מתכון לפיצה כרובית טבעונית ללא רגשות אשם!!!

פיצה כרובית טבעונית
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
1 מנות
כשרות:
פרווה

אנו יוצאים להרפתקה קולינרית שמחברת את לבה של פיצה עם בריאותם של ירקות, אנו מציגים בפניכם מתכון לפיצה כרובית טבעונית. המנה הזו היא לא רק עדות לרבגוניות של כרובית אלא גם חגיגה של אכילה מהצומח. זו יצירה שמבטיחה לספק גם את תשוקת הפיצה שלך וגם את הרצון שלך לארוחה קלה יותר על הפלנטה. בין אם אתם טבעונים ותיקים או סתם רוצים לשלב עוד ירקות בארוחות שלכם, הפיצה הזו מציעה חוויה מענגת שלא מתפשרת על הטעם.

רכיבים להכנת פיצה כרובית טבעונית

  • עבור הקרום: 1 כרובית גדולה (כ-600 גרם), קצוצה וחתוכה לפרחים
  • 75 גרם קמח שקדים
  • 2 כפות זרעי פשתן טחונים מעורבבים עם 6 כפות מים (ביצת פשתן)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית אורגנו מיובש
  • לתוספת: 150 גרם רוטב עגבניות (בחרו רוטב פשוט וטעים עם עשבי תיבול)
  • 1 זוקיני קטן, פרוס דק (כ-100 גרם)
  • 1 פלפל אדום קטן, פרוס דק (כ-100 גרם)
  • 100 גרם עגבניות שרי, חצויות
  • חופן ארוגולה טרייה (כ-40 גרם)
  • 2 כפות שמרים תזונתיים לזילוף
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • טפטוף שמן זית (לא חובה)

איך להכין פיצה כרובית טבעונית? הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מניחים את פרחי הכרובית במעבד מזון ומקציפים עד לקבלת מרקם דמוי אורז.
  3. מעבירים את הכרובית האורזת לקערה המתאימה למיקרוגל, מכסים ומכניסים למיקרוגל בחום גבוה כ-5 דקות. תן לזה להתקרר.
  4. לאחר התקררות, עוטפים את הכרובית במגבת מטבח נקייה וסוחטים החוצה כמה שיותר לחות.
  5. בקערה גדולה, מערבבים את הכרובית המרוקנת, קמח השקדים, ביצת הפשתן, המלח, אבקת השום והאורגנו. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מעבירים את תערובת הכרובית על תבנית האפייה המוכנה ומעצבים בסיס פיצה עגול, בקוטר של כ-30 ס"מ ובעובי של 1/2 ס"מ.
  7. אופים בתנור שחומם מראש במשך 20 דקות, או עד שהקרום זהוב ויציב.
  8. מוציאים את הקרום מהתנור ומפזרים מעליו את רוטב העגבניות בצורה שווה, ומשאירים גבול קטן מסביב לקצוות.
  9. מסדרים מעל הרוטב את פרוסות הקישואים, פרוסות הפלפל האדום ועגבניות השרי.
  10. מחזירים את הפיצה לתנור ואופים עוד 10-15 דקות, או עד שהירקות רכים.
  11. מוציאים את הפיצה מהתנור, מפזרים שמרים תזונתיים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומוסיפים חופן ארוגולה טרייה.
  12. מטפטפים שמן זית אם רוצים, פורסים ומגישים מיד.

תיהנו מהתערובת המענגת של טעמים ומרקמים בפיצה כרובית טבעונית זו, מנה שמביאה גם תזונה וגם שמחה לשולחן שלכם.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

פלפלים קלויים בתחמיץ רומני
5/5
זמן הכנה:
50 דק׳

מתכון מדהים של פלפלים קלויים בתחמיץ רומני

פרוסות כבש בתנור
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

פרוסות כבש בתנור: מתכון גורמה שאתם בטוח תעופו עליו

עוגת תותים כשרה לפסח
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תותים כשרה לפסח ומפוצצעת בטעמים

סלט אנדיב וחסה
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון סלט אנדיב וחסה פשוט בריא וגם טעים לאללה

מתכון קיש בטטה וגבינות עיזים
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון קיש בטטה וגבינת עיזים טעים בקטע אחר

מתכון לטאפאס צמחוני
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לטאפאס צמחוני – פינוק ספרדי

דילוג לתוכן