלחת הגשה.
  9. מניחים לדגים להתקרר מעט לפני ההגשה. אתם יכולים להגיש אותם כפי שהם, או לקלף את פנים הדג ולהשתמש בו בסלטים, כריכים או מנות פסטה, או ליהנות מהם לבד עם טיפת לימון.

מָקוֹר המנה בעולם:

טכניקת עישון דגים, כולל מקרל, נהוגה במשך מאות שנים בתרבויות שונות ברחבי העולם. זוהי שיטת שימור המעניקה טעם ייחודי לדג.

5 סיבות לנסות מקרל מעושן:

טוויסט מלא טעם: עישון מוסיף טעם עמוק ומעושן שמשפר את טעם המקרל.

יכולות שילוב: ניתן להשתמש במקרל מעושן במגוון מנות, החל מסלטים ועד ממרחים.

דיוק: הכנת מקרל מעושן בבית מאפשרת לשלוט במרכיבים ובטעמים.

תצוגה מרשימה: הגישו את המקרל המעושן הביתי שלכם במפגשים חברתיים או באירועים מיוחדים.

עשיר בחומרים מזינים: מקרל הוא מקור מצוין לאומגה 3 וחלבון איכותי.

יתרונות תזונתיים:

מקרל עשיר באומגה 3, התמוך בבריאות הלב, בתפקוד המוח ובתגובות אנטי דלקתיות. זה גם מקור טוב לחלבון וויטמינים ומינרלים חיוניים.

ידידותי לפסקטרי וללא גלוטן.

חלופה כשרה: מקרל הוא דג כשר,. על כן, יש רק לוודא שכל המרכיבים בהם משתמשים הם בעלי תעודת כשרות.

טיפים:

התנסו עם סוגים שונים של שבבי עץ כדי להשיג טעמים מעושנים משתנים.

מגישים מקרל מעושן עם תוספת של ירקות טריים וויניגרט קל לארוחה מאוזנת.

התאם את זמן העישון לפי עובי הדגים.

שומרים כל שאריות מקרל מעושן בכלי אטום במקרר עד 3 ימים

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

עוגת תפוחים של סבתות – המתכון האגדי שיחזיר אתכם לילדות
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

עוגת תפוחים של סבתות: המתכון האגדי שיחזיר אתכם לילדות

כדורי גבינה מתוקים מבושלים: הפינוק המושלם (מתכון קל וטעים טיל!)
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

כדורי גבינה מתוקים מבושלים: הפינוק המושלם (מתכון קל וטעים טיל!)

קבב ערבי על האש בסגנון גלילי: המתכון המושלם לבשר עסיסי ומלא טעמים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

קבב ערבי על האש בסגנון גלילי: המתכון המושלם לבשר עסיסי ומלא טעמים

גריסי פנינה - מתכון בסיסי וקל שתמיד מצליח
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

גריסי פנינה – מתכון בסיסי וקל שתמיד מצליח

צלעות בשר מספר 2 בתנור: מתכון מושלם עסיסי ומלא טעמים
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

צלעות בשר מספר 2 בתנור: מתכון מושלם עסיסי ומלא טעמים

פשטידת כרובית מוקרמת - מתכון מעולה שתמיד מצליח
5/5
זמן הכנה:
70 דק׳

פשטידת כרובית מוקרמת – מתכון מעולה שתמיד מצליח

דילוג לתוכן