מתכון ללזניה חצילים צמחונית – תענוג שלא ישכח לזמן רב!

מתכון ללזניה חצילים צמחונית
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
6 מנות
כשרות:
חלבי

המתכון הזה ללזניה חצילים וגבינות הוא תערובת מעוררת תיאבון של מטבח איטלקי מסורתי וטעמים ים תיכוניים תוססים ורעננים. כוכב המופע הוא החציל, אותו נהפוך לשכבות ה'לזניה' המזינות והטעימות שלנו.

המתכון הזה לוקח את הנוחות והסיפוק של לזניה מסורתית ומעלה אותה עם טוויסט בריא, ויוצר מנה שהיא גם מפנקת וגם נטולת רגשות אשם.

חציל הוא ירק רב תכליתי ומזין עם טעם ייחודי ועשיר שמשלים להפליא על ידי האלמנטים הלבביים והמלוחים של המנה הזו.

חציל עשיר בסיבים, דל בקלוריות ומספק מגוון של ויטמינים ומינרלים. בנוסף, הוא מכיל פיטונוטריינטים בעלי תכונות נוגדות חמצון, שיכולים לתרום לבריאות ולרווחה הכללית.

החציל משוכב בשכבות עם רוטב עגבניות חריף, ריקוטה שמנת, ומפזר מוצרלה ופרמזן לציפוי גבינה מומסת-זהובה-זהובה מושלמת. המנה הזו עשירה בחלבון בזכות הגבינות, ורוטב העגבניות מספק מנה טובה של ליקופן, נוגד חמצון רב עוצמה נוסף.

לזניה חצילים צמחונית

לזניה חצילים צמחונית

מתכון ללזניה חצילים עם גבינות – כדאי לדעת:

  • קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 60 דקות
  • מנות: 6

איך להכין לזניה עם חצילים וגבינות – הרכיבים

  • 2 חצילים גדולים חתוכים לאורכם לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • שמן זית, להברשה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 ק"ג עגבניות בשלות, או שתי קופסאות 400 גרם של עגבניות קצוצות
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 1 כף בזיליקום מיובש
  • 1 כף אורגנו מיובש
  • 500 גרם גבינת ריקוטה
  • 2 ביצים
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • עלי בזיליקום טריים, לקישוט

הוראות – איך מכינים לזניה צמחונית עם חצילים וגבינות

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. מברישים את שני הצדדים של פרוסות החציל בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
  2. מסדרים אותם בשכבה אחת על נייר אפייה וצולים כ-20 דקות, או עד שהם רכים ומשחימים קלות. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון.
  3. בזמן שהחצילים נצלים, מכינים את רוטב העגבניות. מחממים מעט שמן זית בסיר רחב, מוסיפים את הבצל והשום ומבשלים עד שהם רכים ושקופים.
  4. מוסיפים את העגבניות, הבזיליקום והאורגנו ומבשלים כ-15 דקות, או עד שהרוטב מסמיך. מתבלים במלח ופלפל.
  5. מערבבים בקערה את הריקוטה, הביצים ומחצית מגבינת הפרמזן.
  6. להרכבת הלזניה מורחים שכבה של רוטב עגבניות בתחתית תבנית אפייה. מסדרים מעל שכבה של פרוסות חצילים, ואחריהן שכבה של תערובת הריקוטה, וזילוף של מוצרלה.
  7. חוזרים על השכבות עד לשימוש בכל המרכיבים, מסיימים בשכבת רוטב עגבניות ומפזרים גם מוצרלה וגם את יתרת הפרמזן.
  8. אופים את הלזניה בתנור שחומם מראש כ-40 דקות, או עד שהגבינה מבעבעת ומזהיבה. מניחים לו לנוח כמה דקות לפני ההגשה, מעוטר בעלי בזיליקום טריים.

חלופות למתכון

  • למי שמקפיד על תזונה כשרה, יש לוודא שכל הגבינות בהן נעשה שימוש הן כשרות. 
  • לחלופה טבעונית, ניתן להחליף את הגבינות בחלופות טבעוניות, ולהשתמש בביצת פשתן או צ'יה (1 כף פשתן טחון או זרעי צ'יה מעורבב עם 2.5 כפות מים, נשאר לשבת למשך 5 דקות) במקום ביצים רגילות.
  • אם תרצו להוסיף מעט חלבון נוסף, שקול להוסיף עדשים או חומוס לרוטב העגבניות, או לשכב מעט פטריות מבושלות ופרוסות לקבלת מרקם בשרני מעט ללא הבשר.
  • אם אינכם מצליחים להשיג חצילים או רוצים להתנסות בטעמים, ניתן להשתמש בקישואים באופן דומה. ניתן לפרוס אותו לאורך ולצלות לפי החציל, להציע טעם ומרקם מעט שונים אך לשמור על הפן הבריא והדל בפחמימות של המנה.

לזניה חצילים - מבט מהצד

לזניה חציל זו היא מתכון רב תכליתי שניתן להתאים להעדפות וצרכים תזונתיים רבים. ללא קשר לשינויים שתבצע, התוצאה הסופית תהיה ארוחה טעימה ומזינה שתספק את תשוקת הלזניה שלך בצורה בריאה להפליא. תהנה!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 4 בשלנים

מתכונים נוספים

Homemade sausages in dough.
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון לחלות דבש טעימות ומתוקות

עוגת דבש של סבתא הכי טעימה בעולם
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מתכון עוגת דבש מטריפה

infused water
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון פירות מותססים מענגים

Assorted pickled vegetables in jars: cucumbers, tomatoes, cabbage, zucchini and peppers with garlic, dill and bay leaves in jars on a wooden background, horizontal photo
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

ירקות מותססים: מתכון בריא!

side view of black grape juice in glass and basket of grapes with grape berries on gray background
5/5
זמן הכנה:
25 דק׳

מתכון למשקה ענבים מותסס ביתי מרענן

מתכון לסלט כרוב לבן
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון קלאסי לכרוב מותסס

דילוג לתוכן