מתכון לנודלס חריף וטעים בצורה מטורללת

נודלס חריף
3.75/5
זמן הכנה:
15 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
בשרי

נודלס חריף הן תענוג קולינרי שנהנה ממנו במטבחים אסייתיים שונים, כולל סיני, תאילנדי וקוריאני. האטריות הלוהטות והטעימות הללו ידועות בשילוב שאין לעמוד בפניהן של חום ואומאמי. בין אם אתם חובבי תבלינים או סתם רוצים להוסיף קצת טעם לארוחה שלכם, 

הנה 10 סיבות מדוע כדאי לכם לנסות את המתכון לנודלס חריף:

  1. התפוצצות טעמים: אטריות חריפות מציעות סימפוניה של טעמים, המשלבת חום, מתיקות, מליחות ואומאמי.
  2. רב תכליתי: ניתן להתאים אישית את רמת החריפות ולהתאים את המרכיבים כך שיתאימו להעדפותיכם.
  3. מהיר וקל: ניתן להכין את המתכון הזה תוך פחות מ-30 דקות, מה שהופך אותו למושלם לארוחות ערב עמוסות.
  4. ארוחה בסיר אחד: אטריות חריפות יכולות להיות ארוחה שלמה בפני עצמה או בשילוב עם החלבון והירקות האהובים עליכם.
  5. ידידותי לצמחונים: ניתן להסתגל בקלות לתזונה צמחונית וטבעונית על ידי שימוש במקורות חלבון מהצומח.
  6. טוויסט אקזוטי: העבירו את בלוטות הטעם שלכם לרחובות התוססים של אסיה עם החוויה הקולינרית העולמית הזו.
  7. שאריות: אטריות חריפות בטעם טוב באותה מידה (אם לא טוב יותר) למחרת, מה שהופך אותן לבחירה מצוינת להכנת ארוחה.
  8. עשיר בחומרים מזינים: מספק פחמימות לאנרגיה, חלבון לבריאות השרירים, ומערך של ויטמינים ומינרלים מהירקות והתבלינים.
  9. חקר תרבות: גלו את העולם העשיר והמגוון של המטבח האסייתי על ידי הכנת המנה האותנטית הזו.
  10. ניתן לשיתוף: מתכון זה ניתן להרחבה בקלות עבור התכנסויות או ארוחות ערב, להרשים חברים ובני משפחה עם כישורי הבישול שלך.

איך מכינים נודלס חריף – הרכיבים הנדרשים

  • 250 גרם אטריות חיטה מיובשות (כגון אודון, ראמן או אטריות ביצים)
  • 2 כפות שמן צמחי
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • חתיכה בגודל 1 אינץ' של ג'ינג'ר טרי, טחון
  • 2-3 כפות משחת צ'ילי או רוטב צ'ילי (להתאים לפי הטעם)
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כוס ירקות (פלפלים, גזר ואפונת שלג עובדים היטב)
  • 200 גרם חלבון לבחירתכם (טופו, עוף, שרימפס או בקר)
  • 2 בצלים ירוקים, קצוצים
  • שומשום וכוסברה טרייה לקישוט (לא חובה)

שלבי הכנה לנודלס חריף

  1. מביאים סיר גדול של מים לרתיחה. מבשלים את האטריות לפי הוראות האריזה עד לדרגת אל-דנטה. מסננים ושוטפים אותם תחת מים קרים כדי לעצור את תהליך הבישול. לזרוק אותם עם מעט שמן כדי למנוע הידבקות, ולהניח אותם בצד.
  2. לרוטב: בקערה קטנה, שלבו את משחת הצ'ילי או הרוטב, רוטב סויה, חומץ אורז וסוכר חום. מערבבים עד שהסוכר נמס. התאם את רמת התבלינים לפי העדפתך.
  3. מחממים את השמן הצמחי במחבת גדולה או בווק על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את השום הטחון והג'ינג'ר, ומאדים כ-30 שניות עד לריח.
  4. אם אתה משתמש בטופו או בחלבון גולמי, הוסף אותו למחבת ומבשל עד שהוא שחום או מבושל לחלוטין. מוסיפים את הירקות ומטגנים תוך ערבוב 2-3 דקות עד שהם מתחילים להתרכך.
  5. יוצקים את הרוטב המוכן על החלבון והירקות המבושלים. מוסיפים את האטריות המבושלות למחבת ומערבבים הכל יחד עד שהאטריות מצופים היטב ברוטב.
  6. מעבירים את האטריות החריפות לצלחות או קערות הגשה. מקשטים בבצל ירוק קצוץ, שומשום וכוסברה טרייה אם רוצים. מגישים חם ונהנים!

יתרונות תזונתיים של נודלס חריף:

  • פחמימות לאנרגיה.
  • חלבון לבריאות השרירים.
  • סיבים תזונתיים מירקות לבריאות מערכת העיכול.
  • ויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין C, מהירקות.
  • תכונות נוגדות חמצון משום וג'ינג'ר.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי העדפות תזונתיות ספציפיות, ודא שכל המרכיבים המשמשים עומדים בחוקי הכשרות. אתה יכול גם להתאים את מקור החלבון כדי לענות על הצרכים התזונתיים שלך, באמצעות אפשרויות מוסמכות כשרות במידת הצורך.

טיפים להכנת נודלס חריף:

  • ניתן להתאים אישית את רמת החריפות על ידי התאמת כמות משחת הצ'ילי או הרוטב – אם אתם חובבי נודלס חריף אש – תתפרעו בהתאם :-)
  • אל תהסס להוסיף את הירקות האהובים עליך, כגון ברוקולי, בוק צ'וי או פטריות.
  • אם אתם מעדיפים מנה יותר צלוחית, הכפילו את מתכון הרוטב.
  • כדי להפוך את המנה הזו ללא גלוטן, השתמשו ברוטב סויה ללא גלוטן ובאטריות אורז.
  • התנסו עם חלבונים שונים או הפכו אותו לצמחוני עם טופו או טמפה.
  • אל תבשל יתר על המידה את האטריות; הם צריכים להיות מעט יציבים לנשיכה (אל דנטה).
  • מגישים עם חתיכות ליים לפרץ נוסף של טעם.
  • שאריות אטריות חריפות אפשר לחמם או ליהנות קר כסלט אטריות מרענן.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 4 בשלנים

מתכונים נוספים

עוגת תותים כשרה לפסח
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תותים כשרה לפסח ומפוצצעת בטעמים

סלט אנדיב וחסה
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון סלט אנדיב וחסה פשוט בריא וגם טעים לאללה

מתכון קיש בטטה וגבינות עיזים
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון קיש בטטה וגבינת עיזים טעים בקטע אחר

מתכון לטאפאס צמחוני
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לטאפאס צמחוני – פינוק ספרדי

מתכון לדובשניות
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

דובשניות – מתכון לדובשניות מתוקות כמו של פעם

עוגיות תמרים נמסות בפה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לעוגיות תמרים שנמסות בפה

דילוג לתוכן