מתכון לעלי גפן ממולאים אורז ועשבי תיבול

מתכון לעלי גפן ממולאים
5/5
זמן הכנה:
50 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
50 מנות
כשרות:
פרווה

עלי גפן (באנגלית: Grape Leaves) הם מרכיב טעים ומזין שניתן להשתמש בו במגוון מנות.

עלי גפן ממולאים משמשים לרוב במטבח הים תיכוני, וניתן למלא אותם במגוון מילויים כגון אורז, עשבי תיבול ותבלינים. במתכון זה נכין עלי גפן ממולאים במילוי אורז ועשבי תיבול – שזאת הדרך המסורתית להכין עלי גפן.

מתכון לעלי גפן ממולאים -מהם הרכיבים הנדרשים כדי להכין עלי גפן?

  • · 1 צנצנת עלי גפן (כ-40-50 עלים)
  • · 1 כוס אורז לבן
  • · 1 בצל, קצוץ דק
  • · 1/2 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק
  • · 1/2 כוס נענע טרייה, קצוצה דק
  • · 1/4 כוס שמן זית
  • · 1/4 כוס מיץ לימון
  • · מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות - איך מכינים עלי גפן ממולאים?

  1. יש להתחיל על ידי שטיפת עלי הגפן במים קרים כדי להסיר עודפי מלח או מי מלח. מייבשים בעדינות עם נייר סופג ומניחים בצד.
  2. בקערה בינונית מערבבים את האורז, הבצל, הפטרוזיליה, הנענע, שמן הזית, מיץ הלימון, המלח והפלפל. מערבבים היטב לאיחוד.
  3. כדי להכין את עלי הגפן למלית, הנח אותם שטוח כשהצד המבריק כלפי מטה. גזרו גבעולים או חלקים קשים עם מספריים.
  4. לוקחים כף קטנה מתערובת האורז ומניחים אותה במרכז עלה הגפן. מקפלים את תחתית העלה מעל המילוי, ואז מקפלים את הצדדים פנימה לכיוון המרכז. מגלגלים את העלה בחוזקה כמו בוריטו, תוחבים את כל הקצוות הרופפים.
  5. חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הגפן ותערובת האורז, עד שמנצלים את כל המילוי.
  6. בסיר גדול מסדרים את עלי הגפן הממולאים בשכבה אחת. יוצקים מספיק מים מלמעלה כדי לכסות את העלים בסנטימטר בערך.
  7. מביאים את הסיר לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה ומכסים במכסה. מבשלים כ-30-40 דקות, או עד שהאורז מבושל לגמרי ועלי הגפן רכים.
  8. בסיום, מסירים את הסיר מהאש ומצננים כמה דקות לפני ההגשה.
  • עלי גפן הם מקור טוב לויטמינים A ו-C, כמו גם ברזל, סידן וסיבים. 
  • מילוי האורז והעשבים במתכון זה מספק פחמימות מורכבות וחומרי תזונה חיוניים כמו חומצה פולית, מנגן ומגנזיום. 
  • בנוסף, השימוש בשמן זית ומיץ לימון מוסיף למנה שומנים חד בלתי רוויים בריאים וויטמין C. 

בסך הכל, המתכון הזה הוא דרך בריאה ומלאת טעם ליהנות מעלי גפן.

לבריאות!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לרוטב איולי ביתי משודרג
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לרוטב איולי ביתי שישדרג לכם ים של מנות בבית!

מתכון לקראק פאי ביתית
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לקראק פאי מדהים וממכר בטירוף (כיאה לשמו)

מתכון ללימונדה אלוהית
4.8/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון ללימונדה אלוהית – איך להכין לימונדה מהאגדות

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי – מעדן אמיתי

מתכון לקרפצ'יו סינטה
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקרפצ'יו סינטה ברמה יותר גבוהה משל מסעדות

עוגת לימון כמו של סטארבקס
4.75/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת לימון סטארבקס – האם תצליחו לשחזר את המנה?

דילוג לתוכן