אוכל זה החיים

מתכון לבגט מחמצת (בגט ללא גלוטן)

מתכון לבגט מחמצת
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
2 מנות
כשרות:
פרווה

מוצאו מצרפת, הבאגט הוא לחם עיקרי שנהנה ממנו בכל רחבי העולם. באופן מסורתי, הוא מאופיין בצורת גלילית ארוכה, קראסט זהוב פריך ופנים עדין ואוורירי. זה נחשב כל כך חיוני לחברה הצרפתית, עד שהוקמו חוקים להסדיר את גודלו ומחירו במהלך המאה ה-18.

כשמוסיפים לתערובת את אלמנט המחמצת, לבגט הקלאסי ניתן טוויסט. מחמצת היא סוג של לחם העשוי משמרים טבעיים וחיידקים בקמח. זה מתוארך לתרבויות עתיקות ונחשב לאחת הצורות העתיקות ביותר של תסיסת דגנים.

המיזוג של שתי המסורות הללו יוצר את באגט המחמצת: לחם המשלב את החמיצות והיתרונות הבריאותיים הייחודיים של מחמצת עם המרקם הפריך והטעם העשיר של באגט קלאסי. למעשה מדובר בגט ללא גלוטן.

כדאי לדעת:

  • קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 3-4 ימים (כולל הכנת המתנע מחמצת)
  • זמן בישול: 25-30 דקות
  • תפוקה: 2 באגטים

איך מכינים בגט מחמצת ללא גלוטן – רכיבים

  • – למנת הבצק מחמצת –
  • 50 גרם קמח מלא
  • 50 גרם קמח לכל מטרה
  • 100 גרם מים
  • – לבגט –
  • 400 גרם קמח לכל מטרה
  • 275 גרם מים
  • 75 גרם של מנה ראשונה מחמצת
  • 10 גרם מלח

הכנת בגט מחמצת – הוראות הכנה

  1. התחילו בהכנת המתנע מחמצת שלכם. מערבבים בצנצנת את הקמח המלא, הקמח לכל מטרה והמים. הניחו לו לשבת, מכוסה בצורה רופפת, בטמפרטורת החדר למשך 24 שעות.
  2. ביום השני והשלישי, השליכו מחצית מהמתנע והאכילו אותו ב-50 גרם קמח ו-50 גרם מים. עד סוף היום השלישי, המתנע שלכם אמור להיות מבעבע ומוכן לשימוש.
  3. ביום הרביעי, בקערה גדולה, מערבבים את הקמח לכל מטרה, המים והמתנע מחמצת. נותנים לתערובת לנוח 30 דקות.
  4. מוסיפים מלח לתערובת ומערבבים עד שהבצק מתאחד. הופכים את הבצק על משטח מקומח קלות ולשים עד שהוא הופך אלסטי וחלק.
  5. שמים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים ונותנים לו לתפוח בטמפרטורת החדר עד שהוא מכפיל את נפחו, כ-3 עד 5 שעות.
  6. מחלקים את הבצק לשני חלקים. מעצבים כל חלק לאליפסה מחוספסת ומעט שטוחה, מכסים במטלית לחה ונותנים להם לנוח 15 דקות.
  7. עובדים עם חתיכה אחת בכל פעם, מקפלים את הבצק לשניים ואז מרדדים אותו לגוש דק באורך של כ-40 ס"מ. חזור על הפעולה עם החלק השני.
  8. מניחים את הבצק המעוצב על תבנית באגט או תבנית אפייה מרופדת בפרגמנט. מכסים במטלית לחה ומניחים לתפיחה עד שתפוח, כשעה עד שעתיים.
  9. מחממים את התנור ל-230 מעלות צלזיוס. רגע לפני האפייה, צרו ארבעה או חמישה חתכים אלכסוניים בכל באגט.
  10. אופים את הבגטים במשך 25 עד 30 דקות, או עד שהם מקבלים חום זהוב עמוק מאוד. מוציאים אותם מהתנור ומצננים על רשת.

