אוכל זה החיים

מתכון לבורקס טורקי עם תרד וגבינת פטה

בורקס טורקי
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
5 מנות
כשרות:
חלבי

הידעתם? המילה בורקס היא למעשה ברבים, והגרסה שלה ביחיד זה "בורק" או "בוריק". יש גרסה למאפה הזה בהרבה מאד מדינות.

אז מה זה בורקס טורקי בעצם

בורקס טורקי (או תורכי אם אתם בקטע) המכונה גם Börek, הוא מאכל רב תכליתי וטעים להפליא מלב המסורת הקולינרית של טורקיה. התענוג המבוסס על מאפים זה אהוב על טעמו העשיר, המילויים המגוונים והמורשת המדהימה שלו. מקורו של המטבחים של האימפריה העות'מאנית, בורקס הפך להיות מועדף לא רק בטורקיה, אלא באזורים רבים ברחבי הים התיכון, הבלקן והמזרח התיכון.

הבורקס הטורקי, בניגוד לעמיתיו העולמיים האחרים, מציע סימפוניה ייחודית של טעמים שיכולה לנוע בין מלוח למתוק, מה שהופך אותו למנה שחובה לנסות עבור כל מי שאוהב לחקור מאכלים מגוונים.

הנה כמה סיבות משכנעות לתת לכוכב הקולינרי הטורקי הזה סיכוי

  • גיוון: עם מגוון מילויים לבחירה, יש בורקס לכולם. בין אם אתה אוהב בשר, גבינה, תרד, או אפילו מאפים מתוקים, בורקס טורקי יסגור לכם את הפינה.
  • מורשת תרבותית: לנסות את בורקס דומה לחוויה של פיסה מההיסטוריה הטורקית והעות'מאנית. המתכון שרד דורות, ובכל ביס טועמים מסורת.
  • יתרונות בריאותיים: בהתאם למילוי, בורקס יכול להיות מקור טוב לחלבון, סיבים וחומרי תזונה חיוניים שונים.
  • קלות הכנה: למרות המראה המרשים שלו, מדובר במתכון די פשוט.
  • חביב הקהל: בין אם אתם מארחים בראנץ', ארוחת ערב או סתם רוצים ארוחה משפחתית פנטסטית, בורקס הוא חביב הקהל המובטח.
  • מושלם לכל ארוחה: בורקס היא בחירה מצוינת לארוחת בוקר, צהריים או ערב בשל האופי המילוי והסתגלני שלה.
  • ידידותי לצמחונים: עם מילויים של תרד, גבינה או אפילו תפוחי אדמה, ניתן להתאים את Börek בקלות לצמחונים.
  • מצגת מרשימה: בורקס, במיוחד כשהוא אופה כרולדה או בצורת ספירלה, מהווה מנה מדהימה מבחינה ויזואלית.
  • ידידותי למקפיא: בורקס מקפיא היטב, כלומר אתה יכול להכין מנה גדולה ולקבל ארוחה טעימה מוכנה לאפייה בכל עת.
  • טעם ייחודי: השילוב של מאפה מתקלף, מילויים מלוחים ותבלינים טורקיים ארומטיים מעניקים לברק פרופיל טעם ייחודי שקשה למצוא במקומות אחרים.

איך להכין בורקס טורקי עם גבינה ותרד – הרכיבים

  • 500 גרם עלי תרד טריים
  • 200 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית מלח
  • 500 גרם בצק יופקה (בצק טורקי) או בצק פילו
  • 100 גרם חמאה ללא מלח, מומסת
  • שומשום לקישוט (לא חובה)
  • לאוכלי כשרות, הקפידו להשתמש במרכיבים בעלי תעודת כשרות, במיוחד לגבינה וחמאה.

הוראות: איך מכינים בורקס טורקי אמיתי

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום, מטגנים עד שהם מתרככים וריחניים.
  3. מוסיפים את התרד למחבת, מבשלים עד שהוא נבול. זה אמור לקחת כ-5 דקות.
  4. מסירים את המחבת מהאש ומניחים לה להתקרר. לאחר התקררות מערבבים פנימה את גבינת הפטה, המלח והפלפל.
  5. הניחו עלה של בצק יופקה או בצק פילו על משטח עבודה נקי. אם משתמשים בפילו, מברישים אותו קלות בחמאה מומסת כדי שלא יתייבש.
  6. מניחים חלק מתערובת התרד והפטה לאורך קצה אחד של המאפה. מגלגלים את הבצק כדי לעטוף את המילוי, ויוצרים צורה ארוכה דמוית נקניק.
  7. חוזרים על התהליך הזה עם שאר הבצק והמלית.
  8. מסדרים את הלחמניות הממולאות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים את החלק העליון בחמאה מומסת ומפזרים שומשום אם רוצים.
  9. אופים את הבורקס בתנור שחומם מראש כ-25-30 דקות, או עד שהם מזהיבים ופריכים.
  10. מניחים לבורקס להתקרר מעט לפני ההגשה. תהנו כמו שהוא, או עם תוספת של יוגורט או סלט.

יתרונות תזונתיים של בורקס טורקי עם גבינה ותרד

  • תרד: מקור נהדר לברזל, ויטמין K, ויטמין A, ויטמין C וחומצה פולית.
  • גבינת פטה: עשירה בחלבון ומקור טוב לסידן.
  • שמן זית: עשיר בשומנים חד בלתי רוויים המועילים לבריאות הלב.
  • בצל ושום: מספקים נוגדי חמצון וקשורים למגוון יתרונות בריאותיים.

שדרוג ושינוי המתכון

  • אפשר להחליף את התרד בירק אחר כמו קייל או מנגולד.
  • לאופציה לא צמחונית, ניתן להכין את הבורקס עם מילוי טלה או בקר טחון.
  • מומלץ תמיד לשמור את בצק היופקה או הפילו שלא נעשה בו שימוש מכוסה במטלית לחה כדי למנוע ממנו להתייבש.
  • אם הבורקס מתחיל להשחים מהר מדי בתנור, מכסים אותו בצורה רופפת בנייר אלומיניום.
  • למגע נוסף של טעם, ניתן להוסיף כמה עשבי תיבול כמו שמיר או פטרוזיליה לתערובת התרד והפטה.
  • אם משתמשים בתרד קפוא, הקפידו לנקז אותו היטב כדי להימנע מהפיכת המאפה רטוב.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

סלט נענע, פטרוזיליה וכוסברה מרענן ומדהים
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

סלט נענע, פטרוזיליה וכוסברה מרענן ומדהים

בראוניז שוקולד גבינה ללא גלוטן: המתכון הממכר והמדהים ביותר
5/5
זמן הכנה:
75 דק׳

בראוניז שוקולד גבינה ללא גלוטן: המתכון הממכר והמדהים ביותר

עוגת תפוחים של סבתות – המתכון האגדי שיחזיר אתכם לילדות
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

עוגת תפוחים של סבתות: המתכון האגדי שיחזיר אתכם לילדות

כדורי גבינה מתוקים מבושלים: הפינוק המושלם (מתכון קל וטעים טיל!)
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

כדורי גבינה מתוקים מבושלים: הפינוק המושלם (מתכון קל וטעים טיל!)

קבב ערבי על האש בסגנון גלילי: המתכון המושלם לבשר עסיסי ומלא טעמים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

קבב ערבי על האש בסגנון גלילי: המתכון המושלם לבשר עסיסי ומלא טעמים

גריסי פנינה - מתכון בסיסי וקל שתמיד מצליח
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

גריסי פנינה – מתכון בסיסי וקל שתמיד מצליח

דילוג לתוכן