אוכל זה החיים

מתכון לפניני טפיוקה

מתכון לפניני טפיוקה
5/5
זמן הכנה:
25 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

פניני טפיוקה, הם כדורים קטנים, לעיסים ושקופים העשויים מהעמילן המופק משורשי הקסאווה. קסאווה, צמח פקעת טרופי, יליד דרום אמריקה, אך הפך לפופולרי ברחבי העולם בשל הרבגוניות וההתאמה שלו למטבחים שונים. פניני טפיוקה טופחו ונצרכו לראשונה על ידי הילידים בברזיל, והשימוש בהן התפשט בהדרגה לאזורים אחרים של דרום אמריקה, דרום מזרח אסיה ומעבר לה. כיום, פניני טפיוקה הן מרכיב עיקרי בקינוחים, משקאות וחטיפים שונים בתרבויות רבות וזכו לפופולריות משמעותית ברחבי העולם.

סיבות לנסות פניני טפיוקה

  • מרקם מענג: לפניני הטפיוקה יש מרקם לעיס וג'לטיני ייחודי המוסיף אלמנט מהנה לכל מנה שבה הם משמשים.
  • ניתן להשתמש בפנינים אלה במאכלים מתוקים ומלוחים, מה שהופך אותם למרכיב רב תכליתי במטבח.
  • אלטרנטיבה ללא גלוטן: פניני טפיוקה הן נטולות גלוטן באופן טבעי, מה שהופך אותן לאופציה מצוינת עבור אלו עם רגישות לגלוטן או צליאק.
  • מהיר וקל להכנה: בישול פניני טפיוקה דורש מאמץ וזמן מינימליים, מה שהופך אותה לאופציה נוחה עבור אנשים עסוקים.
  • עשיר בחומרים מזינים: קסאווה, המקור לפניני הטפיוקה, מכיל רכיבים תזונתיים חיוניים כמו פחמימות, סיבים, סידן וויטמין C, התורמים לתזונה מאוזנת.
  • חיזוק אנרגיה: בשל תכולת הפחמימות הגבוהה שלה, פניני הטפיוקה מספקות דחיפה אנרגיה מהירה, מה שהופך אותה לחטיף מתאים לאנשים פעילים או לספורטאים.
  • דלות בשומן ונתרן: פניני טפיוקה דלות באופן טבעי בשומן ובנתרן, מה שהופך אותן לחלופה בריאה יותר לחטיפים מעובדים מסוימים.
  • קינוחים יצירתיים: ניתן לשלב פניני טפיוקה עם פירות, סירופים ותוספות שונים כדי ליצור קינוחים מושכים וטעימים.

רכיבים להכנת פניני טפיוקה

  • 1 כוס פניני טפיוקה
  • 4 כוסות מים
  • 1/2 כוס סוכר (להתאים לפי הטעם)
  • חומרי טעם וריח (לא חובה): תמצית וניל, חלב קוקוס, סירופי פירות וכו'.
  • תוספות (לא חובה): פירות טריים, שוקולד צ'יפס וכו'.

