מתכון פיתות מחמצת

מתכון פיתות מחמצת
5/5
זמן הכנה:
600 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
10 מנות
כשרות:
פרווה

לחם פיתה מחמצת הוא לחם שטוח מזרח תיכוני מענג הידוע במבנה דמוי הכיס שלו ובמרקם הלעיס שלו.

מקורו במסופוטמיה העתיקה, לחם זה נהנה במשך מאות שנים ברחבי הים התיכון ומעבר לו. הקסם של תסיסת מחמצת מעניק לפיתה את הטעם המובהק ואת ה"כיס" האופייני שלו, מה שהופך אותו לתוספת רבגונית וטעימה לכל ארוחה.

מתכון פיתות מחמצת – כדאי לדעת:

  • תפוקה: מתכון זה מניב כ-8-10 לחמי פיתות מחמצת, תלוי בגודל.
  • זמן הכנה: זמן ההכנה הכולל לפיתות מחמצת הוא כ-8-10 שעות, כולל תסיסה ואפייה.
  • רמת קושי: מתכון זה נופל תחת רמת הקושי הבינונית. זה דורש קצת ניסיון עם טיפול ועיצוב מחמצת, אבל עם תרגול, זה יכול להשתלט.

רכיבים להכנת פיתה מחמצת

  • · 250 גרם של פתיח מחמצת (פעיל ומוזן)
  • · 350 גרם קמח לחם
  • · 150 גרם קמח מלא
  • · 300 גרם מים (טמפרטורת החדר)
  • · 8 גרם מלח
  • · תוספת קמח לניקוי אבק

הוראות הכנה פיתות מחמצת

  1. בקערת ערבוב גדולה, מערבבים את המתנע מחמצת, קמח לחם, קמח מלא ומים. מערבבים עד שהמרכיבים מתאחדים ויוצרים בצק שאגי.
  2. מכסים את הקערה במגבת מטבח נקייה ונותנים לה לנוח 30 דקות. תהליך זה, המכונה אוטוליזה, מאפשר לקמח לחות.
  3. לאחר 30 דקות מוסיפים את המלח לבצק. מרטיבים את היד ומשלבים בעדינות את המלח על ידי קיפול וסחיטה של הבצק עד שהוא מתערבב היטב. הבצק צריך להיות מעט דביק אך ניתן לניהול.
  4. מעבירים את הבצק על משטח עבודה נקי ומקומח קלות. ללוש את הבצק כ-10 דקות עד שהוא הופך חלק ואלסטי. מוסיפים כמויות קטנות של קמח במידת הצורך כדי למנוע הידבקות.
  5. מעצבים את הבצק לכדור ומניחים אותו בחזרה לקערת המערבל. מכסים את הקערה ונותנים לבצק לתסוס בטמפרטורת החדר כ-4-6 שעות או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  6. הזמן המדויק יהיה תלוי בטמפרטורה ובפעילות של המתנע מחמצת.
  7. לאחר שהבצק תפח, מעבירים אותו על משטח מקומח ומוציאים אותו בעדינות. מחלקים את הבצק לחתיכות קטנות, כ-80-100 גרם כל אחת, ומעצבים מהם כדורים.
  8. מכסים את כדורי הבצק במגבת מטבח ונותנים להם לנוח 10-15 דקות.
  9. מחממים את התנור ל-250 מעלות צלזיוס (480 מעלות צלזיוס) ומניחים בתוכו אבן אפייה או תבנית אפייה כדי להתחמם.
  10. עובדים עם כדור בצק אחד בכל פעם, משטחים אותו בידיים או במערוך לדיסקית עגולה בעובי של כ-0.5 ס"מ. לפדר את הבצק בקמח לפי הצורך כדי למנוע הידבקות.
  11. מעבירים בזהירות את הבצק המשטח על אבן האפייה או נייר האפייה שחומם מראש. אופים את הפיתה 2-3 דקות מכל צד או עד שהוא תופח ומפתח צבע זהוב-חום.
  12. במידת הצורך, התאימו את זמן האפייה בהתאם לפיזור החום של התנור שלכם.
  13. לאחר האפייה, מוציאים את הפיתות מהתנור ומניחים לה להתקרר על רשת. חוזרים על התהליך עם כדורי הבצק הנותרים.
  14. לאחר התקררות, פורסים את הפיתה לפרוסות כדי לחשוף את הכיס שבתוכו. מלאו אותו במרכיבים האהובים עליכם, כמו פלאפל, ירקות בגריל או מגוון ממרחים.

