אוכל זה החיים

מתכון לפרגית ממולאת בירקות ועשבי תיבול

מתכון פרגית ממולאת
5/5
זמן הכנה:
70 דק׳
רמת קושי:
קשה
כמות:
4 מנות
כשרות:
בשרי

פרגית ממולאת הוא מנה מענגת המשלבת את הטעם הרך והעסיסי של הפרגית עם מלית מלוחה ומשביעה. מאמינים כי מקורו של מתכון זה במסורות קולינריות שונות ברחבי העולם, כאשר כל אזור מוסיף את הטוויסט הייחודי שלו כדי ליצור מנה טעימה רבגונית.

ניתן לאתר את מקורותיו של העוף הממולא בימי קדם כאשר טבחים ביקשו ליצור ארוחות טעימות ומושכות חזותית על ידי מילוי עופות במגוון מרכיבים טעימים.

מתכון לפרגית ממולאת – כדאי לדעת:

  1. זמן הכנה: שעה ועשר דקות 
  2. דרגת קושי: קשה, בעיקר בגלל ריבוי השלבים במתכון
  3. כמות: 4 מנות

איך להכין פרגית ממולאת – רכיבים

  • – מרכיבים עבור העוף –
  • 4 נתחי פרגית ללא עצמות (כ-150 גרם כל אחד)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • – מרכיבים עבור המלית –
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 1/4 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים (כגון פטרוזיליה, טימין ורוזמרין)
  • 1/4 כוס בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1/4 כוס עגבניות מיובשות קצוצות
  • 1/4 כוס זיתים קצוצים
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • – עבור הציפוי –
  • 1/2 כוס קמח לכל מטרה
  • 2 ביצים, טרופים
  • 1 כוס פירורי לחם
  • – לטיגון –
  • שמן צמחי

הוראות הכנת פרגית ממולאת – לפי שלבים

  1. – שלב 1: הכנת המלית –
  2. מערבבים בקערה את פירורי הלחם, עשבי תיבול טריים קצוצים, בצל קצוץ, שום טחון, עגבניות מיובשות קצוצות, זיתים קצוצים, שמן זית, מלח ופלפל. מערבבים היטב עד שכל החומרים נטמעים בצורה אחידה.
  3. – שלב 2: הכנת העוף –
  4. מניחים את הפרגית על קרש חיתוך ומתבלים את שני הצדדים במלח ופלפל.
  5. בעזרת פטיש בשר או תחתית מחבת כבדה, דופקים בעדינות את הפרגית לעובי אחיד של כ-1 ס"מ. זה יקל עליהם לגלגל ולבשל אותם בצורה אחידה.
  6. – שלב 3: ממלאים ומגלגלים את הפרגית –
  7. קחו פרגית אחת ובכפית כמות נדיבה מהמלית המוכנה על המרכז.
  8. מגלגלים את נתח הפרגית בחוזקה סביב המלית, תוחבים את הצדדים תוך כדי. הדקו את הגליל עם קיסמים או קשר אותו בחוט מטבח. חיזרו על תהליך זה עבור שאר הנתחים.
  9. – שלב 4: ציפוי הפרגיות –
  10. הכינו שלוש קערות רדודות. מניחים את הקמח בקערה אחת, ביצים טרופה בקערה אחרת ופירורי לחם בשלישית.
  11. טובלים כל גליל פרגית ממולא בקמח, מצפים אותו קלות ומנערים את העודפים.
  12. לאחר מכן, טובלים את גליל הפרגית המקומח בביצים הטרופות, מוודאים שהוא מצופה היטב.
  13. לבסוף מגלגלים את העוף בפירורי הלחם ולוחצים בעדינות כדי להבטיח ציפוי אחיד. מניחים בצד את גלילי העוף המצופים.
  14. – שלב 5: בישול הפרגית הממולאת –
  15. מחממים שמן צמחי במחבת גדולה או במחבת על אש בינונית-גבוהה.
  16. מוסיפים בזהירות את גלילי הפרגית המצופים לשמן החם ומבשלים כ-4-5 דקות מכל צד או עד שהם מקבלים צבע זהוב.
  17. לאחר שהעוף מבושל ומגיע לטמפרטורה פנימית של 75 מעלות צלזיוס, מעבירים אותו לצלחת מרופדת במגבת נייר כדי לנקז את עודפי השמן.
  18. – שלב 6: הגשה –
  19. הניחו לפרגית הממולאת לנוח מספר דקות לפני שמסירים את הקיסמים או החוט.
  20. מגישים את הפרגית הממולאת חמה, שלמה או פרוסה, לפי הרצון. הגישו אותה לצד התוספות האהובות עליכם: ירקות צלויים, פירה או סלט טרי.
  21. הערה: זמני הבישול עשויים להשתנות בהתאם לעובי העוף ולחום הכיריים שלכם . כוונו בהתאם וודאו שהעוף מבושל לפני ההגשה.

