טופו בתנור

טופו בתנור
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

טופו אפוי הוא מנה מענגת ומזינה המדגישה את הרבגוניות של הטופו, מקור חלבון פופולרי מהצומח.

הטופו, הידוע גם בשם גרגרי שעועית, עשוי מחלב סויה ונצרך כבר אלפי שנים, עם מקורותיו בסין העתיקה.

בסופו של דבר הוא התפשט לאזורים אחרים באסיה וצבר פופולריות ברחבי העולם בשל יתרונותיו הבריאותיים הרבים והיכולת לקבל טעמים ומרקמים שונים.

מתכון זה מציג את המאפיינים הייחודיים של הטופו תוך מתן חווית אוכל מענגת ומשביעה.

רכיבים להכנת טופו בתנור

  • 400 גרם טופו יציב, מרוקן ונלחץ להסרת עודפי מים (פרוסות בעובי של כ-2 ס"מ)
  • 2 כפות רוטב סויה (או תמרים לאופציה ללא גלוטן)
  • 1 כף שמן זית
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף סירופ מייפל (או נקטר אגבה)
  • 1 כף חומץ אורז
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1/2 כפית פתיתי פלפל אדום (לא חובה, לקצת חום)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כוסברה טרייה או בצל ירוק, לקישוט

הוראות הכנת טופו בתנור

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס (392 מעלות צלזיוס) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. חותכים את הטופו המרוקנים לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומניחים בכלי רדוד.
  3. טורפים בקערת מיקסר את רוטב הסויה, שמן הזית, השום הטחון, סירופ המייפל, חומץ האורז, שמן השומשום, הג'ינג'ר הטחון, פתיתי הפלפל האדום (אם משתמשים), מלח ופלפל.
  4. יוצקים את המרינדה על פרוסות הטופו, מוודאים שהן מצופות היטב. נותנים לטופו להשרות לפחות 15 דקות, ומאפשרים לטעמים להחדיר.
  5. מסדרים את פרוסות הטופו הכבוש על תבנית האפייה המוכנה ואופים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות או עד שהטופו הופך לחום זהוב וקצת פריך בקצוות.
  6. לאחר האפייה, מוציאים את הטופו מהתנור ומקשטים בכוסברה טרייה או בצל ירוק.
  7. מעדן טופו אפוי מוכן כעת להגשה! תהנה ממנו כמנה עצמאית, או שידך אותו עם הסלט, האורז או האטריות האהובים עליך.

יתרונות תזונתיים של טופו בתנור:

  • חלבון צמחי איכותי: טופו הוא חלבון מלא המכיל את כל תשע חומצות האמינו החיוניות הנדרשות לגוף.
  • דל בשומן רווי: בניגוד למקורות חלבון רבים מהחי, טופו דל בשומן רווי, מקדם את בריאות הלב.
  • עשיר בברזל וסידן: טופו הוא מקור מצוין למינרלים החיוניים הללו, חיוניים לבריאות העצם ולתפקוד הדם.
  • ללא כולסטרול: בהיותו מבוסס צמחי, טופו הוא נטול כולסטרול, תורם למערכת לב וכלי דם בריאה יותר.
  • ללא גלוטן: ניתן להכין את המתכון הזה ללא גלוטן באמצעות תמרי במקום רוטב סויה רגיל.

חלופות מתכון טופו בתנור לאוכלי כשרות:

לאוכלי כשרות, הקפידו להשתמש בטופו מוסמך כשר ובמרכיבים המסומנים בסמלי כשרות. ניתן להחליף את סירופ המייפל בצוף אגבה או סירופ תמרים כדי לשמור על כשרות המנה.

טיפים לשיפור ושיטות בישול טופו בתנור:

  • למרקם מוצק יותר, הקפיאו את הטופו לפני השימוש בו במתכון זה. הקפאה יוצרת כיסי אוויר בטופו, ונותנת לו מרקם לעיס כשהוא אפוי.
  • התנסה עם וריאציות שונות של מרינדה על ידי הוספת עשבי תיבול, תבלינים או טעמי הדרים האהובים עליך כדי להתאים אישית את הטעם להעדפתך.
  • שקול לצלות את הטופו הכבוש על מנגל לקבלת טעם מעושן וחרוך.
  • אם אתם מעדיפים מרקם פריך במיוחד, מצפים את הטופו הכבוש בשכבה דקה של עמילן תירס לפני האפייה.
  • טופו אפוי הוא אופציה טעימה ומזינה עבור אלה המחפשים לשלב יותר ארוחות על בסיס צמחי בתזונה שלהם. הפשטות, היתרונות הבריאותיים ויכולת ההסתגלות שלו הופכים אותו למתכון חובה עבור כולם, ללא קשר להעדפותיו התזונתיות. אז, הדלק את התנור שלך ותיהנה מהמנה המענגת הזו!
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

עוגת ריבה ופירורים של סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת ריבה ופירורים של סבתא – לא פחות ממדהים!

מתכון קציצות אבוחצירא מרוקאיות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון של קציצות אבוחצירה עם רוטב קטלני – מרוקאי בהגזמה

סלמון בקראסט ירוק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

סלמון בקראסט ירוק עם פיסטוקים ופינוקים – מדהים!

מתכון שניצל חזיר
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון שניצל חזיר מדהים כמו באירופה

מתכון בורקס מים גבינות
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון בורקס מים עם גבינות כמו באיסטנבול

מתכון פילה בס בתנור
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון פילה דג בס בתנור הכי טעים שיש

דילוג לתוכן