מתכון ריזוטו בטטה

ריזוטו בטטה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
4 מנות
כשרות:
חלבי

התענגו על הטעמים העשירים והקרמיים של מתכון לריזוטו בטטה מענג זה. המנה המנחמת הזו משלבת את המרקם הקטיפתי של אורז ארבוריו עם המתיקות הטבעית של בטטה, וכתוצאה מכך תערובת טעמים מענגת. 

הריזוטו הקרמי מתובל בצורה מושלמת בעשבי תיבול ותבלינים ריחניים, מה שהופך אותו ליצירת מופת קולינרית אמיתית. מתכון זה מגיש ארבעה ולוקח כ-45 דקות להכנה.

זה נופל תחת רמת הקושי הבינונית, מה שהופך אותו לנגיש לטבחים מתחילים ומנוסים כאחד. יתר על כן, ישנן אפשרויות חלופיות המוזכרות להלן כדי לתת מענה לאוכלי כשרות או לכל מי שיש לו דרישות תזונתיות ספציפיות.

איך להכין ריזוטו בטטה - רכיבים

  • · 2 בטטות בינוניות (בסביבות 500 גרם), קלופות וחתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • · 2 כפות שמן זית
  • · 1 בצל, קצוץ דק
  • · 2 שיני שום, קצוצות
  • · 300 גרם אורז ארבוריו
  • · 150 מ"ל יין לבן יבש (או תחליף במרק ירקות)
  • · 1 ליטר מרק ירקות
  • · 1 כפית טימין מיובש
  • · 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
  • · 1/2 כפית קינמון טחון
  • · מלח ופלפל לפי הטעם
  • · 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת (או תחליף בשמרים תזונתיים לאוכלי כשרות)
  • · פטרוזיליה טרייה או עירית, קצוצה (לקישוט)

הכנת ריזוטו בטטה - הוראות הכנה

  1. בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהוא שקוף וריחני, כ-3-4 דקות. מערבבים פנימה את השום הטחון וממשיכים לבשל עוד דקה.
  2. מוסיפים את אורז הארבוריו לסיר וצולים אותו כ-2 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד. שלב זה עוזר לשפר את הטעם האגוזי של האורז.
  3. יוצקים פנימה את היין הלבן ומערבבים עד שרוב הנוזלים מתאדים. אם אתם מעדיפים גרסה ללא אלכוהול, החליפו את היין בכמות שווה של מרק ירקות.
  4. מתחילים להוסיף את ציר הירקות לתערובת האורז, מצקת אחת בכל פעם, תוך ערבוב מתמיד. נותנים לנוזל להיספג לפני שמוסיפים את המצקת הבאה. תהליך הבישול האיטי הזה עוזר לשחר
  5. את העמילן באורז, ויוצר את המרקם הקרמי האופייני לריזוטו. ממשיכים להוסיף מרק ולערבב כ-20-25 דקות או עד שהאורז אל דנטה.
  6. בזמן שהריזוטו מתבשל, מאדים את קוביות הבטטות עד שהן רכות אך לא עיסתיות. זה לוקח בערך 10-15 דקות. לאחר בישול, הניחו אותם בצד.
  7. לאחר שהאורז מגיע לסמיכות הרצויה, מוסיפים את הבטטות המבושלות, הטימין היבש, אגוז מוסקט טחון, קינמון טחון, מלח ופלפל. מערבבים בעדינות כדי לשלב את החומרים ולאפשר לטעמים להתמזג יחד למשך 2-3 דקות נוספות.
  8. מסירים את הסיר מהאש ומערבבים פנימה את גבינת הפרמזן המגוררת (או שמרים תזונתיים לאוכלי כשרות). מתקנים את התיבול אם צריך.
  9. להגשה, מצקת את ריזוטו הבטטה הקרמי לקערות אישיות. מקשטים בפטרוזיליה טרייה קצוצה או עירית לפרץ של רעננות וצבע.

חלופות מתכון ריזוטו בטטה לאוכלי כשרות

  • החליפו את גבינת הפרמזן בשמרים תזונתיים כדי להשיג טעם גבינתי דומה.
  • השתמש במרק ירקות

יתרונות תזונתיים של ריזוטו בטטה

  1. בטטה היא מקור פנטסטי לסיבים תזונתיים, ויטמין A וויטמין C. הם גם מספקים אשלגן, החיוני לבריאות הלב.
  2. אורז ארבוריו עשיר בפחמימות ותורם לשחרור אנרגיה מתמשך.
  3. בנוסף, מתכון לריזוטו בטטה זה משלב את היתרונות הבריאותיים של שמן זית, שום ובצל, המכילים נוגדי חמצון ותכונות אנטי דלקתיות.
  4. המנה מתאימה לאוכלי כשרות על ידי שימוש בשמרים תזונתיים במקום גבינת פרמזן.

תיהנו מהטעמים המפוארים ומהטוב הקרמי של ריזוטו בטטה זה!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לרוטב איולי ביתי משודרג
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לרוטב איולי ביתי שישדרג לכם ים של מנות בבית!

מתכון לקראק פאי ביתית
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לקראק פאי מדהים וממכר בטירוף (כיאה לשמו)

מתכון ללימונדה אלוהית
4.8/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון ללימונדה אלוהית – איך להכין לימונדה מהאגדות

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי – מעדן אמיתי

מתכון לקרפצ'יו סינטה
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקרפצ'יו סינטה ברמה יותר גבוהה משל מסעדות

עוגת לימון כמו של סטארבקס
4.75/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת לימון סטארבקס – האם תצליחו לשחזר את המנה?

דילוג לתוכן