אוכל זה החיים

מתכון לקנולי בטטה בטעם חלומי

קנולי בטטה
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
10 מנות
כשרות:
חלבי

התפנקו בארוחה טעימה ומנחמת עם המתכון הזה לקנלוני בטטה! הקנלוני הקרמי והטעמים האלה ממולאים בתערובת של פירה בטטה, תרד וגבינת ריקוטה, ש"טובעים" ברוטב עגבניות עשיר ונאפים לשלמות. עם הצבעים התוססים והטעם המשביע שלהם, קנלוני בטטה אלה בטוח יהיו להיט בשולחן ארוחת הערב שלך. בין אם אתם מגישים אותם לארוחת ערב משפחתית נעימה או מרשימים אורחים במסיבת ארוחת ערב, הקנלוני האלה הם טוויסט מענג על מנה איטלקית קלאסית.

רכיבים

  • גלילי קנלוני 250 גרם
  • 2 בטטות גדולות (בערך 500 גרם), קלופות וחתוכות לקוביות
  • 200 גרם עלי תרד טריים
  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 400 גרם עגבניות קצוצות משומרות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1 כפית בזיליקום מיובש
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

שלבי הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים קלות תבנית אפייה בשמן זית.
  2. מבשלים את קוביות הבטטה במים רותחים עד לריכוך, ואז מסננים אותן ומועכים בעזרת מזלג או מועך תפוחי אדמה עד לקבלת מרקם חלק.
  3. במחבת מחממים זילוף שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון, ומבשלים עד לריכוך וריח.
  4. מוסיפים למחבת את עלי התרד הטריים ומבשלים עד שהם נבולים. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  5. מערבבים בקערת מיקסר את הפירה הבטטה, תערובת התרד המבושלת וגבינת הריקוטה. מערבבים היטב לאיחוד כל החומרים.
  6. ממלאים בזהירות את צינורות הקנלוני בתערובת הבטטה והתרד, בעזרת כף או שק זילוף.
  7. מסדרים את צינורות הקנלוני הממולאים בתבנית האפייה המוכנה בשכבה אחת.
  8. מערבבים בקערה נפרדת את השימורים של העגבניות הקצוצות, רסק העגבניות, האורגנו המיובש והבזיליקום המיובש. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  9. יוצקים את רוטב העגבניות על צינורות הקנלוני הממולאים, מוודאים שהם מכוסים לגמרי.
  10. מפזרים את גבינת הפרמזן המגוררת באופן שווה על גבי הקנלוני.
  11. מכסים את תבנית האפייה בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש כ-30 דקות.
  12. מסירים את נייר הכסף ואופים 10-15 דקות נוספות, או עד שהקנלוני מבושלים והגבינה מזהיבה ומבעבעת מלמעלה.
  13. לאחר הבישול, מוציאים את קנלוני הבטטה מהתנור ונותנים להם להתקרר כמה דקות לפני ההגשה.
  14. מגישים את הקנלוני חמים, מעוטרים בעלי בזיליקום טריים אם רוצים, ותיהנו מהטעמים הטעימים והמנחמים של המנה הביתית הזו!
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון ללחם עדשים כתומות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

לחם עדשים כתומות: המתכון שיפתיע אתכם בכל ביס

עוגת קוזונאק רומנית
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קוזונאק רומנית: מסע קסום לטעמים והניחוחות של המטבח הרומני

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום: המתכון שהשכנים ידברו עליו חודשים

מרק מיסו
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרק מיסו – המתכון המנצח שיעיף אתכם על טעמים יפניים מסחררים! 🍜🇯🇵

כדורי שיבולת שועל בריאים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

כדורי בריאות עם שיבולת שועל, תמרים מרוסקים, חמאת בוטנים ועוד מטעמים

עוגת תפוזים ללא סוכר
5/5
זמן הכנה:
55 דק׳

מתכון לעוגת תפוזים ללא סוכר

דילוג לתוכן