מתכון לעוף טנדורי טיקה בתנור

מתכון לעוף טנדורי טיקה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
4 מנות
כשרות:
בשרי

אם אתם אוהבים אוכל הודי – אתם בוודאי תאהבו את המנה הבאה, וסיכוי לא רע שאתם כבר מכירים אותה, בווריאציה כזו או אחרת.

צ'יקן טנדורי טיקה הוא מאכל מעורר תיאבון ואייקוני מתת היבשת ההודית, הידוע בנתחי העוף העסיסיים והעדינים שלו במרינדה בתערובת תוססת וארומטית של תבלינים, יוגורט ומיץ לימון. 

עוף טיקה טנדורי הודי באופן מסורתי בתנור טנדור, המעניק טעם מעושן עדין ומראה חיצוני מעט חרוך, מה שמשפר את הטעם והמרקם הכללי של המנה. מתכון זה מציע שיטת בישול אלטרנטיבית באמצעות תנור רגיל, מה שהופך אותו לנגיש עבור בשלנים ביתיים תוך כדי לוכד את מהות המנה המקורית.

הסוד לטעמה המדהים של המנה הזו טמון בתהליך המרינדה, המאפשר ליוגורט והתבלינים לחדור ולרכך את העוף, מה שמבטיח שכל ביס מפוצץ בטעם. השימוש במגוון תבלינים כמו פפריקה, כמון וגראם מסאלה יוצר פרופיל טעמים עשיר ומורכב מאוזן והרמוני כאחד.

עוף טנדורי טיקה היא לא רק ארוחה טעימה ומשביעה אלא גם מציעה יתרונות תזונתיים רבים. עוף הוא מקור רזה לחלבון, חיוני לצמיחת השרירים ולתחזוקתו, בעוד שמגוון התבלינים מספק תכונות נוגדות חמצון ואנטי דלקתיות.

ניתן להתאים מתכון זה בקלות לאוכלי כשרות או העדפות תזונתיות אחרות.

איך מכינים עוף טנדורי טיקה - הרכיבים

  • · 800 גרם חזה עוף ללא עצמות, חתוך לקוביות בגודל 4 ס"מ
  • · 1 כוס (240 גרם) יוגורט רגיל
  • · 2 כפות מיץ לימון
  • · 2 כפות שמן צמחי
  • · 2 כפיות פפריקה
  • · 1 כפית כמון טחון
  • · 1 כפית כוסברה טחונה
  • · 1 כפית גאראם מסאלה
  • · 1 כפית משחת ג'ינג'ר
  • · 1 כפית משחת שום
  • · 1/2 כפית פלפל קאיין (לא חובה)
  • · 1 כפית מלח
  • · כוסברה טרייה, קצוצה, לקישוט

איך להכין צי'קן טנדורי טיקה

  1. בקערה גדולה שלבו את היוגורט הרגיל, מיץ הלימון, שמן צמחי, פפריקה, כמון, כוסברה, גראם מסאלה, משחת ג'ינג'ר, משחת שום, פלפל קאיין (אם משתמשים), ומלח.
  2. מערבבים היטב ליצירת מרינדה חלקה.
  3. מוסיפים את קוביות העוף למרינדה, מוודאים שכל חלק מצופה היטב.
  4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, רצוי למשך הלילה, כדי לאפשר לטעמים להתפתח במלואו.
  5. מחממים את התנור ל-230 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה בנייר אלומיניום או נייר אפייה.
  6. משחילים את נתחי העוף במרינדה על שיפודי מתכת או עץ (השרו שיפודי עץ במים למשך 30 דקות לפני השימוש כדי למנוע שריפה).
  7. מניחים את השיפודים על תבנית האפייה המוכנה, מוודאים שיש מרווח בין כל נתח עוף.
  8. אופים את העוף בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות, או עד שהעוף מבושל והשוליים חרוכים מעט. אפשר גם לצלות את העוף בדקות האחרונות כדי להשיג מראה חרוך יותר.
  9. מוציאים את העוף מהתנור ונותנים לו לנוח כמה דקות לפני שמוציאים אותו בזהירות מהשיפודים. מקשטים בכוסברה קצוצה ומגישים לצד תוספות לבחירתכם, כמו נאן, אורז או סלט פשוט.

יתרונות תזונתיים של צי'קן טנדורי טיקה

  • עוף הוא מקור חלבון רזה התומך בצמיחה ותחזוקת השרירים ותורם לבריאות הכללית.
  • יוגורט הוא מקור טוב לסידן, מקדם חזק.

מה לגבי כשרות אתם שואלים?

אנחנו בעד לתת למתכונים את הכבוד של המסורת והמקום מהם הם מגיעים. יחד עם זאת, לכל מי שיש מגבלה תזונתית עקב כשרות או סיבות בריאותיות ואחרות – ברוב המקרים יש אלטרנטיבות.

במקרה הזה – אפשר לוותר על היוגורט או להחליפו בטחינה, האהובה על ישראלים רבים.

אהבתם? שתפו!
תגיות: אוכל הודי
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לפאדג' שוקולד
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

מתכון פאדג' שוקולד – הכי טעים שיש!

מתכון לעוגת קפה בחושה
5/5
זמן הכנה:
55 דק׳

מתכון לעוגת קפה בחושה מושלמת לאירוח 🤎🤎🤎

מתכון לעוגת קפה ושוקולד
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קפה ושוקולד – טעם גן עדן!

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות מרוקאי
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות מרוקאי – מנה מנצחת

מתכון לנקניקיות עוף בנינג'ה גריל
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

מתכון לנקניקיות עוף בנינג'ה גריל – שכולם אוהבים

מתכון לבורקס בנינג'ה גריל
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לבורקס בנינג'ה גריל – קליל וטוב

דילוג לתוכן