מתכון לעוגת לימון בחושה – במרקם אוורירי וחלומי

מתכון לעוגת לימון בחושה
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
12 מנות
כשרות:
חלבי

אם לשמש היה טעם, זו הייתה עוגת הלימון המענגת הזו. המתכון הזה הוא פרץ של טוב הדרים שיעביר את בלוטות הטעם שלכם לאחר צהריים שטוף שמש. המקורות של העוגה הזו הם עדות למשיכה הנצחית של פינוקים בטעמי לימון. 

דמיינו לעצמכם מטבח של סבתא מלא בניחוח לימונים מרעננים וציפייה לקינוח טעים. עוגת לימון בחושה זו עושה כבוד לאותם רגעים יקרים, ומציעה קינוח פשוט אך תוסס שמביא שמחה לכל אירוע.

איך להכין עוגת לימון בחושה – רשימת מרכיבים

  • 2 כפות של קמח
  • 1 1/2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כוס חמאה ללא מלח, מרוככת
  • 1 1/2 כוסות סוכר מגורען
  • 4 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפת 3 לימונים
  • 1/2 כוס מיץ לימון טרי
  • 1 כוס חלב

הוראות להכנת עוגת לימון בחושה

  1. מחממים את התנור ל- 175 מעלות צלזיוס. משמנים ומקמחים תבנית אפייה בגודל 22.86 ס"מ x 33.02 ס"מ.
  2. בקערה בינונית, טורפים יחד את הקמח לכל מטרה, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. מניחים את התערובת בצד.
  3. בקערת ערבוב גדולה, מערבבים יחד את החמאה הרכה והסוכר המגורען עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  4. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו וטורפים היטב לאחר כל הוספה. מערבבים פנימה את תמצית הוניל.
  5. מערבבים פנימה את גרידת הלימון ומיץ הלימון הטרי. הגרידה מספקת את הטעם החמוץ הזה, והמיץ מוסיף פרץ של טוב הדר.
  6. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, לסירוגין עם החלב. מתחילים ומסיימים עם החומרים היבשים. מערבבים רק עד לאיחוד – הימנעו מערבוב יתר כדי לשמור על מרקם עדין.
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה המוכנה ומפזרים אותה בצורה אחידה. אופים בתנור שחומם מראש במשך 40-45 דקות או עד שקיסם הננעץ למרכזו יוצא נקי.
  8. מניחים לעוגה להתקרר לגמרי בתבנית על רשת. אם תרצה, הקפיאו את העוגה עם גבינת השמנת האהובה עליכם או ציפוי בטעם לימון.
  9. לאחר התקררות והקפאה, פורסים לריבועים, מגישים ומתענגים על התענוג ההדרים של עוגת לימון תוצרת בית שלך.

יתרונות תזונתיים:

  • עשיר בויטמין C ממיץ לימון טרי
  • מספק מינרלים חיוניים כמו סידן ואשלגן מחלב חמאה
  • קלוריות מועטות, מה שהופך את העוגה לקינוח ללא רגשות אשם

חלופות תזונתיות:

  • ללא גלוטן: החליפו קמח לכל מטרה בתערובת קמח ללא גלוטן.
  • ללא חלב: השתמשו בתחליף צמחי לחלב חמאה, כמו חלב שקדים או סויה עם שפריץ חומץ.

טיפים לשיפור המתכון! 

  • שפרו את טעם הדרים: הוסיפו כף גרידת לימון לציפוי עבור פרץ נוסף של הדרים.
  • גיוון במרקם: מקפלים פנימה חופן פרג או אגוזים קצוצים דק לקבלת קראנץ' מענג.
  • זיגוג לימון: מטפטפים זיגוג לימון פשוט על העוגה שהתקררה לגימור מבריק. מערבבים אבקת סוכר עם מיץ לימון עד לקבלת מרקם חלק ויוצקים על העוגה.

טיפים לבישול:

  • מרכיבים בטמפרטורת החדר: ודאו שהחמאה, הביצים והחמאה נמצאים בטמפרטורת החדר לבלילה חלקה יותר.
  • טכניקת גרידה: השתמשו בפומפייה דקה לגרידת לימון.

אז הנה לכם! עוגת לימון בחושה פשוטה ומענגת שמביאה פשטות ונפלאות לשולחן שלכם. אל תפחדו להתנסות בווריאציות ולהפוך אותה לשלכם. אפייה מהנה!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

פלפל ממולא צמחוני ב10 דקות
5/5
זמן הכנה:
33 דק׳

מתכון פלפל ממולא צמחוני ב-10 דקות עבודה בלבד

עוגת ריבה ופירורים של סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת ריבה ופירורים של סבתא – לא פחות ממדהים!

מתכון קציצות אבוחצירא מרוקאיות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון של קציצות אבוחצירה עם רוטב קטלני – מרוקאי בהגזמה

סלמון בקראסט ירוק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

סלמון בקראסט ירוק עם פיסטוקים ופינוקים – מדהים!

מתכון שניצל חזיר
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון שניצל חזיר מדהים כמו באירופה

מתכון בורקס מים גבינות
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון בורקס מים עם גבינות כמו באיסטנבול

דילוג לתוכן