אוכל זה החיים

מתכון מגניב לגלידת טחינה

גלידת טחינה
5/5
זמן הכנה:
260 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

טחינה, משחה העשויה משומשום קלוי וטחון, היא מזמן מרכיב עיקרי במטבחי המזרח התיכון, הים התיכון וצפון אפריקה. בין אם זה מטפטף על פלאפל או מעורב בחומוס, הטחינה מציעה עושר אגוזי ייחודי. עכשיו, דמיינו לשלב את הפלא הקולינרי הזה עם הטוב הקרמי של הגלידה. זו גלידת טחינה בשבילך – תערובת עילאית של מתיקות, אגוזים ושמנת.

סיבות לנסות את המתכון הזה

  • טעם ייחודי: מציע טוויסט חדש לגלידה רגילה.
  • צפוף בתזונה: עשיר בויטמינים ומינרלים, הודות לטחינה.
  • קל להכנה: אין צורך בטכניקות בישול מורכבות.
  • רב תכליתי: עובד היטב כקינוח או כניקוי לחך בין הארוחות.
  • ידידותי לטבעוני: ניתן להתאים בקלות לתזונה טבעונית.
  • ללא טעמים מלאכותיים: כל המרכיבים הם טבעיים ואורגניים.
  • ידידותי לילדים: דרך מצוינת להכיר לילדים טעמים חדשים.
  • אפשרויות ללא לקטוז: קל להכין ללא לקטוז על ידי שימוש בחלופות שאינן חלביות.
  • מרקם: הקרמיות של הטחינה מציעה תחושה ייחודית בפה.
  • הרפתקה קולינרית: מושלם למי שמחפש להרחיב את האופקים הקולינריים שלהם.

איך להכין גלידת טחינה

  • 1 כוס משחת טחינה
  • 1 כוס חלב מלא (או חלב ללא חלב לטבעוני/ללא לקטוז)
  • 1 כוס שמנת כבדה (או חלופה לא חלבית)
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

הוראות הכנה

  1. מערבבים את המצרכים: מערבבים בקערת מיקסר משחת טחינה, סוכר ומלח. מערבבים היטב.
  2. מחממים את החלב: בסיר מחממים את החלב והשמנת הכבדה על אש בינונית עד שהיא עומדת להתבשל. לא להרתיח.
  3. מערבבים: מוסיפים לאט לאט את החלב המחומם והשמנת לתערובת הטחינה תוך כדי ערבוב מתמיד למניעת התקררות.
  4. מוסיפים טעם: מערבבים פנימה את תמצית הווניל.
  5. מצננים: מניחים לתערובת להתקרר לטמפרטורת החדר.
  6. מעבירים את התערובת לכלי אטום ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות, או למשך הלילה לקבלת התוצאות הטובות ביותר.
  7. יוצקים את התערובת המצוננת לתוך מכשיר גלידה ומערבבים לפי הוראות היצרן.
  8. מקפיאים: מעבירים את הגלידה המחורצת לכלי אטום ומקפיאים לשעתיים לפחות לפני ההגשה.

יתרונות תזונתיים

  • עשיר בנוגדי חמצון: טחינה עשירה בנוגדי חמצון, הנלחמים בלחץ חמצוני.
  • סידן ומגנזיום: מוצרי חלב מוסיפים מינרלים יקרי ערך לתערובת.
  • שומנים בריאים: שומשום בטחינה הם מקור טוב לשומנים בריאים.
  • חיזוק חלבון: גם טחינה וגם מוצרי חלב תורמים לתכולת החלבון.
  • דל בשומנים רוויים: שימוש בחלופות שאינן חלביות יכול להפוך אותו לבריא עוד יותר.

חלופות וטיפים

  • טבעוני או ללא לקטוז: השתמש בחלופות חלב ושמנת ללא חלב.
  • ללא סוכר: השתמשו בתחליף סוכר אם אתם עוקבים אחר צריכת הסוכר שלכם.
  • מרקם: לתוספת מרקם, שקלו לערבב פנימה מעט שומשום או שוקולד צ'יפס לפני ההקפאה הסופית.
  • תבלינים: קורטוב של קינמון או הל יכול להוסיף שכבת טעם נוספת.

עם תערובת הטעמים והמרקמים הייחודית שלה, גלידת טחינה מציעה חוויה קולינרית בלתי נשכחת. זוהי מעצמה תזונתית וניתן להתאים אותה בקלות לדרישות תזונתיות שונות. בין אם אתם שפים ותיקים או חובבים אוכל הרפתקני, הגלידה הזו היא חובה לנסות!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון ללחם עדשים כתומות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

לחם עדשים כתומות: המתכון שיפתיע אתכם בכל ביס

עוגת קוזונאק רומנית
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קוזונאק רומנית: מסע קסום לטעמים והניחוחות של המטבח הרומני

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום: המתכון שהשכנים ידברו עליו חודשים

מרק מיסו
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרק מיסו – המתכון המנצח שיעיף אתכם על טעמים יפניים מסחררים! 🍜🇯🇵

כדורי שיבולת שועל בריאים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

כדורי בריאות עם שיבולת שועל, תמרים מרוסקים, חמאת בוטנים ועוד מטעמים

עוגת תפוזים ללא סוכר
5/5
זמן הכנה:
55 דק׳

מתכון לעוגת תפוזים ללא סוכר

דילוג לתוכן