מתכון לקציצות ירק – מתכון ללביבות ירק

מתכון לקציצות ירק - מתכון ללביבות ירק
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
14 מנות
כשרות:
בשרי

איך מכינים קציצות ירק טעימות בטירוף?

לביבות ירקות זו מנה קלה וטעימה שיכולה לשמש לארוחה קלה. קציצות הירק הפריכות והטעימות האלה עשויות משילוב של ירקות מגורדים, עשבי תיבול ותבלינים, כרוכים יחד בבלילה פשוטה. הם מהירים וקלים להכנה, מה שהופך אותם לאופציה נהדרת לליל שבוע עמוס. בין אם תגישו אותם עם רוטב טבילה חריף או כתוספת, לביבות הירקות האלה בטוח יהוו להיט בקרב ילדים ומבוגרים כאחד.

זמן ההכנה לקציצות ירק הוא כ-20 דקות, עם 15-20 דקות נוספות לטיגון.

מתכון זה קל עד בינוני, מכיוון שהוא כולל גירוד, ערבוב וטיגון. זה מתאים לבשלנים מתחילים וגם לבשלנים בינוניים.

מתכון זה מכין כ-12-14 לביבות ירקות, תלוי בגודל.

רכיבים להכנת קציצות ירק

  • · 2 כוסות ירקות מגורדים (למשל קישואים, גזר, בטטה או שילוב)
  • · 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • · 2 שיני שום, קצוצות
  • · 1/2 כוס קמח או קמח חומוס (לאפשרות ללא גלוטן)
  • · 2 ביצים גדולות טרופות קלות
  • · 1 כפית אבקת אפייה
  • · 1 כפית מלח
  • · 1/2 כפית פלפל שחור
  • · 1/2 כפית כמון טחון
  • · 1/2 כפית פפריקה
  • · שמן צמחי, לטיגון

איך מכינים קציצות ירק - הוראות

  1. מניחים את הירקות המגוררים במסננת ומפזרים מעט מלח. תנו להם לשבת כמה דקות כדי לאפשר ללחות עודפת להתנקז. סוחטים את כל הלחות שנותרה מהירקות באמצעות מגבת מטבח נקייה או בד גבינה.
  2. מערבבים בקערה גדולה את הירקות המגוררים, בצל קצוץ, שום טחון, קמח או קמח חומוס, ביצים טרופה, אבקת אפייה, מלח, פלפל שחור, כמון ופפריקה. מערבבים היטב עד שכל החומרים נטמעים בצורה אחידה ונוצרת בלילה סמיכה.
  3. מחממים כ-1 ס"מ שמן צמחי במחבת גדולה או במחבת על אש בינונית-גבוהה.
  4. קח כף גדושה מתערובת הירקות ושחרר אותה לתוך השמן החם, לחץ בעדינות כלפי מטה לצורת לביבות. חזור על התהליך הזה, הקפד לא להעמיס את המחבת.
  5. מטגנים את הלביבות כ-2-3 דקות לכל צד, או עד שהן מזהיבות ופריכות. השתמשו במרית כדי להפוך אותם באמצע הבישול.
  6. לאחר הבישול, מעבירים את הלביבות לצלחת מרופדת במגבת נייר כדי לנקז את עודפי השמן.
  7. חזור על שלבים 4-6 עם שאר תערובת הירקות, הוסיפו עוד שמן למחבת לפי הצורך.
  8. הגישו את קציצות הירק חמות עם רוטב הטבילה האהוב עליכם, כגון צזיקי, סלסה או רטבים על בסיס יוגורט. אפשר להגיש אותם גם כתוספת עם סלט טרי או לצד מנה עיקרית.

יתרונות תזונתיים לקציצות ירק

  • קציצות ירקות עתירות בחומרי הזנה ממגוון ירקות המשמשים.
  • הן מקור מצוין לסיבים תזונתיים, ויטמינים (כגון ויטמין A וויטמין C), ומינרלים.
  • הערכים התזונתיים הספציפיים עשויים להשתנות בהתאם לסוגי וכמויות הירקות המשמשים.

מתכון חלופי לאוכלי כשרות

  • כדי להפוך את המתכון הזה לכשר, הקפידו שכל המרכיבים יהיו כשרים.
  • אם אתם מכינים גרסה ללא גלוטן, השתמשו בקמח חומוס במקום קמח.
  • בנוסף, הקפידו להשתמש בשמנים בעלי תעודת כשרות כמו שמן קנולה או שמן זרעי ענבים לטיגון.

 

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לרוטב איולי ביתי משודרג
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לרוטב איולי ביתי שישדרג לכם ים של מנות בבית!

מתכון לקראק פאי ביתית
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לקראק פאי מדהים וממכר בטירוף (כיאה לשמו)

מתכון ללימונדה אלוהית
4.8/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון ללימונדה אלוהית – איך להכין לימונדה מהאגדות

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי – מעדן אמיתי

מתכון לקרפצ'יו סינטה
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקרפצ'יו סינטה ברמה יותר גבוהה משל מסעדות

עוגת לימון כמו של סטארבקס
4.75/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת לימון סטארבקס – האם תצליחו לשחזר את המנה?

דילוג לתוכן