אוכל זה החיים

מתכון לסיגרים מרוקאים חריפים שחייבים להכין

סיגרים מרוקאים חריפים
4.6666666666667/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
20 מנות
כשרות:
בשרי

 

סיגרים מרוקאים חריפים, הם מאכל טעים ואקזוטי שמקורו במורשת הקולינרית העשירה של מרוקו. מתאבנים פריכים ומתובלים אלה מזכירים טעמים מרוקאיים מסורתיים, עם מיזוג של השפעות צפון אפריקאיות ומזרח תיכוניות.

הם מוגשים בדרך כלל כחטיף או מתאבן מענג במהלך אירועים חגיגיים, כגון חתונות, מפגשים משפחתיים או חגיגות. השם "סיגרים" נגזר מצורתם הדקה והגלילית, הדומה לסיגר. 

הנה חמש סיבות משכנעות לנסות את המעדן המרוקאי המפתה הזה:

  1. מפוצץ בטעם: סיגרים מרוקאים חריפים הם פיצוץ טעמים בכל ביס, וכוללים תערובת הרמונית של תבלינים ארומטיים, עשבי תיבול ובשר עדין.
  2. חוויה תרבותית ייחודית: לנסות את המנה הזו זה כמו לצאת למסע קולינרי למרוקו, מה שמאפשר לחוות את התרבות העשירה של המדינה דרך האוכל שלה.
  3. צדדיות של מנות: ניתן להכין אצווה של סיגרים אלה לארוחת ערב משפחתית קטנה או להגדיל את המתכון לאירוע גדול.
  4. מהיר וקל: אמנם ההכנה עשויה להיראות מורכבת, אבל המדריך שלנו שלב אחר שלב יקל על ביצוע התהליך.
  5. הרשימו את האורחים שלכם: הגשת הסיגרים האלה לשולחן שלכם בוודאי תרשים את החברים והמשפחה שלכם, ותציג את היכולות הקולינריות שלכם.

תפוקה: מתכון זה מכין כ-20 סיגרים מרוקאים חריפים.| זמן הכנה: כ-45 דקות| רמת קושי: בינונית

הכנת סיגרים מרוקאים חריפים – רכיבים:

  • 200 גרם בשר בקר או טלה טחון
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית כמון טחון
  • פפריקה
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית כוסברה טחונה
  • 1/2 כפית פלפל קאיין (להתאים לחריפות)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • 2 כפות כוסברה טרייה קצוצה
  • חבילה אחת של דפי בצק פילו (כ-10 דפים)
  • 1/2 כוס חמאה מומסת ללא מלח
  • שמן צמחי לטיגון
  • שומשום לקישוט (לא חובה)

איך מכינים סיגרים מרוקאים חריפים – הוראות

  1. מכינים את המילוי: במחבת גדולה מחממים כף שמן צמחי על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים ומאדים עד שהם הופכים שקופים. מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים עד שהוא שחום ומתפורר.
  2. מערבבים פנימה את הכמון, הפפריקה, הקינמון, הכוסברה, פלפל הקאיין, המלח והפלפל. מבשלים עוד 2-3 דקות.
  3. מסירים את המחבת מהאש ומערבבים פנימה את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצים. מניחים את המילוי בצד להתקרר.
  4. הרכיבו את הסיגרים: מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  5. פורסים דף אחד של בצק פילו ומברישים אותו קלות בחמאה מומסת.
  6. מניחים מעל דף נוסף ומברישים גם אותו. חזור על תהליך זה עד שתהיה לך ערימה של 4-5 דפי פילו.
  7. חותכים את הערימה ל-4 רצועות שוות לאורך.
  8. מניחים כף ממילוי הבשר בסוף כל רצועה.
  9. מקפלים פנימה את הצדדים ומגלגלים את הרצועה בחוזקה, בדומה לסיגר. השתמשו במעט חמאה מומסת כדי לאטום את הקצה.
  10. חזור על התהליך הזה עם שאר דפי הפילו והמלית.
  11. מטגנים את הסיגרים: מחממים שמן צמחי במחבת עמוקה על אש בינונית-גבוהה ל-180 מעלות צלזיוס.
  12. מוסיפים בזהירות את הסיגרים, כמה בכל פעם, ומטגנים עד שהם מזהיבים ופריכים, כ-2-3 דקות לכל מנה.
  13. מסירים את הסיגרים בעזרת כף מחוררת ומניחים אותם על צלחת מרופדת בנייר מגבת כדי לנקז את עודפי השמן.
  14. מגישים ומקשטים: מסדרים את הסיגרים המרוקאים החריפים על צלחת הגשה.
  15. אם רוצים, פזרו שומשום על הסיגרים לתוספת מרקם וטעם.
  16. מגישים חם עם רוטב טבילה לבחירתכם או לצד סלט טרי.