10 סיבות מדוע כדאי לנסות להכין בגט מחמצת

  1. טעם ייחודי: אין דומה לטעמים החריפים והמורכבים של המחמצת. שילוב זה עם הבאגט הקלאסי מייצר חווית טעם יוצאת דופן באמת.
  2. עיכול משופר: תהליך התסיסה של מחמצת מקל על העיכול של הלחם ומשחרר מהקמח רכיבים תזונתיים נוספים שאחרת היו נשארים בלתי נגישים.
  3. עשיר בפרוביוטיקה: השמרים והחיידקים הטבעיים הקיימים במחמצת פועלים כפרוביוטיקה, ומקדמים מעיים בריאים יותר.
  4. חיי מדף ארוכים: למחמצת חיי מדף ארוכים יותר מרוב הלחם האחר בשל אופיו החומצי.
  5. קראסט פריך: הקראסט הדק והפריך של הבאגט מציע ניגוד מענג לפנים הרך והלעיס.
  6. דל בסוכר ושומן: לחם זה הוא אופציה טובה עבור אלה שעוקבים אחר צריכת הסוכר והשומן שלהם.
  7. צדדיות: ניתן להשתמש בו בארוחות שונות, החל מסנדוויצ'ים ועד מרקים או אפילו סתם ליהנות עם חמאה.
  8. מיומנויות קולינריות: הכנת באגט מחמצת היא דרך מצוינת לחדד את כישורי האפייה שלך.
  9. שביעות רצון: יש משהו מספק באופן ייחודי באפיית הלחם שלך.
  10. חוסך כסף: לחם תוצרת בית, במיוחד מחמצת, יכול להיות הרבה יותר חסכוני מאשר קנוי בחנות.

חלופות למתכון

  • לגרסה כשרה, ודא שכל המרכיבים שלך מאושרים כשרות. המתכון אינו כולל מוצרי חלב או בשר, כך שהוא פרווה מטבעו.
  • לאלו שסובלים מחוסר סבילות לגלוטן או חולי צליאק, ניתן להשתמש בקמחים ללא גלוטן כמו קמח אורז, קמח טפיוקה או תערובת ללא גלוטן. עם זאת, שימו לב שהמרקם והטעם יהיו שונים.

טיפים להכנת בגט מחמצת

  • חשוב להאכיל את המתנע מחמצת באופן קבוע כדי לשמור עליו פעיל ובריא.
  • הטמפרטורה והלחות של המטבח שלך יכולים להשפיע על זמן ההתפחה של הלחם.
  • אדים בתנור יכולים לעזור לייצר קראסט טוב יותר. אתם יכול להשיג זאת על ידי הנחת תבנית עם מים חמים בתנור יחד עם הלחם שלך.
  • תרגול מביא לשלמות. אולי יידרש כמה ניסיונות כדי לשכלל את הבאגט מחמצת, אבל התוצאה הסופית שווה את זה.

תהנו מהתהליך של הכנת באגט מחמצת משלכם ותתענגו על הטעם המתגמל של הלחם הביתי שלכם!

יתרונות תזונתיים של מתכון בגט מחמצת

  • באגט מחמצת עשיר בפחמימות מורכבות, המספקות אנרגיה יציבה בשחרור איטי. 
  • הם נמוכים יותר בסוכר ובשומן בהשוואה להרבה סוגי לחם אחרים. 
  • תהליך התסיסה מפחית את החומצה הפיטית בלחם, אשר בתורה מגבירה את זמינות החומרים המזינים. יתרה מכך, חיידקי חומצת החלב הקיימים במחמצת פועלים כחומר משמר טבעי ופרוביוטיקה.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

סלט נענע, פטרוזיליה וכוסברה מרענן ומדהים
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

סלט נענע, פטרוזיליה וכוסברה מרענן ומדהים

בראוניז שוקולד גבינה ללא גלוטן: המתכון הממכר והמדהים ביותר
5/5
זמן הכנה:
75 דק׳

בראוניז שוקולד גבינה ללא גלוטן: המתכון הממכר והמדהים ביותר

עוגת תפוחים של סבתות – המתכון האגדי שיחזיר אתכם לילדות
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

עוגת תפוחים של סבתות: המתכון האגדי שיחזיר אתכם לילדות

כדורי גבינה מתוקים מבושלים: הפינוק המושלם (מתכון קל וטעים טיל!)
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

כדורי גבינה מתוקים מבושלים: הפינוק המושלם (מתכון קל וטעים טיל!)

קבב ערבי על האש בסגנון גלילי: המתכון המושלם לבשר עסיסי ומלא טעמים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

קבב ערבי על האש בסגנון גלילי: המתכון המושלם לבשר עסיסי ומלא טעמים

גריסי פנינה - מתכון בסיסי וקל שתמיד מצליח
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

גריסי פנינה – מתכון בסיסי וקל שתמיד מצליח

דילוג לתוכן