מתכון לטורטיות עם בשר בתנור

טורטיות עם בשר בתנור
0/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
בשרי

מתכון לטורטיות אפויות בתנור עם בשר טחון – מדובר במנה דשנה ומשביעה המשלבת את הטעמים של בשר טחון מתובל וירקות, הכל עטוף בטורטיות רכות ואפוי לשלמות.

המנה הזו היא בחירה נהדרת לארוחות ערב משפחתיות, מפגשים, או כל אירוע שבו תרצו להרשים את האורחים שלכם עם ארוחה עשירה ומלאת טעם.

המתכון עמוס בחלבון ובסיבים, מה שהופך אותו לאופציה מזינה ומאוזנת. קל להתאים את המנה הזו לאוכלי כשרות, לצמחונים או לבעלי העדפות תזונתיות ספציפיות.

איך להכין טורטיות אפויות בתנור עם בשר טחון - הרכיבים

  • · 8 טורטיות קמח גדולות
  • · 500 גרם בשר טחון (בשר בקר, עוף או הודו)
  • · 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • · 2 שיני שום, קצוצות
  • · 1 פלפל חריף, חתוך לקוביות
  • · 1 קופסת (400 גרם) עגבניות מרוסקות
  • · 1 קופסת (400 גרם) שעועית שחורה או שעועית כליה, סחוטה ושטופה
  • · 1 כפית כמון טחון
  • · 1 כפית אבקת צ'ילי
  • · מלח ופלפל לפי הטעם
  • · 1/4 כוס כוסברה טרייה או פטרוזיליה קצוצה (לא חובה, לקישוט)
  • · שמן זית, לבישול

איך להכין טורטיות אפויות בתנור עם בשר טחון - ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. במחבת גדולה מחממים כף שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד לריכוך, כ-3-4 דקות.
  3. מוסיפים את הבשר הטחון למחבת ומבשלים עד להשחמה, תוך כדי הבישול מפרקים אותו לחתיכות קטנות. מסננים את כל עודפי השומן במידת הצורך.
  4. מערבבים פנימה את הפלפל, העגבניות המרוסקות, השעועית, הכמון, אבקת הצ'ילי, המלח והפלפל. מבשלים כ-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתערובת מסמיכה מעט.
  5. מניחים טורטייה על משטח שטוח ומורחים כ-1/8 מתערובת הבשר במרכז.
  6. מגלגלים את הטורטייה תוך כדי קיפול הדפנות. מניחים את הטורטייה המלאה עם התפר כלפי מטה בתבנית אפייה בגודל 33 ס"מ על 23 ס"מ. חוזרים על הפעולה עם שאר הטורטיות והמלית.
  7. אופים בתנור שחומם מראש במשך 15-20 דקות, או עד שהטורטיות מזהיבות מעט.
  8. מוציאים מהתנור ומניחים לכמה דקות לפני ההגשה. מקשטים בכוסברה קצוצה או פטרוזיליה אם רוצים.

יתרונות תזונתיים של טורטיות בתנור עם בשר

  • עשיר בחלבון מהבשר הטחון.
  • מקור טוב לסיבים משעועית וירקות.
  • עשיר בוויטמינים ומינרלים מהירקות ועשבי התיבול.

חלופות מתכון לאוכלי כשרות או העדפות תזונתיות אחרות

  • לאופציה צמחונית, החליפו את הבשר הטחון בטחון צמחי או בירקות נוספים, כמו קישואים או פטריות.
  • כדי להפוך את המתכון הזה ללא גלוטן, השתמשו בטורטיות ללא גלוטן.
אהבתם? שתפו!
דרג/י את המתכון

מתכונים נוספים

מתכון לקונכיות בצק עלים שכל אחד יכול להכין
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לקונכיות בצק עלים שכל אחד יכול להכין

מתכון לרוטב איולי ביתי משודרג
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לרוטב איולי ביתי שישדרג לכם ים של מנות בבית!

מתכון לקראק פאי ביתית
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לקראק פאי מדהים וממכר בטירוף (כיאה לשמו)

מתכון ללימונדה אלוהית
4.8/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון ללימונדה אלוהית – איך להכין לימונדה מהאגדות

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי – מעדן אמיתי

מתכון לקרפצ'יו סינטה
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקרפצ'יו סינטה ברמה יותר גבוהה משל מסעדות

דילוג לתוכן