אוכל זה החיים

מתכון לבצקניות הונגריות (שפצלה) שיזכיר לכם את סבתא

בצקניות הונגריות
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

חוו את הטעמים העשירים והמנחמים של הונגריה עם המתכון הטעים הזה לבצקניות הונגריות מנחמות וטעימות, הידועות גם בשם שפצלה! בצקניותרכות אלו הן מרכיב עיקרי במטבח ההונגרי, המוגשים לרוב לצד תבשילים דשנים או כמנה עיקרית משביעה בפני עצמה. עשוי עם מרכיבים פשוטים כמו קמח, ביצים ומים, שפצלה קל להכנה ורב תכליתי להפליא. בין אם אתם משתוקקים לטעום מסורת או מחפשים לחקור תענוגות קולינריים חדשים, הבצקניות ההונגריות הללו בטוח יהפכו לאהובות במטבח שלכם.

רכיבים

  • 300 גרם קמח
  • 4 ביצים גדולות
  • 150 מ"ל מים
  • 1 כפית מלח
  • שמן או חמאה לטיגון

שלבי ההכנה

  1. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח לכל מטרה והמלח.
  2. יוצרים גומה במרכז תערובת הקמח ופורצים לתוכה את הביצים.
  3. בעזרת מזלג או מטרפה מטמיעים את הביצים בקמח בהדרגה, מוסיפים מים לפי הצורך ליצירת בלילה חלקה וסמיכה.
  4. הבלילה צריכה להיות סמיכה מספיק כדי להיצמד לגב של כף אבל עדיין לזרום מעט. אם הוא סמיך מדי, מוסיפים עוד מעט מים; אם הוא דק מדי, מוסיפים עוד קצת קמח.
  5. נותנים לבלילה לנוח כ-10-15 דקות כדי לאפשר לגלוטן להירגע.
  6. בזמן שהבלילה נחה, מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים.
  7. לאחר שהמים רותחים, מנמיכים את האש לרתיחה עדינה.
  8. ליצירת הבצקניות, מחזיקים מרית שטוחה או כף מחוררת מעל סיר המים הרותחים ויוצקים עליו חלק מהבלילה.
  9. בעזרת גב של כף או מרית, לוחצים את הבלילה דרך חורי הכף או המרית, ומאפשרים לה לרדת לתוך המים הרותחים בחתיכות קטנות ולא סדירות.
  10. עבדו בקבוצות כדי למנוע צפיפות יתר של הסיר, מכיוון שהבצקניות זקוקות למקום לבישול אחיד.
  11. נותנים לבצקניות להתבשל במים הרותחים כ-2-3 דקות, או עד שהן עולות לפני השטח וצפות.
  12. מוציאים את הבצקניות המבושלות מהמים בעזרת כף מחוררת ומעבירים אותם למסננת לניקוז.
  13. חוזרים על התהליך עם הבלילה שנותרה עד שכל הבצקניות מבושלות
  14. לאחר שכל הבצקניות מבושלות מחממים מחבת גדולה על אש בינונית ומוסיפים כף חמאה או זילוף שמן.
  15. מוסיפים את הבצקניות המבושלות למחבת ומקפיצים אותן כמה דקות עד שהן מזהיבות קלות וקצת פריכות מבחוץ.
  16. מגישים את הבצקניות ההונגריות חמות כתוספת או כמנה עיקרית עם התוספות או הרטבים האהובים עליכם.
  17. תיהנו מהמרקם העדין ומהטעם הטעים והביתי של הבצקניות ההונגריות , ותתענגו מהטעם של המטבח ההונגרי המסורתי!
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון ללחם עדשים כתומות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

לחם עדשים כתומות: המתכון שיפתיע אתכם בכל ביס

עוגת קוזונאק רומנית
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קוזונאק רומנית: מסע קסום לטעמים והניחוחות של המטבח הרומני

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום: המתכון שהשכנים ידברו עליו חודשים

מרק מיסו
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרק מיסו – המתכון המנצח שיעיף אתכם על טעמים יפניים מסחררים! 🍜🇯🇵

כדורי שיבולת שועל בריאים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

כדורי בריאות עם שיבולת שועל, תמרים מרוסקים, חמאת בוטנים ועוד מטעמים

עוגת תפוזים ללא סוכר
5/5
זמן הכנה:
55 דק׳

מתכון לעוגת תפוזים ללא סוכר

דילוג לתוכן