מתכון למאפינס שוקולד טבעוני

מאפינס שוקולד טבעוני
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
12 מנות
כשרות:
פרווה

מאפינס שוקולד טבעוניים הם טוויסט טעים למאפינס השוקולד הקלאסי, והם נותנים מענה למגוון רחב של העדפות תזונתיות. הפינוקים המפנקים הללו מקורם בעולם הקולינרי הצמחי והטבעוני, שבו אופים יצירתיים ביקשו ליצור תענוג שוקולדי ללא שימוש במוצרי חלב או ביצים. במדריך מפורט זה, נספק לכם 10 סיבות משכנעות לנסות את המאפינס הטבעוניים הללו, נפרט את המרכיבים, נציע הוראות שלב אחר שלב, נעמיק ביתרונות התזונתיים שלהם ונדון בחלופות לאוכלי כשרות או לצרכים תזונתיים אחרים. . בין אם אתה טבעוני מסור או פשוט מחפש אפשרות לקינוח בריא יותר, המאפינס האלה הם חובה לנסות.

10 סיבות לנסות מאפינס שוקולד טבעוני

  • ללא אכזריות: מאפינס טבעוניים עשויים ללא מוצרי חלב או ביצים, מה שהופך אותם לבחירה מלאת חמלה עבור אוהבי בעלי חיים.
  • בריא יותר: מאפינס אלה בדרך כלל נמוכים יותר בשומנים רוויים וכולסטרול מאשר במאפינס מסורתיים.
  • ידידותי לאלרגיה: מתאים לבעלי אלרגיות או רגישויות לחלב או לביצים.
  • ידידותית לסביבה: אפייה טבעונית עוזרת להפחית את טביעת הרגל הסביבתית שלך.
  • טעים: הם מתהדרים בטעם העשיר והשוקולדי שאתה משתוקק לו במאפינס.
  • תכליתי: תיהנו ממאפינס אלה לארוחת בוקר, כחטיף או כקינוח מענג.
  • באישור ילדים: אפילו אכלנים בררנים יאהבו את הפינוקים השוקולדיים האלה.
  • מהיר וקל: רמת קושי בינונית פירושה שהם ניתנים לניהול עבור רוב האופים הביתיים.
  • ניתן להתאמה אישית: הוסף שוקולד צ'יפס טבעוני, אגוזים או פירות לתוספת כשרון.
  • נהדר לשיתוף: מאפינס שוקולד טבעוני מהווים מתנה מתחשבת או פינוק למסיבה.

רכיבים להכנת מאפינס שוקולד טבעוני

  • 1 ½ כוסות קמח לכל מטרה
  • ½ כוס אבקת קקאו
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • ½ כפית מלח
  • 1 כוס חלב שקדים לא ממותק (או חלב צמחי המועדף עליך)
  • ½ כוס סירופ מייפל (או ממתיק טבעוני אחר)
  • ¼ כוס שמן צמחי (כגון שמן קנולה או קוקוס)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כוס שוקולד צ'יפס טבעוני (בתוספת תוספת לציפוי, אם רוצים)

איך מכינים מאפינס שוקולד טבעוני?

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית מאפינס בציפוי נייר.
  2. בקערה גדולה, טורפים יחד את הקמח לכל מטרה, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  3. מערבבים בקערה נפרדת חלב שקדים, סירופ מייפל, שמן צמחי ותמצית וניל.
  4. יוצקים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ומערבבים רק עד לאיחוד. היזהר לא לערבב יתר על המידה; כמה גושים בסדר.
  5. מקפלים פנימה בעדינות את השוקולד צ'יפס הטבעוני.
  6. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין כוסות המאפינס, וממלאים כל אחת בכ-2/3.
  7. אם רוצים, מפזרים מעל כל מאפין עוד כמה שוקולד צ'יפס.
  8. אופים בתנור שחומם מראש במשך 18-20 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפין יוצא נקי או עם מעט פירורים לחים.
  9. מניחים למאפינס להתקרר בתבנית מספר דקות לפני שמעבירים אותם לרשת לצינון מלא.

יתרונות תזונתיים

  • מאפינס שוקולד טבעוני מציעים מספר יתרונות תזונתיים:
  • נמוך יותר בשומנים רוויים וכולסטרול בהשוואה למאפינס לא טבעוניים.
  • עשיר בנוגדי חמצון מאבקת קקאו, אשר עשויים להיות בעלי יתרונות בריאותיים פוטנציאליים.
  • מתאים לבעלי אלרגיות לחלב או לביצים או הגבלות תזונתיות.
  • מקור לסידן צמחי וויטמין D אם נעשה שימוש בחלב צמחי מועשר.

חלופות מתכון לאוכלי כשרות

  • יש לוודא שכל המרכיבים, כולל השוקולד צ'יפס, כשרים.
  • בדקו אישור כשרות על אבקת הקקאו והחלב הצומח.

טיפים לשיפור

  • לתוספת מרקם וטעם, הוסיפו לבלילה אגוזים קצוצים או פירות יבשים.
  • מטפטפים שוקולד טבעוני מומס על המאפינס המצוננים לנגיעה נוספת של דקדנס.

לסיכום, מאפינס שוקולד טבעוני מציעים דרך מענגת וללא אכזריות לספק את תשוקת השוקולד שלך. עם כמות השומנים הרוויים הנמוכים יותר ואופיים הידידותי לאלרגנים, הם מהווים תוספת נפלאה לכל תזונה טבעונית או צמחית. תהיו יצירתיים, התאימו אותם לפי טעמכם ותיהנו מתענוגות השוקולד ללא רגשות אשם לארוחת בוקר, כחטיף או כקינוח לכל אירוע.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

עוגת תותים כשרה לפסח
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תותים כשרה לפסח ומפוצצעת בטעמים

סלט אנדיב וחסה
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון סלט אנדיב וחסה פשוט בריא וגם טעים לאללה

מתכון קיש בטטה וגבינות עיזים
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון קיש בטטה וגבינת עיזים טעים בקטע אחר

מתכון לטאפאס צמחוני
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לטאפאס צמחוני – פינוק ספרדי

מתכון לדובשניות
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

דובשניות – מתכון לדובשניות מתוקות כמו של פעם

עוגיות תמרים נמסות בפה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לעוגיות תמרים שנמסות בפה

דילוג לתוכן