מתכון לבולונז טופו

בולונז טופו
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

בולונז טופו הוא טוויסט טעים ומזין למאכל האיטלקי הקלאסי, שנעשה באופן מסורתי עם בשר טחון. הגרסה הצמחונית והטבעונית הידידותית הזו מחליפה את הבשר בטופו, וכתוצאה מכך נוצר רוטב על בסיס צמחי בטעם שכולם יאהבו.

את מקורות המתכון הזה אפשר לייחס לפופולריות ההולכת וגוברת של תזונה צמחונית וטבעונית והרצון ליצור חלופות ללא בשר משביעות ומזינות באותה מידה. בולונז טופו מציע שפע של יתרונות, מה שהופך אותו לאפשרות מפתה עבור כל מי שמחפש לחקור חוויות קולינריות חדשות.

 

סיבות מדוע כדאי לנסות בולונז טופו

אפשרות בריאה יותר: טופו דל בקלוריות, נטול כולסטרול ומקור נהדר לחלבון מהצומח, מה שהופך אותו לבחירה בריאה למי שמחפש תזונה מאוזנת.

חלבון על בסיס צמחי: טופו מספק את כל תשע חומצות האמינו החיוניות, מה שהופך אותו למקור חלבון מלא ואלטרנטיבה מצוינת לבשר.

צדדיות: טופו סופג בקלות טעמים וניתן לתבל אותו בדרכים שונות, מה שמאפשר ליצור רוטב עשיר וחזק.

מתאים לטבעונים וצמחונים: טופו בולונז נקי לחלוטין ממוצרים מן החי, מה שהופך אותו לבחירה אידיאלית עבור אלה העוקבים אחר אורח חיים טבעוני או צמחוני.

ידידותית לסביבה: בחירה בחלופות צמחיות כמו טופו מפחיתה את ההשפעה הסביבתית הקשורה לייצור בשר.

נמוך יותר בשומן רווי: בהשוואה לבולונז מסורתי מבוסס בשר, רוטב על בסיס טופו הוא נמוך יותר בשומן רווי, מה שיכול לתרום לבריאות הלב טובה יותר.

תכולת סיבים מוגברת: ניתן להעמיס בטופו בולונז בירקות, להגביר את תכולת הסיבים שלו ולתמוך במערכת עיכול בריאה.

תומך בניהול משקל: תכולת הקלוריות הנמוכה של הטופו בשילוב עם הירקות העשירים בסיבים יכולה לעזור ביעדי ניהול משקל.

טעים ומשביע: השילוב של עשבי תיבול, תבלינים וירקות יוצר מנה מלוחה ומשביעה שתשאיר את בלוטות הטעם שלך מרוצות.

ידידותי למשפחה: טופו בולונז היא אופציה מצוינת למשפחות עם העדפות תזונתיות מגוונות, המאפשרת לכולם ליהנות מארוחה דשנה ומזינה יחד.

רכיבים להכנת בולונז טופו

  • · 350 גרם טופו יציב, מפורר
  • · 2 כפות שמן זית
  • · 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • · 2 שיני שום, קצוצות
  • · 1 גזר בינוני, קצוץ דק
  • · 1 זוקיני בינוני, קצוץ דק
  • · 1 פלפל אדום, קצוץ דק
  • · 400 גרם שימורים עגבניות חתוכות לקוביות
  • · 2 כפות רסק עגבניות
  • · 1 כפית אורגנו מיובש
  • · 1 כפית בזיליקום מיובש
  • · 1/2 כפית טימין מיובש
  • · 1/2 כפית מלח, או לפי הטעם
  • · 1/4 כפית פלפל שחור, או לפי הטעם
  • · 250 מ"ל מרק ירקות
  • · 2 כפות רוטב סויה
  • · 1 כף חומץ בלסמי
  • · עלי בזיליקום טריים, לקישוט
  • · 400 גרם ספגטי או פסטה לבחירה

בולונז טופו - הוראות הכנה

  1. מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהם הופכים ריחניים ושקופים.
  2. מוסיפים למחבת את הטופו המפורר ומבשלים כ-5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהוא מתחיל להשחים מעט.
  3. מכניסים למחבת את הגזר, הקישוא והפלפל האדום וממשיכים לבשל עוד 5 דקות עד שהירקות מתחילים להתרכך.
  4. מערבבים פנימה את קוביות העגבניות, רסק עגבניות, אורגנו מיובש, בזיליקום מיובש, טימין מיובש, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב לאיחוד כל החומרים.
  5. יוצקים פנימה את מרק הירקות, רוטב הסויה והחומץ הבלסמי, ומביאים את התערובת לרתיחה. מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את המחבת ונותנים לו להתבשל במשך 20-25 דקות, ומאפשרים לטעמים להתמזג יחד.
  6. בזמן שהרוטב רותח, מבשלים את הספגטי או הפסטה לפי הוראות האריזה עד לדרגת אל-דנטה. מסננים ומניחים בצד.
  7. לאחר שהרוטב הסמיך והירקות רכים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  8. מגישים את הטופו בולונז על הספגטי או הפסטה המבושלים, מעוטרים בעלי בזיליקום טריים.
  9. תהנו מהטופו בולונז הטעים והמזין שלכם!

יתרונות תזונתיים

  • בולונז טופו הוא מאכל מזין עמוס בויטמינים חיוניים, מינרלים וחלבון צמחי.
  • הטופו מספק כמות טובה של סידן, ברזל ומגנזיום, בעוד מבחר הירקות תורם מגוון רחב של ויטמינים וסיבים תזונתיים.
  • בנוסף, היעדר שומן רווי ברוטב על בסיס טופו מקדם את בריאות הלב ושמירה על משקל.

דגשים וחלופות למתכון

  • עבור אוכלי כשרות: פרוה. יש לודא שכל הרכיבים במנה הם עם תעודת כשרות.
  • בנוסף, ניתן להחליף את השמרים בקורט מלח כשר להעצמת הטעם.

 

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לרוטב איולי ביתי משודרג
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לרוטב איולי ביתי שישדרג לכם ים של מנות בבית!

מתכון לקראק פאי ביתית
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לקראק פאי מדהים וממכר בטירוף (כיאה לשמו)

מתכון ללימונדה אלוהית
4.8/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון ללימונדה אלוהית – איך להכין לימונדה מהאגדות

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי – מעדן אמיתי

מתכון לקרפצ'יו סינטה
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקרפצ'יו סינטה ברמה יותר גבוהה משל מסעדות

עוגת לימון כמו של סטארבקס
4.75/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת לימון סטארבקס – האם תצליחו לשחזר את המנה?

דילוג לתוכן