טופו מוקפץ עם כרוב

טופו מוקפץ עם כרוב
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
כשרות:
פרווה

טופו מוקפץ עם כרוב הוא מנה מענגת ובריאה בהשראת אסיה המשלבת את הטעמים הטבעיים של טופו וכרוב עם מגוון מענג של תבלינים ארומטיים ורטבים מלוחים.

טיגון מוקפץ היא טכניקת בישול סינית מסורתית שראשיתה אלפי שנים וידועה ביכולתה לשמור על המרקמים והרכיבים התזונתיים הטבעיים של המרכיבים תוך שילוב טעמים מעוררי תיאבון.

מתכון זה מפגיש את הטוב המזין של הטופו, מרכיב צמחי עשיר בחלבון, עם הכרוב הפריך ועמוס הוויטמינים, ויוצר ארוחה מאוזנת ומשביעה.

בין אם אתם חובבי טופו ובין אם אתם מחפשים לחקור טעמים חדשים, טופו מוקפץ עם כרוב הוא מנה שחובה לנסות שמדגימה את היופי של המוקפץ במטבח האסייתי

רכיבים להכנת טופו מוקפץ עם כרוב

  • 400 גרם טופו יציב, מסוננים, מהודקים וחתוכים לקוביות בגודל ביס (בערך 2 ס"מ)
  • 300 גרם כרוב, מגורר או פרוס דק
  • 2 כפות רוטב סויה (או תמרי לאופציה ללא גלוטן)
  • 1 כף רוטב הוזין
  • 1 כף חומץ אורז
  • 1 כף שמן שומשום
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מגורר
  • 1 צ'ילי אדום, פרוס דק (לא חובה, לתבלינים)
  • 2 כפות שמן צמחי
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • בצל אביבי או שומשום, לקישוט

הוראות הכנת טופו מוקפץ עם כרוב

  1. הכן את הטופו על ידי ניקוז עודפי מים ולחיצה בין מגבות נייר או מכבש טופו כדי להסיר יותר לחות. חותכים את הטופו לקוביות בגודל ביס ומניחים בצד.
  2. ערבב בקערה קטנה את רוטב הסויה, רוטב הוסין, חומץ אורז, שמן שומשום, שום טחון, ג'ינג'ר מגורד וצ'ילי פרוס (אם משתמשים). זה יהיה הרוטב המוקפץ.
  3. מחממים את השמן הצמחי במחבת טפלון גדולה או בווק על אש בינונית-גבוהה.
  4. מוסיפים את קוביות הטופו למחבת החמה ומטגנים אותן תוך ערבוב במשך 5-7 דקות או עד שהן מזהיבות וקצת פריכות. מוציאים את הטופו מהמחבת ומניחים אותו בצד.
  5. לאותה מחבת מוסיפים את הכרוב המגורר ומטגנים תוך ערבוב כ-3-4 דקות עד שהוא נבול מעט אך שומר על הפריכות שלו.
  6. מחזירים את הטופו למחבת עם הכרוב ויוצקים את הרוטב המוקפץ המוכן על התערובת.
  7. זורקים הכל יחד במחבת, מוודאים שהטופו והכרוב מצופים בצורה אחידה ברוטב.
  8. המשך טיגון תוך ערבוב למשך 2-3 דקות נוספות, לאפשר לטעמים להתמזג ולרוטב להסמיך מעט.
  9. מתבלים את המוקפצים במלח ופלפל לפי הטעם.
  10. מסירים את המחבת מהאש ומעבירים את הטופו המוקפץ עם כרוב לכלי הגשה.
  11. מקשטים בבצל קצוץ קצוץ או פזר של שומשום לתוספת רעננות ומשיכה ויזואלית.
  12. הגישו את הטופו המוקפץ והטעים עם כרוב לצד אורז מאודה או אטריות לארוחה שלמה ומשביעה.

יתרונות תזונתיים של טופו מוקפץ עם כרוב

  • חלבון על בסיס צמחי: טופו מספק מקור חלבון מלא, חיוני לתיקון השרירים ותפקודי הגוף הכלליים.
  • דל קלוריות: כרוב דל בקלוריות, מה שהופך את המנה הזו למתאימה לניהול משקל.
  • עשיר בויטמינים: הכרוב מציע כמויות משמעותיות של ויטמינים C ו-K, התורמים למערכת חיסונית בריאה ולעצמות חזקות.
  • עשיר בסיבים: כרוב מספק סיבים תזונתיים, מקדם את בריאות המעיים ומסייע לעיכול.
  • ברזל וסידן: טופו הוא מקור טוב לברזל וסידן, חיוני לבריאות הדם והעצמות.

חלופות מתכון טופו מוקפץ עם כרוב לאוכלי כשרות

כדי להבטיח שהמנה הזו תהיה כשרה, השתמשו בטופו וברטבים בעלי אישור כשרות. החליפו את רוטב ההוזין בגרסה כשרה, ובדקו את התוויות של מרכיבים אחרים כדי לאשר את כשרותם.

טיפים לשיפור המתכון לטופו מוקפץ עם כרוב ושיטות בישול

  • לתוספת טעם, הכריעו את קוביות הטופו בתערובת של רוטב סויה, שום וג'ינג'ר במשך 15-20 דקות לפני הטיגון.
  • כלול ירקות אחרים כמו פלפל, גזר או פטריות כדי להוסיף יותר צבע ומרקם למנה.
  • התאם את רמת התבלינים על ידי הוספה או הפחתה של כמות הצ'ילי או שימוש בזן צ'ילי עדין יותר.
  • לגרסה נטולת גלוטן, ודא שכל הרטבים שבהם נעשה שימוש, כולל רוטב סויה ורוטב הוסין, מסומנים כחסרי גלוטן.
  • טופו מוקפץ עם כרוב הוא תוספת מענגת ומזינה לרפרטואר הארוחות שלך מהצומח. הפשטות, היתרונות הבריאותיים והטעמים התוססים שלו הופכים אותו לאהוב על כל סוגי האוכלים, מטבעונים ועד אוכלי כל.

בין אם אתם חובבי טופו או חובבי כרוב, המתכון הזה מבטיח חווית אוכל מענגת ומשביעה. תיהנו מהטוב של המוקפץ הזה והתענגו על איזון הטעמים והמרקמים עם כל ביס טעים!

 

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

עוגיות תמרים נמסות בפה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לעוגיות תמרים שנמסות בפה

עוגיות חמאה נמסות בפה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון עוגיות חמאה נמסות בפה שיהפכו לכם את הבוקר למושלם!

מתכון פשטידת ירקות
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון פשטידת ירקות וגבינות מדהימה

פלפל ממולא צמחוני ב10 דקות
5/5
זמן הכנה:
33 דק׳

מתכון פלפל ממולא צמחוני ב-10 דקות עבודה בלבד

עוגת ריבה ופירורים של סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת ריבה ופירורים של סבתא – לא פחות ממדהים!

מתכון קציצות אבוחצירא מרוקאיות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון של קציצות אבוחצירה עם רוטב קטלני – מרוקאי בהגזמה

דילוג לתוכן