מתכון אורז מוקפץ עם ירקות

אורז מוקפץ עם ירקות
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

תענג את בלוטות הטעם שלך עם מתכון לאורז מוקפץ עם ירקות התוסס והמזין הזה. המנה הרב-תכליתית והצבעונית הזו מפגישה תערובת של ירקות פריכים, אורז ריחני ותבלינים מלוחים.

טכניקת הכנת אורז מוקפץ עם ירקות באמצעות הטיגון המוקפץ מבטיחה שהירקות ישמרו על הצבעים התוססים והמרקמים הפריכים שלהם, בעוד ששילוב הטעמים מעורר את החך שלך. 

איך מכינים אורז מוקפץ עם ירקות - רכיבים

  • · 2 כוסות אורז מבושל (רצוי אורז מקורר או ישן)
  • · 2 כפות שמן צמחי
  • · 1 בצל, קצוץ דק
  • · 2 שיני שום, קצוצות
  • · 2 גזרים, קצוצים
  • · 1 פלפל חריף (כל צבע), פרוס דק
  • · 1 זוקיני, פרוס דק
  • · 100 גרם שעועית ירוקה, קצוצה וחתוכה לחתיכות של 2 ס"מ
  • · 100 גרם אפונה, קצוצה
  • · 2 כפות רוטב סויה (או תמרי לחלופה ללא גלוטן)
  • · 1 כף רוטב צדפות (או רוטב צדפות צמחוני לאוכלים כשרים או צמחוניים)
  • · 1 כפית שמן שומשום
  • · 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • · אופציונלי: 2 ביצים טרופות קלות (השמיט לאופציה טבעונית)
  • · בצל אביבי או כוסברה קצוצים (לקישוט)

הכנת אורז מוקפץ עם ירקות - הוראות הכנה

  1. מחממים את השמן הצמחי בווק גדול או במחבת על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון, ומאדים 2-3 דקות עד שהם נעשים ריחניים ומעט זהובים.
  2. אם משתמשים בביצים, דוחפים את תערובת הבצל והשום לצד אחד של הווק, ויוצרים מקום לבישול הביצים. יוצקים את הביצים הטרופות לחלל הריק וטורפים אותן עד שהן מבושלות לגמרי. בסיום, מערבבים את הביצים הטרופות עם הבצל והשום.
  3. הוסף לווק את הגזר הקצוץ, הפלפל הפרוס, הקישוא, השעועית הירוקה והאפונה. מקפיצים את הירקות כ-4-5 דקות או עד שהם רכים. הירקות צריכים לשמור על צבעיהם התוססים ולשמור על קראנצ'יות קלה.
  4. מוסיפים את האורז המבושל לווק ומטגנים תוך ערבוב עוד 2-3 דקות, מוודאים שהאורז מצופה באופן אחיד עם טעמי הירקות.
  5. בקערה קטנה, טורפים יחד את רוטב הסויה, רוטב הצדפות, שמן השומשום והפלפל השחור. יוצקים את תערובת הרוטב על האורז והירקות. מטגנים תוך ערבוב למשך 2-3 דקות נוספות, ומאפשרים לטעמים להתמזג יחדיו.
  6. מסירים את הווק מהאש ונותנים לאורז המוקפץ סיבוב אחרון כדי לאחד את כל המרכיבים היטב.
  7. מגישים את האורז המוקפץ בטעם עם ירקות בקערות אישיות. מקשטים בבצל קצוץ טרי או כוסברה לתוספת של רעננות.

יתרונות תזונתיים של אורז מוקפץ עם ירקות

אורז מוקפץ עם ירקות מציע מגוון רחב של יתרונות תזונתיים:

  1. השילוב של ירקות מספק שפע של ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים.
  2. גזר הוא מקור מצוין לבטא-קרוטן, בעוד פלפלים תורמים ויטמין C וקישואים מוסיפים אשלגן. 
  3. שעועית ירוקה ואפונה מספקת ויטמינים ונוגדי חמצון חיוניים. אורז חום יכול לשמש כחלופה בריאה יותר לאורז לבן, מכיוון שהוא מכיל יותר סיבים וחומרים מזינים. 

ניתן להתאים את המתכון לאוכלי כשרות על ידי שימוש ברוטב צדפות צמחוני ותמרי במקום רוטב סויה. תיהנו מהשילוב המענג של מרקמים וטעמים באורז מוקפץ עם ירקות!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לקונכיות בצק עלים שכל אחד יכול להכין
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לקונכיות בצק עלים שכל אחד יכול להכין

מתכון לרוטב איולי ביתי משודרג
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לרוטב איולי ביתי שישדרג לכם ים של מנות בבית!

מתכון לקראק פאי ביתית
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לקראק פאי מדהים וממכר בטירוף (כיאה לשמו)

מתכון ללימונדה אלוהית
4.8/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון ללימונדה אלוהית – איך להכין לימונדה מהאגדות

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי – מעדן אמיתי

מתכון לקרפצ'יו סינטה
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקרפצ'יו סינטה ברמה יותר גבוהה משל מסעדות

דילוג לתוכן