אוכל זה החיים

מתכון איך להכין טאפאס ספרדי טעים ומסורתי

מתכון איך להכין טאפאס ספרדי טעים ומסורתי
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
1 מנות
כשרות:
פרווה

טאפאס ספרדי (Tapas) זה לא רק אוכל; הם הזמנה לחוות את החיים בדרך הספרדית – ביס קטן עמוס בטעם, שנועדו לחלוק בחברה טובה.

מתכון הספציפי הזה ל-Patatas Bravas, אחד הטאפאס האהובים ביותר, מקפל את הרוח התוססת של המטבח הספרדי.

זו מנה שמאזנת בין פשטות המרכיבים למורכבות הטעמים, ויוצרת סימפוניה הרמונית שמרקדת על החך. עם תפוחי אדמה פריכים חנוקים ברוטב עגבניות חריף ומטפטפים באיולי עשיר, Patatas Bravas הם עדות לחדוות האכילה.

המתכון הזה משתמש באמצעים אירופאיים והוא מושלם לכל מי שמחפש להכניס חתיכת ספרד למטבח שלו. כל המאמץ, מתחילתו ועד סופו, ייקח לכם כשעה, מה שהופך אותו לבחירה אידיאלית לערב נינוח של חקר קולינרי.

זמן דרוש:

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול: 45 דקות

זמן כולל: שעה

איך להכין טאפאס כמו בספרד – הרכיבים

  • 500 גרם תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 100 מ"ל שמן זית
  • מלח לטעימה
  • – לרוטב בראבס –
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות משומרות
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • ½ כפית פלפל קאיין (להתאים לפי הטעם)
  • מלח לטעימה
  • – לרוטב איולי –
  • 1 חלמון ביצה
  • 1 שן שום, קצוצה
  • 150 מ"ל שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון
  • מלח לטעימה

איך מכינים טאפאס ספרדי – שלב אחר שלב

  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס.
  2. זורקים את קוביות תפוחי האדמה עם שמן זית ומלח, ואז מפזרים אותן על תבנית אפייה.
  3. צולים בתנור במשך 40 דקות, הופכים באמצע הדרך עד להזהבה ופריכה.
  4. בזמן שתפוחי האדמה צולים מחממים 2 כפות שמן זית במחבת על אש בינונית.
  5. מטגנים את הבצל והשום לרוטב עד שהם רכים.
  6. מוסיפים למחבת את העגבניות המרוסקות, הפפריקה המעושנת, פלפל הקאיין והמלח, מבשלים במשך 20 דקות עד להסמכה.
  7. לאיולי טורפים בקערה את החלמון והשום הטחון.
  8. מוסיפים בהדרגה את שמן הזית לתערובת החלמונים תוך טריפה מתמשכת עד להסמכה.
  9. מערבבים את מיץ הלימון והמלח לאיולי.
  10. לאחר שתפוחי האדמה מוכנים, מעבירים אותם לכלי הגשה.
  11. מורחים את רוטב הבראבס על תפוחי האדמה.
  12. מטפטפים את האיולי מעל.
  13. מגישים מיד, מעוטרים בפטרוזיליה אם רוצים.

המנה הזו היא חגיגה של הלב והנשמה של תרבות הטאפאס הספרדית.

כל ביס מתפוחי האדמה הפריכים, בשילוב עם רוטב הבראבאס החריף והאיולי הקרמי, מעביר אתכם לבר טאפאס ספרדי שוקק חיים, מוקף בצחוק ובצלצול כוסות.

Patatas Bravas הם לא רק אוכל; הם חוויה, זיכרון, חתיכה קטנה מספרד על הצלחת שלך. תיהנו לחלוק אותם עם חברים ובני משפחה, בליווי כוס סנגריה צוננת, לחווית הטאפאס המלאה.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון ללחם עדשים כתומות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

לחם עדשים כתומות: המתכון שיפתיע אתכם בכל ביס

עוגת קוזונאק רומנית
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קוזונאק רומנית: מסע קסום לטעמים והניחוחות של המטבח הרומני

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום: המתכון שהשכנים ידברו עליו חודשים

מרק מיסו
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרק מיסו – המתכון המנצח שיעיף אתכם על טעמים יפניים מסחררים! 🍜🇯🇵

כדורי שיבולת שועל בריאים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

כדורי בריאות עם שיבולת שועל, תמרים מרוסקים, חמאת בוטנים ועוד מטעמים

עוגת תפוזים ללא סוכר
5/5
זמן הכנה:
55 דק׳

מתכון לעוגת תפוזים ללא סוכר

דילוג לתוכן