מתכון לסושי עם סלמון מטוגן

סושי עם סלמון מטוגן
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
כשרות:
פרווה

סושי עם סלמון מטוגן הוא טוויסט מענג לסושי מסורתי, המשלב את הטעמים העדינים של אורז סושי טרי וירקות חיים עם הקראנצ'יות הבלתי ניתנת לעמוד בפניו והטעם המלוח של סלמון מטוגן.

מקורו במיזוג המצאתי של השפעות קולינריות יפניות ומערביות, וריאציה סושי זו מציעה ניגוד מענג של מרקמים וטעמים.

הסלמון המטוגן הפריך והזהוב משלים את אורז הסושי הרך והמתובל, בעוד תוספת של מלפפון טרי ואבוקדו שמנת מוסיפה פרץ של רעננות ואיזון לכל ביס.

סושי עם סלמון מטוגן הוא עדות ליצירתיות ולרבגוניות של הכנת סושי, ומספקת חווית אוכל מענגת שתספק גם את חובבי הסושי וגם את אלה שמחפשים משהו חדש ומרגש.

רכיבים להכנת סושי עם סלמון מטוגן

  • לסלמון המטוגן
  • 300 גרם פילה סלמון טרי, בדרגת סושי
  • 1/2 כוס קמח לכל מטרה
  • 1/2 כוס פירורי לחם פנקו
  • 1 ביצה גדולה, טרופה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן צמחי, לטיגון
  • עבור אורז סושי:
  • 2 כוסות אורז סושי
  • 2 1/2 כוסות מים
  • 1/4 כוס חומץ אורז
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • להרכבת הסושי:
  • 4 יריעות אצות נורי
  • 1 מלפפון, מחוספס
  • 1 אבוקדו, פרוס
  • רוטב סויה, לטבילה
  • ווסאבי וג'ינג'ר כבוש להגשה

הוראות הכנה לסושי עם סלמון מטוגן

  1. שלב 1: הכן את הסלמון המטוגן
  2. חותכים את פילה הסלמון הטרי לרצועות בגודל שווה, ברוחב 1 ס"מ בערך ובאורך 10 ס"מ.
  3. מערבבים בסיר את האורז השטוף והמים. מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים ונותנים לזה להתבשל במשך 15-20 דקות או עד שהאורז מבושל והמים נספגים.
  4. בקערה קטנה מערבבים את חומץ האורז, הסוכר והמלח עד שהסוכר נמס.
  5. מעבירים את האורז המבושל לקערת ערבוב גדולה, וכשהאורז עדיין חם, מקפלים בעדינות את תערובת החומץ בעזרת משוט אורז או מרית. מניחים לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר.
  6. שלב 3: מרכיבים את הסושי עם סלמון מטוגן
  7. מניחים מחצלת גלגול סושי במבוק על משטח נקי ושטוח.
  8. הניחו סדין של אצות נורי עם צד מבריק כלפי מטה על מחצלת הבמבוק.
  9. מרטיבים את הידיים כדי למנוע הידבקות ומורחים שכבה דקה של אורז סושי על הנורי, ומשאירים כ-1 ס"מ מהקצה העליון לא מכוסה.
  10. הניחו כמה רצועות של סלמון מטוגן, מלפפון ואבוקדו לאורך הקצה התחתון של דף הנורי המכוסה אורז.
  11. שלב 4: מגלגלים את הסושי
  12. החל מהקצה התחתון, מגלגלים בזהירות את מחצלת הסושי, תוך הפעלת לחץ עדין לעיצוב הגליל. מרטיבים את הקצה העליון של דף הנורי כדי לאטום את הגליל.
  13. חזור על התהליך להכנת גלילי סושי נוספים עם סלמון מטוגן.
  14. שלב 5: פורסים ומגישים
  15. השתמשו בסכין חדה ולחה כדי לפרוס את הלחמניות לחתיכות בגודל ביס.
  16. מסדרים את הסושי עם סלמון מטוגן על צלחת הגשה ומגישים עם רוטב סויה, וואסבי וג'ינג'ר כבוש לטבילה.

טיפים לשיפור המתכון לסושי עם סלמון מטוגן

  • ודא שהשמן בטמפרטורה הנכונה לפני טיגון הסלמון כדי להשיג קרום פריך וזהוב.
  • השתמש בסלמון בדרגת סושי לצריכה בטוחה כדג נא.
  • ניסוי עם מילויים או תוספות שונות, כגון מאיו חריף או טוביקו, כדי לשפר את פרופיל הטעמים.
  • כדי להגיע לחיתוכים נקיים ומדויקים יש לנגב את הסכין במטלית לחה בין פרוסה לפרוסה.
  • מגישים את רולדות הסושי עם תוספת של ירקות כבושים או סלט אצות לתוספת גיוון.

על ידי ביצוע המתכון הזה ושילוב הטיפים האלה, תיצור סושי מענג עם סלמון מטוגן שמציע פיוז'ן מענג של טעמים ומרקמים. תיהנו מהטעמים של סלמון מטוגן בשילוב עם האומנות של הכנת סושי במנה הייחודית והמרשימה הזו!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

פלפל ממולא צמחוני ב10 דקות
5/5
זמן הכנה:
33 דק׳

מתכון פלפל ממולא צמחוני ב-10 דקות עבודה בלבד

עוגת ריבה ופירורים של סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת ריבה ופירורים של סבתא – לא פחות ממדהים!

מתכון קציצות אבוחצירא מרוקאיות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון של קציצות אבוחצירה עם רוטב קטלני – מרוקאי בהגזמה

סלמון בקראסט ירוק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

סלמון בקראסט ירוק עם פיסטוקים ופינוקים – מדהים!

מתכון שניצל חזיר
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון שניצל חזיר מדהים כמו באירופה

מתכון בורקס מים גבינות
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון בורקס מים עם גבינות כמו באיסטנבול

דילוג לתוכן