סטייק סינטה מעושן הכי טעים שתכינו

סטייק סינטה מעושן
5/5
זמן הכנה:
200 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
2 מנות
כשרות:
בשרי

סטייק סינטה מעושן הוא תענוג קולינרי המשלב את הטעמים העשירים של בקר עם המהות המעושנת של מדורת עצים מתובלת היטב. שיטת בישול זו מקורה בשיטות ברביקיו ומעשנות מסורתיות, מה שהופך אותה למועדפת במסורות קולינריות רבות, במיוחד בדרום ארצות הברית. כאן, נחקור מתכון לסטייק סינטה מעושן טעים, ונספק סיבות משכנעות לנסות אותו.

5-10 סיבות לנסות סטייק סינטה מעושן

  • טעם מעושן: העישון מעניק טעם מעושן ייחודי שמעלים את טעם הסטייק.
  • רך ועסיסי: עישון איטי בטמפרטורה נמוכה מביא לסטייק רך, עסיסי ומבושל בצורה מושלמת.
  • מצגת מרשימה: לסטייקים מעושנים יש מראה מפתה, מה שהופך אותם נהדרים לאירועים מיוחדים.
  • צדדיות: ניתן להגיש סינטה מעושנת כמנה עיקרית או להשתמש בכריכים, סלטים ועוד.
  • עשיר בחומרים מזינים: סטייק הוא מקור טוב לחלבון, ברזל וויטמינים חיוניים.
  • זמן הפעלה מינימלי: עישון הוא מנותק יחסית, ומאפשר לך לבצע ריבוי משימות בזמן שהארוחה שלך מתבשלת.
  • חווית ברביקיו אותנטית: השג את חווית הברביקיו האמיתית בבית עם ציוד מינימלי.
  • בישול דל שומן: עישון מפחית את הצורך בתוספת שומנים, מה שהופך אותו לשיטת בישול בריאה יותר.
  • טעם עץ טבעי: הבחירה בשבבי עץ מוסיפה עומק ואופי לטעם הסטייק.
  • חן קהל: סינטה מעושנת בטוח תרשים את האורחים והמשפחה כאחד.

רכיבים

  • 2 סטייקים סינטה בעובי של כ-2.5 ס"מ
  • 4-6 כוסות לבחירתך של שבבי עץ (היקורי, מסקיט או תפוח עובדים היטב)
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • הסטייק האהוב עליך או תיבול (לא חובה)

הוראות הכנת סטייק סינטה מעושן

  1. הכנה: התחל בהכנת המעשן שלך. השרו את שבבי העץ במים למשך 30 דקות לפחות, ואז מרוקנים אותם.
  2. מתבלים את הסטייקים: מברישים את סטייק הסינטה בשמן זית ומתבלים אותם בנדיבות במלח, פלפל, ובשפשוף או תיבול הסטייק המועדף עליכם. מניחים לסטייקים לשבת בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות, ומאפשרים לתיבול להתמזג.
  3. הדלק את המעשן: חממו מראש את המעשנת לטמפרטורה של כ-110°C (225°F) באמצעות חום עקיף. הוסף סיר מים למעשנת כדי לשמור על סביבת בישול לחה.
  4. הוסיפו את שבבי העץ: לאחר שהמעשנת מגיעה לטמפרטורה הרצויה, הוסיפו את שבבי העץ המושרים למגש הפחמים החמים או שבבי העץ. העשן יחדיר לסטייקים טעם.
  5. מעשנים את הסטייקים: מניחים את סטייק הסינטה המתובל על רשת הגריל הרחק ממקור החום הישיר. סגור את מכסה המעשן ושמור על טמפרטורה עקבית של 110°C (225°F). מעשנים את הסטייקים במשך כ-1.5 עד 2 שעות, או עד שהם מגיעים לרמת העשייה המועדפת עליכם. כוון לטמפרטורה פנימית של 54-57 מעלות צלזיוס (130-135 מעלות פרנהייט) עבור מדיום-ריר, אך התאם להעדפה שלך.
  6. לנוח ולחתוך: לאחר שסטייק הסינטה המעושן שלך מגיע לדרגת העשייה הרצויה, הסר אותם מהמעשנת ונותן להם לנוח 10 דקות. זה מאפשר למיצים להתפזר מחדש. פורסים ומגישים.

יתרונות תזונתיים של סטייק סינטה מעושן

  • חלבון איכותי מסטייק הסינטה מקדם צמיחה ותיקון שרירים.
  • סטייק הוא מקור מצוין לברזל, הכרחי להובלת חמצן בגוף.
  • שיטת בישול דלת פחמימות ודלת שומן בהשוואה לטיגון במחבת.
  • עשן עץ מוסיף עומק טעם ללא צורך בתיבול מוגזם.

חלופות מתכון

  • לאוכלי כשרות, בחרו נתחי בקר עם תעודת כשרות והקפידו על כשרות כל המרכיבים.
  • אם אין לך מעשנת, אתה יכול להשיג טעם מעושן על ידי שימוש במעשנת כיריים או אקדח עשן עם מיכל מכוסה.

טיפים להכנת סטייק סינטה מעושן

  • נסה עם שבבי עץ שונים כדי לשנות את פרופיל הטעם של הסינטה המעושנת שלך.
  • השתמשו במדחום לבשר כדי להבטיח שהסטייק שלכם יגיע למידת העשייה הרצויה.
  • מבססים את הסטייק בתערובת חמאה ועשבי תיבול במהלך תהליך העישון לתוספת עושר וטעם.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 3 בשלנים

מתכונים נוספים

פרוסות כבש בתנור
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

פרוסות כבש בתנור: מתכון גורמה שאתם בטוח תעופו עליו

עוגת תותים כשרה לפסח
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תותים כשרה לפסח ומפוצצעת בטעמים

סלט אנדיב וחסה
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון סלט אנדיב וחסה פשוט בריא וגם טעים לאללה

מתכון קיש בטטה וגבינות עיזים
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון קיש בטטה וגבינת עיזים טעים בקטע אחר

מתכון לטאפאס צמחוני
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לטאפאס צמחוני – פינוק ספרדי

מתכון לדובשניות
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

דובשניות – מתכון לדובשניות מתוקות כמו של פעם

דילוג לתוכן