אוכל זה החיים

עראיס טבעוני

עראיס בנינג'ה
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

עראיס, מאכל מזרח תיכוני טעים, מקורו באזור הלבנט והפך פופולרי ברחבי העולם. באופן מסורתי, הוא מורכב מבשר טחון, תבלינים ועשבי תיבול ממולאים בפיתות צלויות בגריל לשלמות. עם זאת, הגרסה הטבעונית הזו מחליפה את הבשר בתערובת טעימה של מרכיבים צמחיים, מה שהופך אותו לחלופה משביעה וידידותית לצמחוניים. 

8 סיבות למה כדאי לכם לנסות עראיס טבעוני

  1. בחירה בריאה: עראיס טבעוני הוא אופציה בריאה יותר בהשוואה למקבילו במילוי בשר, מכיוון שיש לו ערכים נמוכים יותר בשומן רווי ובכולסטרול.
  2. אכילה אתית: בחירת בעראיס טבעוני תומכת ברווחת בעלי החיים על ידי ביטול השימוש בבשר.
  3. יתרונות סביבתיים: מתכון זה מפחית את טביעת הרגל הפחמנית שלכם מכיוון שלתזונה מבוססת צמחים יש השפעה נמוכה יותר על הסביבה.
  4. עשיר בסיבים: המילוי כולל מרכיבים עשירים בסיבים כמו ירקות וקטניות, המקדמים את בריאות מערכת העיכול.
  5. בריא ללב: ללא שומן רווי מבשר, מנה זו יכולה לתרום לתזונה בריאה ללב.
  6. נהדר עבור התכנסויות: עראיס טבעוני יכול להיות תוספת מצוינת למסיבות והתכנסויות מכיוון שקל לשתף אותם.אתם יכולים אתה יכול להתאים את התבלינים ועשבי התיבול כדי להתאים להעדפות הטעם שלכם.
  7. ידידותי למשפחה: אהוב על ילדים ומבוגרים כאחד, זוהי דרך מצוינת להציג אפשרויות טבעוניות למשפחה שלך.
  8. משביע וטעים: עראיס טבעוני הוא טעים ומשביע בדיוק כמו הגרסה המסורתית.

איך להכין עראיס טבעוני?

  • 1 כוס חומוס מבושל ומעוך
  • 1 כוס פטריות קצוצות דק
  • 1 בצל קטן חתוך לקוביות דקות
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • 4 עיגולי פיתות גדולים

הוראות הכנת עראיס טבעוני

  1. מחממים שמן זית במחבת על אש בינונית. מוסיפים לקוביות בצל ושום, מטגנים עד לשקיפות.
  2. מוסיפים פטריות קצוצות ומבשלים עד שהן משחררות את הלחות שלהן ומתחילות להשחים.
  3. מערבבים פנימה פירה גרגירי חומוס, כמון טחון, כוסברה טחונה, מלח ופלפל. מבשלים עוד 5 דקות.
  4. מסירים מהאש ומערבבים פנימה פטרוזיליה טרייה. מניחים למילוי להתקרר.
  5. חממו מראש את רשת הגריל או הכיריים לחום בינוני-גבוה.
  6. חותכים את הפיתה לחצאים ליצירת שני כיסים.
  7. ממלאים כל כיס במנה נדיבה מתערובת החומוס והפטריות, מפזרים אותה בצורה אחידה.
  8. מניחים את הפיתות הממולאות על הגריל ומבשלים כ-2-3 דקות מכל צד, או עד שהן מזהיבות וקצת פריכות.
  9. מגישים את פיתות העראיס מיד כשהן עדיין חמות.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

קציצות ירק טוניסאיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות ירק טוניסאיות טבעוניות – וואו של טעמים

דילוג לתוכן