פניני טפיוקה – הוראות להכנת המתכון

  1. שוטפים את פניני הטפיוקה: במסננת דקה שוטפים היטב את פניני הטפיוקה תחת מים זורמים קרים. זה עוזר להסיר עודפי עמילן ומונע מהם להיצמד זה לזה במהלך הבישול.
  2. מרתיחים מים: בסיר בגודל בינוני מביאים את 4 כוסות המים לרתיחה מתגלגלת על אש גבוהה.
  3. מוסיפים פניני טפיוקה: לאחר שהמים רותחים, מוסיפים לסיר את פניני הטפיוקה השטפות. מערבבים בעדינות כדי להבטיח שהם לא יתגבשו יחד.
  4. מבשלים פניני טפיוקה: מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ונותנים לפניני הטפיוקה להתבשל כ-10-15 דקות או עד שהן הופכות שקופות ורכות. מערבבים מדי פעם כדי למנוע הידבקות.
  5. ממתיקים את הפנינים: מערבבים את הסוכר (וחומרי טעם וריח אם משתמשים בהם) כדי להמתיק את פניני הטפיוקה. התאם את המתיקות להעדפתך.
  6. להרתיח עוד (אופציונלי): אם משתמשים בחומרי טעם וריח כמו חלב קוקוס או תמצית וניל, המשך לבשל את הפנינים במשך 5 דקות נוספות כדי להחדיר את הטעמים.
  7. מכינים תוספות (אופציונלי): בזמן שהפנינים מתבשלות, הכינו את כל התוספות הרצויות, כמו חיתוך פירות טריים או הכנת רוטב שוקולד
  8. מצננים ומנוחים: לאחר שפניני הטפיוקה מבושלות וממותקות, מסירים את הסיר מהאש. מניחים לפנינים להתקרר בסירופ לכמה דקות.
  9. מגישים: מזלפים את פניני הטפיוקה לכלי הגשה אישיים או לכוסות. מוסיפים את כל התוספות הרצויות ומגישים חם או צונן.

יתרונות תזונתיים

  • פחמימות: פניני טפיוקה מורכבות בעיקר מפחמימות, המספקות מקור אנרגיה מהיר ויעיל לגוף.
  • דלות שומן: פניני טפיוקה דלות שומן באופן טבעי, מה שהופך אותן לבחירה בריאה יותר עבור אלה שצופים בצריכת השומן שלהם.
  • ללא גלוטן: מכיוון שהן מופקות משורשי קסאווה, פניני הטפיוקה הן נטולות גלוטן באופן טבעי, מה שהופך אותן למתאימות לאנשים עם רגישות לגלוטן או צליאק.
  • נטולות נתרן: פניני טפיוקה הן נטולות נתרן באופן טבעי, מה שהופך אותן לאופציה טובה עבור אלה שמקפידים על תזונה דלת נתרן.
  • סיבים: בעוד שפניני טפיוקה אינן מקור משמעותי לסיבים תזונתיים, הן מכילות מעט סיבים, שיכולים לסייע בעיכול ולתמוך בבריאות המעיים.
  • סידן: פניני טפיוקה מכילות כמות קטנה של סידן, החיוני לשמירה על עצמות ושיניים חזקות.
  • ויטמין C: קסאווה, המקור לפניני הטפיוקה, מכיל כמות קטנה של ויטמין C, אשר ממלא תפקיד מכריע בחיזוק המערכת החיסונית ותמיכה בבריאות הכללית.
  • ברזל: פניני טפיוקה מכילות ברזל, התורם לייצור המוגלובין והובלת חמצן בגוף.
  • ללא כולסטרול: פניני טפיוקה הן נטולות כולסטרול באופן טבעי, מה שהופך אותן ידידותיות ללב ומתאימות לשמירה על רמות כולסטרול בריאות.

דגשים וחלופות למתכון

  • לשומרי כשרות: פרוה, יש לודא שכל המרכיבים במנה הם עם תעודת כשרות
  • לבעלי רגישות לגלוטן: פניני טפיוקה הן נטולות גלוטן באופן טבעי, מה שהופך אותן לאופציה מצוינת עבור אלו עם רגישות לגלוטן או צליאק.

טיפים לשדרוג המתכון

  • כדי לשפר את הטעם, מבשלים את פניני הטפיוקה בחלב קוקוס במקום במים.
  • נסו עם חומרי טעם שונים, כגון תמצית שקדים כדי ליצור וריאציות ייחודיות.
  • אם אתם מעדיפים מרקם סמיך יותר, אפשרו לפנינים לנוח בסירופ כמה שעות לפני ההגשה.
  • כדי לשמור על טריות פניני הטפיוקה ולמנוע מהן להיות דביקות מדי, יש לאחסן את השאריות בכלי אטום במקרר. בעת חימום חוזר, הוסף מעט מים כדי לשחרר אותם.

 

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

קציצות ירק טוניסאיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות ירק טוניסאיות טבעוניות – וואו של טעמים

דילוג לתוכן