אוכל זה החיים

מתכון לחביתה משודרגת

מתכון לחביתה משודרגת
5/5
זמן הכנה:
1 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
20 מנות
כשרות:
חלבי

החביתה הים תיכונית המשודרגת היא פיוז'ן מענג של טעמים בהשראת המטבחים המגוונים והתוססים של אזור הים התיכון. מנה זו, הידועה במרכיביה הבריאים ובהיסטוריה העשירה שלה, היא עדות למסורת הבריאה והטעימה של הבישול הים תיכוני. 

 

9 סיבות לנסות את החביתה המשודרגת הזו

  1. עמוס בחלבון, ויטמינים ומינרלים, חביתה זו היא דרך מצוינת להתחיל את היום עם ארוחת בוקר מזינה.
  2. עם הכללת מרכיבים ים תיכוניים טריים, תיהנו ממנה של חומצות שומן אומגה 3 בריאות ללב.
  3. השילוב של זיתים, עגבניות וגבינת פטה יוצר פרץ של טעמים בכל ביס.
  4. ניתן להכין את המתכון הזה תוך 20 דקות בלבד, מה שהופך אותו לבחירה אידיאלית לבקרים עמוסים.
  5. התאימו אישית את החביתה שלכם עם המרכיבים הים תיכוניים האהובים כמו תרד, ארטישוק או פלפל אדום קלוי.
  6. מושלם לצמחונים, החביתה הזו גם ממלאת וגם משביעה.
  7. אם אתם שומרי משקל, החביתה הזו היא בחירה מצוינת.
  8. הרשימו את האורחים שלך עם החביתה המשודרגת והטעימה הזו.
  9. עם תערובת של חלבון, שומנים בריאים וירקות, זוהי אפשרות מאוזנת לארוחת בוקר.

רכיבים להכנת חביתה משודרגת

  • 4 ביצים
  • 1/4 כוס עגבניות חתוכות לקוביות
  • 1/4 כוס פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 1/4 כוס בצל אדום חתוך לקוביות
  • 2 כפות זיתי קלמטה חתוכים לקוביות
  • 2 כפות גבינת פטה מפוררת
  • 1/2 כפית אורגנו מיובש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית
  • עלי בזיליקום טריים לקישוט (לא חובה)

הוראות להכנת חביתה משודרגת

  1. מתחילים בלקצוץ את העגבניות, הפלפל האדום, הבצל האדום, זיתי הקלמטה ועלי הבזיליקום הטריים (אם משתמשים).
  2. טורפים את הביצים בקערה, מוסיפים קורט מלח ופלפל וטורפים היטב.
  3. מחממים כף שמן זית במחבת טפלון על אש בינונית. מוסיפים את קוביות הבצל האדום והפלפל האדום. מטגנים 3-4 דקות עד שהירקות רכים.
  4. מוסיפים למחבת את קוביות העגבניות וזיתי הקלמטה. מפזרים אורגנו מיובש ומקפיצים עוד 2 דקות עד שהעגבניות מתרככות מעט. מעבירים את הירקות המוקפצים לצלחת ומניחים בצד.
  5. באותה מחבת, הוסיפו את כף שמן הזית הנותרת. יוצקים את הביצים המוקצפות למחבת ונותנים להן להתבשל ללא הפרעה במשך כ-2 דקות.
  6. מפזרים את תערובת הירקות המוקפצים באופן שווה על מחצית אחת מביצי הבישול. מפוררים מעל את גבינת הפטה.
  7. מקפלים בעדינות את החצי השני של החביתה על המילוי בעזרת מרית. ממשיכים לבשל עוד 2 דקות, או עד שהביצים מתייצבות לגמרי אך עדיין לחות.

יתרונות תזונתיים

  • עשיר בחלבון (מביצים וגבינת פטה)
  • עשיר בנוגדי חמצון (מעגבניות, פלפל וזיתים)
  • מקור טוב לשומנים בריאים (מזיתים ושמן זית)
  • מכיל ויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל ויטמין C וויטמין D
  • דל בפחמימות

דגשים וחלופות למתכון 

  • לשומרי כשרות: חלבי. יש לודא שכל המרכיבים במנה הם עם תעודת כשרות. 

טיפים לשדרוג המתכון

  • נסו עם מרכיבים ים תיכוניים נוספים כמו תרד, ארטישוק או עגבניות מיובשות.
  • למרקם קרמי יותר, מוסיפים כף יוגורט יווני.
  • ניתן להשתמש בתערובת של עשבי תיבול ים תיכוניים כמו טימין, רוזמרין ובזיליקום לתוספת טעם.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון לעוגת נוגט
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת נוגט שלא תאמינו כמה היא טעימה: המתכון הסודי!

מתכון ללחם עדשים כתומות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

לחם עדשים כתומות: המתכון שיפתיע אתכם בכל ביס

עוגת קוזונאק רומנית
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קוזונאק רומנית: מסע קסום לטעמים והניחוחות של המטבח הרומני

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום: המתכון שהשכנים ידברו עליו חודשים

מרק מיסו
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרק מיסו – המתכון המנצח שיעיף אתכם על טעמים יפניים מסחררים! 🍜🇯🇵

כדורי שיבולת שועל בריאים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

כדורי בריאות עם שיבולת שועל, תמרים מרוסקים, חמאת בוטנים ועוד מטעמים

דילוג לתוכן