10 סיבות למה לנסות פרגית ממולאת

  1. טעם מעורר תיאבון: השילוב של פרגית עסיסית ומלית בטעם יוצר שילוב הרמוני של טעמים שישאיר את בלוטות הטעם שלכם משתוקקות לעוד.
  2. אין סוף של אפשרויות: ניתן להכין פרגית ממולאת בדרכים רבות, מה שמאפשר לכם להתנסות עם מרכיבים וטעמים שונים. בין אם אתם מעדיפים מלית עשבים מסורתית או שילוב אקזוטי יותר, האפשרויות הן אינסופיות.
  3. מנה מרשימה: פרגית ממולאת היא מנה מושלמת לכל אירוע. בין אם אתם מארחים לשבת או לחג אין ספק כי כל אחד מהאורחים יסתכל וירצה לטעום מהפרגית המרשימה הזו. 
  4. יתרונות תזונתיים: מנה זו מציעה תערובת מאוזנת של חלבון מהעוף וויטמינים ומינרלים שונים ממרכיבי המלית. זו יכולה להיות אפשרות ארוחה בריאה ומשביעה.
  5. התאמה אישית: אתם יכול בקלות להתאים את המלית כך שתתאים להעדפות התזונתיות ולצרכים התזונתיים שלכם . בין אם אתם מחפשים אפשרות דלת פחמימות, אלטרנטיבה צמחונית או וריאציה כשרה, יש הרבה אלטרנטיבות זמינות.
  6. פוטנציאל שאריות: פרגית ממולאת  מושלמת לשאריות. המלית שומרת על העוף לח וטעים בעת חימום מחדש, ומבטיחה ארוחה טעימה גם ביום השני.
  7. ידידותי למשפחה: ילדים ומבוגרים כאחד נהנים מהטעמים והמרקמים של פרגית ממולאת .זו יכולה להיות דרך מצוינת להציג מרקמים וטעמים חדשים לאוכלים בררנים.
  8. מרשים אך נגיש: בעוד שפרגית ממולאת עשויה להיראות כמו מנה מסובכת, היא למעשה די בר השגה עבור בשלנים ביתיים ברמות מיומנות שונות. עם קצת תרגול, אתם יכולים לשלוט באומנות הכנת פרגית ממולאת בצורה מושלמת.
  9. בקרת כמות: על ידי מילוי העוף, אתם יכול לשלוט בגודל המנות ביתר קלות, ולהבטיח ארוחה משביעה מבלי להתפנק יותר מדי.
  10. שאריות מלית: ניתן להשתמש בכל שאריות מלית במנות אחרות, כמו ירקות ממולאים או כתוספת טעימה לסלטים ולתוספות.

חלופות של המתכון

  • לאוכלי כשרות או למי שמחפש חלופות, ניתן לשנות את מרכיבי המלית בהתאם.
  • הקפידו לבדוק את אישור הכשרות של כל המרכיבים בהם נעשה שימוש.

טיפים לשיפור המתכון ושיטות הבישול

  1. דופקים את הפרגית על קרש חיתוך: כדי להבטיח בישול אחיד ויצירת שטח פנים גדול יותר למלית, דופקים בעדינות את הפרגית באמצעות פטיש שניצלים לעובי אחיד של כ-1 ס"מ.
  2. התנסו עם מרכיבי המלית: אתם מוזמנים להיות יצירתיים עם מרכיבי המלית על ידי שילוב הטעמים והמרקמים האהובים עליכם. שקלו להוסיף אגוזים או פירות יבשים למשל.
  3. אוטמים כראוי את העוף: הקפידו לאטום היטב את העוף לאחר הוספת המלית. אתם0 יכולים להשתמש בקיסמים או בחוט מטבח כדי להחזיק את העוף במהלך הבישול.
  4. מבשלים עד להזהבה: למראה חיצוני פריך וזהוב יש לוודא שהפרגית מבושלת עד שהוא מגיע לטמפרטורה פנימית של 75 מעלות צלזיוס. השתמשו במדחום לבשר כדי לאמוד במדויק את מידת העשייה.
  5. אפשרות אפייה: אם אתם מעדיפים שיטת בישול בריאה יותר, אפשר לאפות את העוף הממולא בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-25-30 דקות או עד שהעוף מבושל.
  6. מגישים עם רוטב או מרינדה: העלו את רמת הטעמים על ידי הגשת העוף הממולא עם רוטב משלים או מרינדה. שקלו אפשרויות כגון רוטב פטריות או צ'ימיצ'ורי. 
  7. מקשטים: הוסיפו נופך של אלגנטיות על ידי קישוט העוף הממולא בעשבי תיבול טריים או פרוסות לימון, למשל.

יתרונות תזונתיים לפרגית ממולאת

פרגית ממולאת מספקת מגוון יתרונות תזונתיים:

  • עוף הוא מקור מצוין לחלבון רזה, החיוני לצמיחת השרירים ולשיקום. הוא גם מקור טוב לויטמינים B6 ו-B12, כמו גם מינרלים כמו אבץ וזרחן. 
  • מרכיבי המלית, כמו עשבי תיבול טריים, בצל, שום, עגבניות מיובשות וזיתים, מוסיפים סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון וויטמינים ומינרלים שונים.

בסך הכל, המנה הזו מציעה אפשרות ארוחה מאוזנת ומשביעה.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

פלטת גבינות מפנקת לאירוח: הקסם על השולחן
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

פלטת גבינות מפנקת לאירוח: הקסם על השולחן

מתכון להכנת פוקי בול מדהים ומפנק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון להכנת פוקי בול מדהים ומפנק (קל להכנה!)

פנקייק מלוח לילדים: ארוחת בוקר מהנה ומפתיעה
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

פנקייק מלוח לילדים: ארוחת בוקר מהנה ומפתיעה

סלט אפונת שלג: רענן, קליל ומפתיע
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

סלט אפונת שלג: רענן, קליל ומפתיע

תפוח אדמה במיקרו עם חמאה: הפתרון המהיר והמושלם
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

תפוח אדמה במיקרו עם חמאה: הפתרון המהיר והמושלם

מתכון לריבת פירות יער ותפוחים חמוצים
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

המתכון הסודי שיכניס את השמש הביתה: ריבת פירות יער ותפוחים חמוצים

דילוג לתוכן