מתכון נזיד שעועית ספרדי

נזיד שעועית ספרדי
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
לא כשר

נזיד שעועית ספרדית, המכונה "פבאדה אסטוריאנה", הוא מאכל עשיר ודשן מאזור אסטוריאס בספרד. התבשיל המסורתי הזה משלב את הטעמים המנחמים של שעועית עם בשרים מעושנים, מה שהופך אותו לארוחה משביעה מושלמת לימים קרים או בכל פעם שאתה משתוקק למגע של המטבח הספרדי בבית. השילוב של צ'וריסוס, מורצ'ילה (נקניק דם) ובשר בשר חזיר מעניקים לתבשיל טעם עמוק ומורכב, בעוד שהשעועית בבישול איטי הופכת עדינה וקרמימית. תבשיל שעועית ספרדית, מוגש עם לחם פריך כדי לספוג את המרק הטעים, הוא חגיגה של טעמים כפריים ומנחמים.

הכנת נזיד שעועית ספרדי- רכיבים

  • 250 גרם שעועית לבנה מיובשת (כגון פאבס, שעועית חמאה או קנליני), מושרים ללילה ומסננים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 נקניקיית צ'וריסו גדולה, פרוסה לעיגולים
  • 1 מורסילה (נקניק דם), פרוסה לעיגולים (לא חובה)
  • 100 גרם בשר חזיר, חתוך לקוביות (כמו ג'מון סראנו)
  • 1 כפית פפריקה מעושנת מתוקה
  • 1 עלה דפנה
  • 1 ליטר מרק עוף או ירקות
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
  • אופציונלי: חוטי זעפרן לתוספת צבע וטעם
  • אופציונלי: פטרוזיליה קצוצה לקישוט
  • זמן הכנה: 15 דקות (בתוספת השריית השעועית למשך לילה)
  • זמן בישול: שעתיים
  • זמן כולל: כשעתיים ו-15 דקות (בתוספת זמן השרייה)

איך מכינים מתכון נזיד שעועית ספרדי- שלבים

  • מחממים את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים, מטגנים עד שהם רכים ושקופים.
  • מוסיפים לסיר את הצ'וריסו הפרוס, המורסילה (אם משתמשים), וקוביות בשר חזיר. מבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהצ'וריסו משחים קלות.
  • מערבבים פנימה את הפפריקה המעושנת המתוקה, מבשלים עוד דקה עד שהיא ריחנית.
  • מוסיפים לסיר את השעועית הלבנה הספוגה והמרוקנת יחד עם חוטי עלה הדפנה והזעפרן (אם משתמשים). יוצקים פנימה את מרק העוף או הירקות, מוודאים שהשעועית מכוסה במלואה.
  • מביאים את התבשיל לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים ומבשלים כ-1.5 עד 2 שעות, או עד שהשעועית רכה והתבשיל מסמיך.
  • מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם. היזהר עם המלח, שכן הבשרים המבושלים כבר מוסיפים מליחות למנה.
  • מוציאים את עלה הדפנה לפני ההגשה.
  • מגישים את תבשיל השעועית הספרדית חם, מעוטר בפטרוזיליה קצוצה ובליווי לחם פריך.

תבשיל שעועית ספרדית זה הוא מאכל טעים ומחמם המגלם את המהות של אוכל מנחם ספרדי. כל כף מציעה טעימה מהמסורות הקולינריות העשירות של אסטוריה, מה שהופך אותה למנה נפלאה לחלוקה עם בני משפחה וחברים. תיהנו מהטעמים העמוקים והמעושנים ומהשילוב המשביע של שעועית ובשרים בתבשיל הקלאסי הזה.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

פלפלים קלויים בתחמיץ רומני
5/5
זמן הכנה:
50 דק׳

מתכון מדהים של פלפלים קלויים בתחמיץ רומני

פרוסות כבש בתנור
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

פרוסות כבש בתנור: מתכון גורמה שאתם בטוח תעופו עליו

עוגת תותים כשרה לפסח
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תותים כשרה לפסח ומפוצצעת בטעמים

סלט אנדיב וחסה
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון סלט אנדיב וחסה פשוט בריא וגם טעים לאללה

מתכון קיש בטטה וגבינות עיזים
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון קיש בטטה וגבינת עיזים טעים בקטע אחר

מתכון לטאפאס צמחוני
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לטאפאס צמחוני – פינוק ספרדי

דילוג לתוכן