חלת כוסמין שתגרום לכם להרגיש כמו מלכים

מתכון לחלה כוסמין
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
1 מנות
כשרות:
פרווה

הכנת חלת כוסמין היא דרך נפלאה ליהנות מלחם יהודי מסורתי עם טוויסט. שימוש בקמח כוסמין מוסיף טעם אגוזי ומרקם לבבי ללחם האהוב הזה. בין אם אתם חוגגים שבת או סתם משתוקקים ללחם ביתי טעים, המתכון הזה בטוח ישמח. מערבוב הבצק ועד לעיצוב הצמות, המתכון הזה לוקח כ-3 שעות להשלמתו.

איך מכינים חלת כוסמין – המרכיבים

להכנת חלת כוסמין תצטרכו:

  • 500 גרם קמח כוסמין
  • חבילה אחת (7 גרם) שמרים יבשים פעילים
  • 50 גרם סוכר מגורען
  • 2 כפיות מלח
  • 2 ביצים, ועוד אחת לשטיפת ביצים
  • 120 מ"ל מים חמימים
  • 60 מ"ל שמן צמחי
  • שומשום או פרג לציפוי (לא חובה)

מרכיבים חלופיים:

  • לגרסה טבעונית, ניתן להחליף את הביצים ב-120 מ"ל רסק תפוחים לא ממותק או בתערובת של 2 כפות קמח פשתן טחון מעורבב עם 6 כפות מים.
  • כדי להפוך את המתכון הזה ללא גלוטן, אתה יכול להשתמש בתערובת קמח לכל מטרה ללא גלוטן במקום קמח כוסמין.

איך מכינים חלת כוסמין – צעד אחר צעד

  1. ממיסים בקערה קטנה את השמרים ו-1 כף סוכר במים חמימים. מניחים לו לשבת כ-5 דקות עד לקבלת קצף.
  2. מערבבים בקערת מיקסר גדולה את קמח הכוסמין, יתרת הסוכר והמלח.
  3. יוצרים גומה במרכז תערובת הקמח ומוסיפים את תערובת השמרים, הביצים והשמן הצמחי.
  4. מערבבים את החומרים יחד עד שנוצר בצק.
  5. הופכים את הבצק על משטח מקומח קלות ולשים כ-8-10 דקות, עד שהבצק חלק ואלסטי.
  6. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים במקום חמים כ-1-1.5 שעות, או עד להכפלת נפחו.
  7. מחוררים את הבצק התפוח ומחלקים אותו לשלושה חלקים שווים.
  8. מגלגלים כל חלק לחבל ארוך, באורך של כ-30 ס"מ.
  9. קולעים את החבלים יחד ליצירת כיכר, מכניסים את הקצוות מתחת.
  10. מניחים את הכיכר הקלועה על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  11. מכסים את הכיכר במגבת מטבח נקייה ומניחים לתפיחה נוספת של 30-45 דקות.
  12. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (350 מעלות צלזיוס).
  13. טורפים את הביצה הנותרת ומברישים אותה על החלק העליון של הכיכר התפוחה. מפזרים שומשום או פרג אם רוצים.
  14. אופים את החלה בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות, או עד להזהבה ומבושלת.
  15. מניחים לחלה להתקרר מעט לפני החיתוך וההגשה.

 

תיהנו מחלת הכוסמין הטרייה שלכם כחלק מהארוחה הבאה שלכם או כנשנוש טעים. מתכון זה נועד לשרת מפגש קטן או להוות תוספת מענגת לסלסלת הלחם של המשפחה שלך.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

עוגת תותים כשרה לפסח
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תותים כשרה לפסח ומפוצצעת בטעמים

סלט אנדיב וחסה
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון סלט אנדיב וחסה פשוט בריא וגם טעים לאללה

מתכון קיש בטטה וגבינות עיזים
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון קיש בטטה וגבינת עיזים טעים בקטע אחר

מתכון לטאפאס צמחוני
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לטאפאס צמחוני – פינוק ספרדי

מתכון לדובשניות
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

דובשניות – מתכון לדובשניות מתוקות כמו של פעם

עוגיות תמרים נמסות בפה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לעוגיות תמרים שנמסות בפה

דילוג לתוכן