מתכון לקובה סלק צמחוני

מתכון לקובה סלק
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
כמות:
4 מנות
כשרות:
חלבי

קובה סלק הוא מאכל טעים ומזין שמקורו במטבח הכורדי. קובה הוא סוג של כופתאות שממלאות בדרך כלל בתערובת בשר מלוחה, אבל במתכון הזה, נשתמש בסלק להכנת גרסה צמחונית. 

המנה מוגשת בדרך כלל עם רוטב יוגורט חריף ומעוטרת בעשבי תיבול טריים. לפניכם קובה סלק מתכון נהדר ופשוט להכנה. 

רכיבים להכנת מרק קובה סלק מנצח:

  • · 2 כוסות קמח סולת
  • · 1 כוס קמח לכל מטרה
  • · 1 כפית מלח
  • · 1 כוס מים חמימים
  • · 3 סלק בינוני, קלוף ומגורר
  • · 1 בצל, קצוץ דק
  • · 1 כפית כמון טחון
  • · 1 כפית כוסברה טחונה
  • · מלח ופלפל לפי הטעם
  • · 2 כפות שמן זית
  • · 1 כוס יוגורט רגיל
  • · 2 שיני שום, קצוצות
  • · 1 כף נענע טרייה קצוצה
  • · מלח לטעימה

איך מכינים מרק קובה סלק?

  1. להכנת בצק הקובה מערבבים בקערת ערבוב גדולה את קמח הסולת והמלח
  2. מוסיפים בהדרגה את המים החמים תוך כדי ערבוב עד שנוצר בצק חלק. 
  3. ללוש את הבצק כ-5 דקות עד שהוא הופך רך ואלסטי. 
  4. מכסים את הבצק במגבת לחה ונותנים לו לנוח 30 דקות לפחות.
  5. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. 
  6. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים 5-7 דקות עד שהוא הופך רך ושקוף. 
  7. מוסיפים את הסלק המגורר, הכמון, הכוסברה, המלח והפלפל. 
  8. מבשלים 10-15 דקות עד שהסלק רך והתערובת מתאחדת היטב. 
  9. מסירים מהאש ונותנים לו להתקרר.
  10. מחלקים את הבצק לחלקים קטנים בגודל כדור גולף. 
  11. משטחים כל כדור בעזרת כפות הידיים ליצירת עיגול. מניחים כמות קטנה ממלית הסלק במרכז כל עיגול.
  12. מקפלים את שולי הבצק על המילוי לצורת כופתאות.
  13. מהדקים את שולי הבצק יחד כדי לאטום את הקובה.
  14. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים. 
  15. זורקים בזהירות את הקובה למים הרותחים ומבשלים 8-10 דקות עד שהם צפים לפני השטח. 
  16. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על צלחת הגשה.
  17. מערבבים בקערה קטנה את היוגורט הרגיל, השום הטחון, הנענע הקצוצה והמלח.
  18. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

הגשה:

  • מגישים את קובה הסלק חמה עם רוטב היוגורט בצד. 
  • מקשטים בעשבי תיבול טריים קצוצים, כמו פטרוזיליה או נענע.

יתרונות תזונתיים של מרק קובה סלק צמחוני

  • סלק הוא ירק עתיר רכיבים תזונתיים העשיר בסיבים, חומצה פולית, אשלגן ונוגדי חמצון. סלק ידוע בתור מאכל טוב להורדת לחץ הדם, משפר ביצועים אתלטיים ותפקוד קוגניטיבי. 
  • קמח סולת, המשמש בבצק הקובה, הוא מקור טוב לחלבון, סיבים וברזל.
  • יוגורט הוא מקור טוב לחלבון, סידן ופרוביוטיקה, המעודדים את בריאות המעיים. 

בסך הכל, מרק קובה סלק צמחוני הינו דרך בריאה וטעימה לשלב יותר ירקות בתזונה שלכם. מקווים שענינו על השאלה איך להכין קובה סלק. 

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לקונכיות בצק עלים שכל אחד יכול להכין
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לקונכיות בצק עלים שכל אחד יכול להכין

מתכון לרוטב איולי ביתי משודרג
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לרוטב איולי ביתי שישדרג לכם ים של מנות בבית!

מתכון לקראק פאי ביתית
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לקראק פאי מדהים וממכר בטירוף (כיאה לשמו)

מתכון ללימונדה אלוהית
4.8/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון ללימונדה אלוהית – איך להכין לימונדה מהאגדות

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי – מעדן אמיתי

מתכון לקרפצ'יו סינטה
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקרפצ'יו סינטה ברמה יותר גבוהה משל מסעדות

דילוג לתוכן