מתכון ללזניה טבעונית בטעם אלוהי

לזניה טבעונית
4.6666666666667/5
זמן הכנה:
90 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
8 מנות
כשרות:
פרווה

לזניה היא מאכל איטלקי אהוב הידוע בשכבות הפסטה, הרוטב העשיר והגבינה שלה. עם זאת, עם הפופולריות הגוברת של דיאטות צמחיות, לזניה טבעונית צצה כאלטרנטיבה מענגת. הטוויסט הטבעוני הזה במנה הקלאסית לא רק מכבד את רווחת בעלי החיים אלא גם מציע יתרונות בריאותיים רבים, מה שהופך אותו לחובה בכל בית.

  • כמות: 8 מנות 
  • זמן הכנה: 90 דקות 
  • דרגת קושי: בינונית 

10 סיבות למה כדאי לכם לנסות לזניה טבעונית

  1. בחירה אתית: על ידי בחירת לזניה טבעונית, אתם תומכים ברווחת בעלי החיים ומפחיתים את טביעת הרגל הפחמנית שלכם, תורמים לעולם בר קיימא יותר.
  2. בריא ללב: מתכון זה משתמש במרכיבים צמחיים, הפחתת שומנים רוויים וכולסטרול, מה שהופך אותו לטוב יותר עבור הלב שלכם.
  3. ניהול משקל: לזניה טבעונית נמוכה יותר בקלוריות ושומנים, מה שהופך אותה לאופציה מצוינת עבור אלה שצופים במשקל שלהם.
  4. ידידותית לאלרגיה: לזניה טבעונית היא חלבית וללא ביצים, מה שהופך אותה למתאימה לסובלים מאי סבילות ללקטוז או אלרגיות לביצים.
  5. עשיר בסיבים: המתכון כולל פסטה מדגנים מלאים והרבה ירקות, המספקים מנה בריאה של סיבים תזונתיים.
  6. עשיר בנוגדי חמצון: עגבניות, תרד ובזיליקום בלזניה מציעים ויטמינים ונוגדי חמצון חיוניים.
  7. אפשרות ללא גלוטן: ניתן להשתמש באטריות לזניה ללא גלוטן לבעלי רגישות לגלוטן.
  8. עשיר בחומרים מזינים: מרכיבים כמו טופו וקשיו מציעים חלבון וחומרים מזינים חיוניים.
  9. מתכון רב תכליתי: התאימו אישית את הלזניה הטבעונית שלכם עם ירקות, עשבי תיבול וחלופות גבינה טבעוניות שונות.
  10. טעם ומרקם: לזניה טבעונית היא לבבית וטעימה כמו המקבילה המסורתית שלה, כך שלא תפספסו טעם או מרקם.

איך להכין לזניה טבעונית?

  • 300 גרם טופו יציב, מסונן ומפורר
  • 1/4 כוס אגוזי קשיו גולמיים, מושרים למשך שעתיים לפחות ומסננים
  • 3 כפות שמרים תזונתיים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 שן שום, קצוצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • רכיבים לרוטב בולונז טבעוני:
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • 1 זוקיני, חתוך לקוביות
  • 1 גזר, מגורר
  • 1 קופסת (400 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 2 כפיות אורגנו מיובש
  • 1 כפית בזיליקום מיובש
  • 1/2 כפית פתיתי פלפל אדום (להתאים להעדפת התבלינים שלך)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • להרכבה:
  • 250 גרם אטריות לזניה מדגנים מלאים (ללא גלוטן במידת הצורך)
  • 200 גרם בייבי תרד, שטוף וקצוץ
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום טריים
  • 1 כוס גבינת מוצרלה טבעונית (לא חובה)

הוראות הכנת לזניה טבעונית

  1. במעבד מזון מערבבים את הטופו המפורר, אגוזי הקשיו המושרים, שמרים, מיץ לימון, שום טחון, מלח ופלפל שחור. מערבבים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
  2. בסיר גדול מטגנים את הבצל והשום הקצוצים על אש בינונית עד שהם מריחים.
  3. מוסיפים את קוביות הפלפל האדום, הקישואים והגזר המגורר. מבשלים כ-5 דקות עד שהם מתרככים.
  4. מערבבים פנימה את העגבניות המרוסקות, אורגנו מיובש, בזיליקום מיובש, פתיתי פלפל אדום, מלח ופלפל. מבשלים 15-20 דקות, ומאפשרים לטעמים להתמזג. מתקנים את התיבול לפי הטעם.
  5. מרתיחים את אטריות הלזניה לפי הוראות האריזה עד לדרגת אל-דנטה. מסננים ומניחים בצד.
  6. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  7. בתבנית אפייה בגודל (23×33 ס"מ), מורחים שכבה דקה של רוטב הבולונז.
  8. מניחים מעל שכבה של אטריות לזניה.
  9. מורחים מחצית מתערובת הריקוטה הטבעונית על האטריות ואחריה שכבה של בייבי תרד ועלי בזיליקום טריים.
  10. מוסיפים עוד שכבה של רוטב בולונז.
  11. חוזרים על השכבות עד שמיציתם את כל המרכיבים ומסיימים בשכבת רוטב בולונז מעל.
  12. אם רוצים, מפזרים גבינת מוצרלה טבעונית על גבי שכבת הרוטב הסופית.
  13. מכסים את תבנית האפייה בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות.
  14. מניחים ללזניה להתקרר כמה דקות לפני שפורסים. מקשטים בעלי בזיליקום טריים ומגישים חם.

חלופות מתכון

  • לגרסה כשרה, יש לוודא שכל המרכיבים כשרים,
  • אתם יכולים להוסיף עוד ירקות כמו פטריות, פלפלים או חצילים לגיוון.
  • נסו עם חלופות שונות לגבינה טבעונית כמו גבינות על בסיס שקדים, סויה או שיבולת שועל.

טיפים לשיפור המתכון ושיטות הבישול

  • אל תבשלו יתר על המידה את אטריות הלזניה; הם ימשיכו להתבשל בתנור.
  • כוונו את רמת החריפות על ידי הוספת פחות או יותר פתיתי פלפל אדום לרוטב הבולונז.
  • למילוי ריקוטה קרמי יותר, ערבבו פנימה מעט חלב צמחי לא ממותק.

 

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 3 בשלנים

מתכונים נוספים

פלפל ממולא צמחוני ב10 דקות
5/5
זמן הכנה:
33 דק׳

מתכון פלפל ממולא צמחוני ב-10 דקות עבודה בלבד

עוגת ריבה ופירורים של סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת ריבה ופירורים של סבתא – לא פחות ממדהים!

מתכון קציצות אבוחצירא מרוקאיות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון של קציצות אבוחצירה עם רוטב קטלני – מרוקאי בהגזמה

סלמון בקראסט ירוק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

סלמון בקראסט ירוק עם פיסטוקים ופינוקים – מדהים!

מתכון שניצל חזיר
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון שניצל חזיר מדהים כמו באירופה

מתכון בורקס מים גבינות
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון בורקס מים עם גבינות כמו באיסטנבול

דילוג לתוכן