מתכון לקציצות ירק

מתכון לקציצות ירק - איך להכין קציצות ירק
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
כמות:
7 מנות
כשרות:
פרווה

קציצות ירק הן אלטרנטיבה צמחונית טעימה ומזינה לקציצות המסורתיות. הן עשויות ממגוון ירקות טריים, תבלינים ומקורות חלבון מהצומח, מה שהופך אותן למקור נהדר לסיבים, ויטמינים ומינרלים. הנה מתכון להכנת קציצות ירק טעימות משלך.

איך להכין קציצות ירק? הכינו את הרכיבים הבאים

  • · 2 כוסות אורז חום מבושל
  • · 1 כוס עדשים מבושלות
  • · 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • · 1 גזר גדול, מגורר
  • · 1 זוקיני גדול, מגורר
  • · 1 פלפל אדום, קצוץ
  • · 3 שיני שום, קצוצות
  • · 1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • · 1 כף בזיליקום טרי קצוץ
  • · 1 כפית אורגנו מיובש
  • · 1 כפית טימין מיובש
  • · 1 כפית פפריקה
  • · 1/2 כפית מלח
  • · 1/4 כפית פלפל שחור
  • · 1/2 כוס פירורי לחם
  • · 2 כפות שמן זית

מתכון לקציצות ירק - הוראות הכנה

  1. מחממים את התנור ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה גדולה את האורז החום המבושל, העדשים המבושלות, הבצל הקצוץ, הגזר המגורר, הקישואים המגוררים, הפלפל האדום הקצוץ, השום הטחון, הפטרוזיליה הטרייה הקצוצה, בזיליקום טרי קצוץ, אורגנו מיובש, טימין מיובש, פפריקה, מלח, ופלפל שחור. מערבבים היטב לאיחוד.
  3. מוסיפים את פירורי הלחם, ומערבבים שוב עד שהתערובת מתאחדת היטב ומחזיקה יחד.
  4. בעזרת הידיים יוצרים מהתערובת כדורים קטנים, בערך בגודל של כדור טניס.
  5. מניחים את הכדורים על תבנית האפייה המוכנה.
  6. מטפטפים את שמן הזית על החלק העליון של קציצות הירק.
  7. אופים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות, או עד שהקציצות מזהיבות ומבושלות.
  8. מגישים עם הרוטב האהוב עליכם או על גבי הקציצות

יתרונות תזונתיים של קציצות ירק

  • קציצות ירק הן מקור נהדר לסיבים, ויטמינים ומינרלים.
  • הן מכילות פחות שומן וקלוריות בהשוואה לקציצות הבשר המסורתיות, מה שהופך אותן לבחירה מצוינת עבור אלה המעוניינים להפחית את צריכת הבשר שלהם או לעקוב אחר תזונה צמחונית או טבעונית.
  • עדשים ואורז חום הם שניהם מקורות מצוינים לחלבון מהצומח, בעוד ירקות כמו גזר, קישואים ופלפל אדום מספקים מגוון של חומרים מזינים חיוניים כמו ויטמינים A ו-C, אשלגן וחומצה.
  • בסך הכל, קציצות ירק הן תוספת טעימה ומזינה לכל ארוחה.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

ריבועי בצק עלים עם תפוחים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

ריבועי בצק עלים עם תפוחים – פיתוי של גן עדן!

מתכון לדג בורי אפוי בתנור
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מתכון לבורי שלם בתנור – חובה לחובבי דגים

מתכון לדייסת קורנפלור
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון איך מכינים דייסת קורנפלור ביתית, מדהימה ומפנקת מאד

מתכון לקנלוני גבינות ברוטב שמנת
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לקנלוני גבינות ברוטב שמנת שלא תוכלו להפסיק לאכול

טבחה אדומה לקוסקוס
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לטבחה אדומה לקוסקוס בטעם אלוהי

מתכון למרק מינסטרונה איטלקי, קל אמיתי ומדהים
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון למרק מינסטרונה צמחוני, קל וטעים בקטע טרלולי

דילוג לתוכן