מתכון לפרנץ' טוסט טבעוני מלוח

פרנץ' טוסט טבעוני
5/5
זמן הכנה:
25 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
8 מנות
כשרות:
פרווה

פרנץ' טוסט טבעוני הוא טוויסט מענג במנת ארוחת הבוקר הקלאסית הכוללת באופן מסורתי ביצים ומוצרי חלב.

גרסה זו מציעה אלטרנטיבה טבעונית ובריאה, מושלמת לטבעונים, צמחונים או כל מי שמחפש להפחית את צריכת המוצרים מהחי. על ידי שימוש במרכיבים פשוטים ובריאים, המתכון הזה יוצר אפשרות לארוחת בוקר או בראנץ' מענגת ששומרת על כל הטעם והמרקם של הפרנץ' טוסט המסורתי.

מקורות

פרנץ' טוסט, המכונה בצרפתית "pain perdu", הוא מאכל אהוב עם היסטוריה עשירה של מאות שנים. הוא נוצר בתחילה כדרך לעשות שימוש בלחם מיושן, להעניק לו חיים חדשים ולהפוך אותו לפינוק ארוחת בוקר טעים.

הגרסה הטבעונית הזו של פרנץ' טוסט מלוח היא תפיסה מודרנית של המתכון הקלאסי, ומספקת את הדרישה ההולכת וגוברת לחלופות צמחיות שהן גם טעימות וגם מזינות.

סיבות לנסות פרנץ' טוסט טבעוני

  • יתרונות בריאותיים: גרסה טבעונית זו משמיטה כולסטרול, שומנים רוויים ורכיבים לא בריאים אחרים הנמצאים בדרך כלל בפרנץ' טוסט מסורתי, מה שהופך אותו לאופציה בריאה.
  • טוסט פרנץ' טבעוני נקי מאלרגנים נפוצים הקיימים בביצים, מוצרי חלב ועוד, מה שהופך אותו מתאים לבעלי רגישות למזון או הגבלות תזונתיות.
  • אפשר להתאים אישית את הפרנץ' טוסט הטבעוני על ידי תוספות וטעמים שונים, המאפשרים יצירתיות וניסויים אינסופיים.
  • גרסה זו על בסיס צמחי משכפלת את הטעם והמרקם של הטוסט הצרפתי המסורתי, כך שתוכלו ליהנות מחווייה של ארוחת בוקר מוכרת ומשביעה ללא.
  • עשיר בחומרים מזינים: על ידי שימוש בלחם מלא וחלב על בסיס צמחי, תפיק תועלת מהסיבים, הוויטמינים והמינרלים הקיימים במרכיבים אלה.

רכיבים להכנת פרנץ' טוסט טבעוני

  • · 8 פרוסות לחם דגנים מלאים או כל לחם לבחירתכם
  • · 1 כוס חלב צמחי (כגון חלב שקדים, סויה או שיבולת שועל)
  • · 2 כפות קמח חומוס
  • · 2 כפות שמרים תזונתיים (לא חובה, מוסיף טעם גבינתי)
  • · 1 כף סירופ מייפל (או כל ממתיק אחר לבחירתכם)
  • · 1 כפית תמצית וניל
  • · 1/2 כפית קינמון טחון
  • · 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • · קורט מלח
  • · חמאה טבעונית או ספריי בישול לשימון התבנית

