אוכל זה החיים

מרק עגבניות עם אורז וסלרי

Screenshot 2023-09-07 at 21.27.48
0/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
6 מנות
כשרות:
פרווה

מרק עגבניות עם אורז וסלרי הוא מאכל מנחם ולבבי ששורשיו במטבחים שונים ברחבי העולם. בעוד שמרק עגבניות עצמו מאמינים שמקורו בארצות הברית בסוף המאה ה-18, תוספת של אורז וסלרי מביאה השפעות ממסורות הבישול הים תיכוניות, האיטלקיות והאסייתיות. מיזוג זה יוצר תערובת מענגת של טעמים ומרקמים שהופכים אותו לבחירה פופולרית לארוחה מחממת.

  • כמות: כ- 4-6 מנות
  • זמן הכנה: כ- 10 דקות  (לא כולל זמן בישול)
  • רמת קושי: קל (מתאים למתחילים)

למה כדאי לנסות את זה:

  • נחמה בקערה: מרק עגבניות עם אורז וסלרי הוא התגלמות של אוכל מנחם, מושלם לערב קריר או כשצריך חיבוק בקערה.
  • עשיר בחומרים מזינים: הוא עמוס בויטמינים ומינרלים מעגבניות וסלרי, ומציע אפשרות לארוחה בריאה.
  • רב תכליתי: ניתן להתאים את המתכון הזה בקלות להעדפות תזונתיות שונות, מה שהופך אותו מתאים לצמחונים, טבעונים ואפילו אוכלי כשרות.
  • ידידותי לתקציב: זוהי בחירה חסכונית, עם מרכיבים נוחים שלרוב זמינים ברוב המטבחים.
  • מהיר וקל: עם שלבי הכנה פשוטים, המנה הזו אידיאלית ללילות חול עמוסים.
  • ידידותי למשפחה: אהוב על ילדים ומבוגרים כאחד, מה שהופך אותו לאהוב על המשפחה.
  • מעולה ל״שאריות״: הטעמים נוטים להעמיק עם הזמן, מה שהופך אותה לאופציה נהדרת להכנת ארוחה.
  • ארוחה מאוזנת: שילוב של ירקות, דגנים ומרק עשיר בטעם, זו ארוחה מאוזנת היטב בקערה אחת.
  • תמיכה חיסונית: עגבניות עשירות בויטמין C ובנוגדי חמצון אחרים, שיכולים לתמוך במערכת החיסון שלך.
  • בריא ללב: דל בשומן רווי, מרק זה בריא ללב ויכול לתרום לרווחה כללית טובה יותר.

מרק עגבניות עם אורז וסלרי – רכיבים:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 3 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
  • 1 כוס אורז (לבן או חום)
  • 4-5 עגבניות מגורדות / פחית אחת של עגבניות מרוסקות
  • 4 כוסות מרק ירקות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • קישוטים לבחירה: עלי בזיליקום טריים, גבינת פרמזן מגוררת או קרוטונים

הוראות הכנה למרק עגבניות עם אורז וסלרי:

  1. בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים כ-3-4 דקות עד שהוא הופך שקוף. מערבבים פנימה את השום והסלרי הטחונים ומבשלים עוד 2-3 דקות עד שהסלרי מתחיל להתרכך.
  2. מערבבים פנימה את האורז ומבשלים עוד 2 דקות, ומאפשרים לו לספוג חלק מהטעמים. לאחר מכן, הוסף את העגבניות המרוסקות, מלח ופלפל. מערבבים היטב.
  3. יוצקים את ציר הירקות, ומביאים את התערובת לרתיחה. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את הסיר ונותנים לו להתבשל במשך 20-25 דקות, או עד שהאורז רך ומבושל.
  4. טועמים את המרק ומתקנים תיבול במלח ופלפל לפי הצורך.
  5. מוזגים את מרק העגבניות לקערות. מקשטים בעלי בזיליקום טריים, גבינת פרמזן מגוררת, או קרוטונים אם רוצים.

חלופות למתכונים:

  • גרסה טבעונית: השתמשו במרק ירקות ודלג על קישוט גבינת הפרמזן כדי להפוך אותו לטבעוני.
  • גרסה כשרה: יש לוודא שכל המרכיבים כשרים, ולהשתמש במרק ירקות בעל אישור כשרות.

טיפים לשיפור:

  • נסו עם סוגים שונים של אורז כמו ארבוריו לקבלת עקביות דמוית ריזוטו.
  • התאימו אישית את עשבי התיבול והתבלינים האהובים עליך כמו טימין או פתיתי פלפל אדום.
  • הוסף מיץ לימון סחוט לטוויסט מרענן.
  • לתוספת חלבון, הוסיפו קוביות עוף מבושל או טופו לתוספת חלבון.

יתרונות תזונתיים:

  • דל בשומן רווי וכולסטרול.
  • עשיר בסיבים, מקדם בריאות מערכת העיכול.
  • עשיר בויטמינים כגון ויטמין C, K, ו-B.
  • מכיל מינרלים חיוניים כמו אשלגן ומנגן.
  • מספק פחמימות מורכבות לאנרגיה מתמשכת.
אהבתם? שתפו!
דרג/י את המתכון
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון לעוגת גזר משגעת ומשובחת
3.6666666666667/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון לעוגת גזר משגעת ומשובחת שתגרום לכם להתמכר!

עוגת לימון עם אינסטנט פודינג
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון לעוגת לימון עם אינסטנט פודינג שתגרום לכם ללקק את הקערה

מתכון לעמבה
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

איך מכינים עמבה: המתכון שיגרום לכם להתאהב מחדש ברוטב המזרחי

סלט חצילים בלקני
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

סלט חצילים בלקני מיוחד שיהפוך כל ארוחה לחגיגה של טעמים!

כדורי שוקולד עם חמאת בוטנים
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

כדורי השוקולד עם חמאת בוטנים שיגרמו לכם להתמכר!

סושי חמאת בוטנים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

סושי עם חמאת בוטנים – המתכון הכי טעים ומפתיע שתטעמו!

דילוג לתוכן