יתרונות תזונתיים

  • סיגרים מרוקאים חריפים מציעים מספר יתרונות תזונתיים, כולל חלבון רזה מהבשר, סיבים מעשבי התיבול הטריים ושומנים בריאים ממאפה פילו.
  • התבלינים המשמשים, כמו כמון וקינמון, ידועים גם ביתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים שלהם, לרבות תכונות אנטי דלקתיות ונוגדי חמצון.
  • סיגרים אלו הם מנה מאוזנת שיכולה להיות חלק מתזונה מעוגלת היטב כאשר צורכים אותם במידה.

חלופות מתכון

  • לאוכלי כשרות, ניתן להחליף את הבשר הטחון בחלופה כשרה, כמו הודו או עוף טחון.
  • צמחונים יכולים לעשות וריאציה טעימה על ידי שימוש בתערובת של ירקות קצוצים דק, כגון פטריות, פלפלים ותרד, במקום בשר.

טיפים לסיגרים מרוקאים חריפים

  • היו עדינים בטיפול במאפה פילו, מכיוון שהוא עדין ועלול להיקרע בקלות. שמור את הסדינים מכוסים במטלית לחה כדי למנוע מהם להתייבש.
  • אם אינכם חובבי טיגון עמוק, תוכלו לאפות את הסיגרים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס עד שהם מזהיבים ופריכים, בדרך כלל למשך כ-20-25 דקות.
  • התאם את רמת החריפות על ידי הגדלת או הפחתה של כמות פלפל הקאיין במילוי לפי טעמך.
  • אפשר להכין את הסיגרים האלה מראש ולהקפיא אותם לפני הטיגון. כשאתם מוכנים להגיש, פשוט מטגנים אותם מקפואים עד שהם קריספיים וזהובים.
  • התנסו עם רטבי טבילה שונים, כגון צזיקי על בסיס יוגורט או רוטב חריסה חריף, כדי לשפר את הטעם של הסיגרים.
  • תיהנו מהטעמים המענגים והארומטיים של מרוקו עם הסיגרים המרוקאים החריפים האלה. הם מהווים תוספת פנטסטית לרפרטואר הקולינרי שלכם, והאורחים שלכם ללא ספק יעריכו את הטעם הייחודי של הסיגרים.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 3 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון לעוגת נוגט
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת נוגט שלא תאמינו כמה היא טעימה: המתכון הסודי!

מתכון ללחם עדשים כתומות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

לחם עדשים כתומות: המתכון שיפתיע אתכם בכל ביס

עוגת קוזונאק רומנית
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קוזונאק רומנית: מסע קסום לטעמים והניחוחות של המטבח הרומני

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום: המתכון שהשכנים ידברו עליו חודשים

מרק מיסו
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרק מיסו – המתכון המנצח שיעיף אתכם על טעמים יפניים מסחררים! 🍜🇯🇵

כדורי שיבולת שועל בריאים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

כדורי בריאות עם שיבולת שועל, תמרים מרוסקים, חמאת בוטנים ועוד מטעמים

דילוג לתוכן