סיבות לנסות את המתכון שלנו לפיתות מחמצת

  1. טעם אותנטי: תסיסת מחמצת מוסיפה עומק ומורכבות לטעם של פיתות, ומעלה אותו לרמה חדשה לגמרי. התווים החריפים והארומה שנוצרה על ידי תרבות המחמצת הופכים כל ביס לחוויה בלתי נשכחת.
  2. צדדיות: ניתן להשתמש בפיתות מחמצת במגוון מנות, כגון כריכים, עטיפות, או כתוספת לטבילה בחומוס או בממרחים אחרים בעלי טעם. המבנה דמוי הכיס שלו הופך אותו למושלם למילוי במילויים האהובים עליך.
  3. עיכול: תהליך התסיסה הטבעי של מחמצת מפרק פחמימות מורכבות וגלוטן, מה שהופך את הלחם לעיכול יותר עבור אנשים רבים. זה יכול להיות מועיל עבור אנשים עם רגישות קלה לגלוטן.
  4. יתרונות תזונתיים: פיתות מחמצת העשוי מקמחים מלאים מספקים כמות טובה של סיבים, ויטמינים ומינרלים. הוא מציע אלטרנטיבה בריאה יותר לאפשרויות לחם מעובד מסחרי.
  5. מרקם משביע: לפיתה מחמצת יש מרקם לעיס שמשפר את חווית האכילה הכללית. הוא יוצר את האיזון המושלם בין רכות למבנה.
  6. טוב תוצרת בית: אפיית פיתות מחמצת משלכם מאפשרת לכם ליהנות מהטריות והאיכות של הלחם הביתי. יש לך שליטה על המרכיבים ואתה יכול להתאים אישית את הטעמים לטעמך.
  7. יתרונות בריאותיים של מחמצת: תהליך התסיסה במחמצת משפר את יכולת העיכול של הלחם, משפר את זמינות החומרים התזונתיים ומקדם את הצמיחה של חיידקים מועילים, שיכולים לתמוך בבריאות המעיים.
  8. חסכוני: הכנת פיתות מחמצת משלך היא חסכונית, וחוסכת לך כסף בהשוואה לחלופות שנרכשו בחנות.
  9. חקר תרבות: ניסיון של סוגי לחם שונים מתרבויות שונות מרחיב את האופקים הקולינריים שלך ומחבר אותך למסורות ולטעמים העשירים של המזרח התיכון.
  10. הרפתקאות אפייה: אפיית פיתות מחמצת בבית היא חוויה מהנה ומתגמלת. זה מאפשר לך לחקור את אמנות הכנת הלחם ולפתח את כישוריך כאופה.

חלופות מתכון פיתות מחמצת

  • אפשרות כשרה: להכנת פיתות מחמצת כשרות, יש לוודא שכל המרכיבים המשמשים בעלי כשרות, כולל הקמחים והמלח.
  • אלטרנטיבה טבעונית: המתכון הזה כבר ידידותי לטבעוני מכיוון שהוא אינו דורש מוצרים מן החי. כל שעליך לעשות הוא לעקוב אחר ההוראות כפי שסופקו.

טיפים לשיפור המתכון לפיתות מחמצת ושיטות בישול

  • התאמת לחות: התאם את ההידרציה של הבצק על ידי הוספת עוד מעט מים או קמח במידת הצורך כדי להשיג את העקביות הרצויה. הבצק צריך להיות רך, מעט דביק, אך לא דביק מדי.
  • יצירת כיס פיתה: כדי להבטיח יצירת כיס טובה, ודא שהתנור שלך מחומם היטב ומשטח האפייה חם לפני הנחת הבצק עליו.
  • עובי וגודל: ניסוי עם עובי וגדלים שונים של הבצק כדי להשיג את מרקם הפיתה הרצוי. ללחמי פיתה דקים יותר יש כיסים בולטים יותר.
  • אחסון וחימום: פיתות מחמצת עדיף ליהנות טריות. עם זאת, אם יש לכם שאריות, אחסנו אותן בכלי אטום או בשקית בטמפרטורת החדר למשך יום או יומיים. כדי לחמם מחדש, הרטיבו מעט את הלחם במים וחממו אותו בטוסטר, בתנור או על מחבת כיריים.

תיהנו מהטעמים האותנטיים ומהרבגוניות של פיתות מחמצת תוצרת בית. תן לניחוח של לחם טרי למלא את המטבח שלך ולהתענג על הטעימות של כל ביס.

יתרונות תזונתיים של פיתה מחמצת

  1. עשיר בסיבים: פיתות מחמצת העשוי מקמח מלא מספק כמות טובה של סיבים תזונתיים, מסייעים לעיכול ומעודדים שובע.
  2. ויטמינים ומינרלים: קמח חיטה מלא המשמש בפיתות מחמצת תורם רכיבים תזונתיים חיוניים, כולל ויטמיני B, ברזל ומגנזיום.
  3. תכולת גלוטן מופחתת: תסיסת מחמצת מפרקת גלוטן, מה שהופך את הלחם לנסבל יותר עבור אנשים עם רגישות קלה לגלוטן.
  4. טוב דגנים מלאים: הכללת קמח מלא במתכון מבטיח שהלחם שומר על היתרונות התזונתיים של הדגן כולו, כולל נוגדי חמצון וסיבים.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

עוף עם שומר ואפונה
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון לעוף עם שומר ואפונה בטעם נוסטלגי של בית

חציל מגולגל עם בשר
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

חציל מגולגל עם בשר שיגרום לכם ללקק ת'אצבעות

מלוואח מגולגל
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מתכון למלוואח מגולגל – פינוק מנחם מתימן

בצקניות הונגריות
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לבצקניות הונגריות (שפצלה) שיזכיר לכם את סבתא

נקניקיות ותפוחי אדמה
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לנקניקיות ותפוחי אדמה שאי אפשר להפסיק לנשנש

ריבת אצטרובלים
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

ריבת אצטרובלים – תענוג סתווי מושלם

דילוג לתוכן