פרנץ' טוסט טבעוני - שלבים והוראות הכנה

  1. בקערה גדולה טורפים יחד את החלב הצמחי, קמח החומוס, השמרים התזונתיים (אם משתמשים), סירופ מייפל, תמצית וניל, קינמון, אגוז מוסקט ומלח עד לאיחוד טוב. תערובת זו תשמש כבלילת ה"ביצה" הטבעונית לפרנץ' טוסט שלך.
  2. מחממים מחבת טפלון או מחבת פסים על אש בינונית. הוסף כמות קטנה של חמאה טבעונית או השתמש בתרסיס בישול כדי לשמן קלות את התבנית.
  3. טובלים כל פרוסת לחם בבלילה, תוך הקפדה על ציפוי משני הצדדים היטב. הניחו לכל עודפי הבלילה לטפטף.
  4. מניחים את הלחם הטבול על המחבת שחוממת מראש ומבשלים כ-2-3 דקות מכל צד, או עד לקבלת גוון זהוב וקצת פריך. חזור על תהליך זה עבור כל פרוסות הלחם, הוסיפו עוד חמאה טבעונית או תרסיס בישול למחבת לפי הצורך.
  5. לאחר הבישול מעבירים את הפרנץ' טוסט לצלחת הגשה וחוזרים על התהליך עד לשימוש בכל פרוסות הלחם.
  6. הגישו את הפרנץ' טוסט הטבעוני חם עם התוספות האהובות עליכם כמו פירות טריים, סירופ מייפל, קצפת טבעונית, אגוזים קצוצים או אבקת סוכר.

יתרונות תזונתיים

  • פרנץ' טוסט טבעוני מציע מספר יתרונות תזונתיים, כמו:
  • עשיר בסיבים: לחם מדגנים מלאים מספק מקור טוב לסיבים תזונתיים, מקדם עיכול בריא ועוזר לשמור על תחושת שובע לאורך זמן.
  • עשיר בחלבונים: קמח חומוס מוסיף כמות חלבונים למנה זו, מה שהופך אותה למשביעה יותר ותומך בבריאות השרירים.
  • ויטמינים ומינרלים חיוניים: זני חלב מהצומח מועשרים לרוב בחומרי תזונה חיוניים כגון סידן, ויטמין D וויטמין B12, המועילים לבריאות העצם.
  • דל בשומן רווי: על ידי הימנעות משימוש בביצים ומוצרי חלב, הפרנץ' טוסט הטבעוני דל באופן טבעי בשומנים רוויים, מה שהופך אותו לאופציה בריאה ללב.

חלופות מתכון

  • לאוכלי כשרות, יש לוודא שכל הרכיבים במנה הם בעלי תעודת כשרות. 
  • אם אין קמח חומוס, אתה יכול להחליף אותו בקמח זרעי פשתן או עמילן תירס כתחליף ביצים בבלילה. השתמשו בכף אחת של קמח פשתן או עמילן תירס מעורבב עם 3 כפות מים לכל כף קמח חומוס.

טיפים לשדרוג המתכון לפרנץ' טוסט טבעוני

  • לחם מעט מיושן סופג טוב יותר את הבלילה ולכן גם סופג טוב יותר את הטעמים.
  • התנסו עם סוגי לחם שונים, כמו בריוש או לחם מלא עם דגנים, כדי להוסיף מגוון וטעמים ייחודיים.
  • הוסף קורט אבקת כורכום לבלילה לקבלת צבע צהוב עז, הדומה לפרנץ' טוסט מסורתי עשוי ביצים.
  • לטעם עשיר יותר, משרים את פרוסות הלחם בבלילה מספר דקות לפני הבישול.
  • שמרו על חום בינוני כדי למנוע מהפרנץ' טוסט להישרף או להפוך רך מדי.
  • אם אתם מעדיפים מראה חיצוני פריך, תוכלו לאפות את פרוסות הלחם הטבולות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-10-15 דקות במקום לטגן אותן במחבת.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לרוטב איולי ביתי משודרג
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לרוטב איולי ביתי שישדרג לכם ים של מנות בבית!

מתכון לקראק פאי ביתית
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לקראק פאי מדהים וממכר בטירוף (כיאה לשמו)

מתכון ללימונדה אלוהית
4.8/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון ללימונדה אלוהית – איך להכין לימונדה מהאגדות

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי – מעדן אמיתי

מתכון לקרפצ'יו סינטה
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקרפצ'יו סינטה ברמה יותר גבוהה משל מסעדות

עוגת לימון כמו של סטארבקס
4.75/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת לימון סטארבקס – האם תצליחו לשחזר את המנה?

דילוג לתוכן