מתכון למרק סולת תוניסאי

מתכון למרק סולת תוניסאי
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
כשרות:
פרווה

מרק סולת תוניסאי, הוא מאכל מסורתי אהוב שמקורו במדינה הצפון אפריקאית של תוניסיה. המרק החם והמשביע הזה נהנה על ידי דורות של תוניסאים ומצא את דרכו לליבם ולמטבחים של חובבי אוכל ברחבי העולם.

כמות: 4-6

זמן הכנה: 40

קושי: בינוני

למה כדאי לנסות:

  1. טעם עשיר: לבלבי מפוצץ בתערובת הרמונית של תבלינים, מציע טעם עשיר וארומטי.
  2. לבבי וממלא: המרק הזה הוא ארוחה משביעה בפני עצמה, מה שהופך אותו למושלם לארוחת ערב או צהריים נעימה.
  3. ידידותי לטבעונים: לבלבי הוא מרק טבעוני, המתאים למי שמקפיד על דיאטות צמחוניות.
  4. ידידותית לתקציב: זוהי אפשרות ארוחה משתלמת שמשתמשת במרכיבים פשוטים וזמינים.
  5. רב-תכליתי: ניתן להתאים את רמת התבלינים והתוספות כך שיתאימו להעדפות הטעם שלכם.
  6. מאוזן מבחינה תזונתית: עמוס בחלבון, סיבים וחומרי תזונה חיוניים, לבלבי טעים ומזין כאחד.
  7. חוויה תרבותית: ניסיון של מאכלים מסורתיים כמו לבלבי מציע טעימה של תרבות תוניסאית ומורשת קולינרית.
  8. קל להכנה: למרות שזה עשוי להיראות מורכב, הכנת Lablabi בבית היא פשוטה להפתיע.
  9. מזון מנחם: מרק זה מספק חום ונוחות בימים קרירים.
  10. להרשים אורחים: הטעמים הייחודיים של לבלבי יכולים להרשים חברים ובני משפחה במפגשים.

מרק סולת תוניסאי – מרכיבים

  • 1 כוס חומוס מיובש
  • 200 גרם סולת דקה
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1/2 כפית פפריקה
  • מלח
  • שמן זית
  • 1 לימון חתוך לקוביות
  • עלי כוסברה טריים לקישוט
  • פרוסות באגט עתיק יומין או לחם כפרי

הוראות הכנה למרק סולת תוניסאי:

  1. משרים את החומוס היבש למשך הלילה, ולאחר מכן שוטפים ומסננים.
  2. בסיר גדול מכסים את החומוס במים ומבשלים כשעה עד לריכוך. מסננים ומניחים בצד.
  3. בסיר גדול נפרד מטגנים את השום הטחון בשמן זית עד לריח.
  4. מוסיפים את גרגירי החומוס המבושלים, הכמון הטחון, הכוסברה הטחונה, הפפריקה ופלפל הקאיין. מבשלים מספר דקות לאיחוד הטעמים.
  5. מוסיפים מספיק מים כדי לכסות את החומוס, ואז מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 20-30 דקות.
  6. בקערה מערבבים את הסולת העדינה עם קורט מלח.
  7. מוסיפים מים באיטיות ולשים עד שהסולת יוצרת בצק רך. מעצבים את הבצק לכדורים קטנים או כופתאות.
  8. זורקים בזהירות את כופתאות הסולת לתוך המרק המבעבע. מבשלים עד שהם צפים לפני השטח, מה שמציין שהם מוכנים.
  9. מוזגים את המרק לקערות.
  10. מטפטפים כל מנה בשמן זית ומקשטים בעלי כוסברה טריים.
  11. מגישים עם פלחי לימון ופרוסות בגט עתיק יומין או לחם כפרי.

יתרונות תזונתיים:

  • עשיר בחלבון וסיבים מחומוס וסולת.
  • עשיר בויטמינים ומינרלים, במיוחד חומצה פולית, ברזל ומגנזיום.
  • מספק דחיפה של חומרים מזינים חיוניים לתזונה מאוזנת.

טיפים לבישול:

  • התאם את רמת התבלין בהתאם להעדפתך ללבלאבי עדין או מתובל יותר.
  • מניחים למרק להתקרר מעט לפני ההגשה כדי שהטעמים יתמזגו יחדיו.
  • שומרים שאריות בכלי אטום במקרר; לבלבי מתחמם היטב.

תיהנו ממרק הסולת התוניסאי הזה למסע קולינרי מנחם וטעים!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

פלפל ממולא צמחוני ב10 דקות
5/5
זמן הכנה:
33 דק׳

מתכון פלפל ממולא צמחוני ב-10 דקות עבודה בלבד

עוגת ריבה ופירורים של סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת ריבה ופירורים של סבתא – לא פחות ממדהים!

מתכון קציצות אבוחצירא מרוקאיות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון של קציצות אבוחצירה עם רוטב קטלני – מרוקאי בהגזמה

סלמון בקראסט ירוק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

סלמון בקראסט ירוק עם פיסטוקים ופינוקים – מדהים!

מתכון שניצל חזיר
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון שניצל חזיר מדהים כמו באירופה

מתכון בורקס מים גבינות
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון בורקס מים עם גבינות כמו באיסטנבול

דילוג לתוכן