אוכל זה החיים

מתכון לפסטייה מרוקאית צמחונית

מתכון לפסטייה מרוקאית צמחונית
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

פסטייה מרוקאית צמחונית, מאכל מרוקאי מסורתי המשלב שכבות של מאפה דק, מילוי מלוח של ירקות ותבלינים ארומטיים ואבק של אבקת סוכר וקינמון. למנה זו היסטוריה עשירה ומציעה חוויה קולינרית ייחודית. מוגשת לעתים קרובות באירועים מיוחדים ובחגיגות, מה שהופך את המנה לסמל של הכנסת אורחים ומטבח מרוקאי. פסטייה צמחונית היא תערובת מענגת של טעמים מתוקים ומלוחים, עטופה במאפה פריך ומתקלף, ומציעה מסע קולינרי אקזוטי ומנחם כאחד.

כמות: 4 מנות.

זמן הכנה: 40 דקות (לא כולל אפייה)

רמת קושי: בינוני

סיבות לנסות פסטייה מרוקאית צמחונית:

  • פרופיל טעמים ייחודי: השילוב של טעמים מתוקים ומלוחים, יחד עם תבלינים ארומטיים, יוצר תחושת טעם מיוחדת במינה.
  • חוויה תרבותית: נסיון המנה מאפשרת לך להתעמק במסורות הקולינריות והמורשת המרוקאית.
  • צדדיות: פסטייה מתאימה הן לארוחות משפחתיות מזדמנות והן לאירועים מיוחדים.
  • תענוג צמחוני: אפשרות משביעה ומלאת טעם לצמחונים, המציגה מגוון ירקות.
  • יתרונות בריאותיים: הפסטייה עמוסה בירקות ותבלינים מציע ארוחה מזינה.
  • מצגת מרשימה: השכבות והעיטור של הפסטייה הופכים אותה למרכז המושך את העין בכל התכנסות.
  • מנה מקדימה: אפשר להכין אותה מראש ולחמם מחדש, מה שהופך אותה לאידיאלית לאירוח.
  • טיול דרך טעם: תהנו ממסע קולינרי למרוקו מבלי לצאת מהמטבח.
  • מתחיל שיחה: פסטייה היא קטע שיחה נהדר במפגשים חברתיים.
  • ידידותי לילדים: ילדים אוהבים לרוב את שילוב הטעמים, מה שהופך אותו למנה ידידותית למשפחה.

הכנת פסטייה מרוקאית צמחונית – רכיבים:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • 1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות
  • 1 זוקיני, חתוך לקוביות
  • 1 גזר, מגורר
  • 1 כוס חומוס מבושל
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1 כפית קינמון טחון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כוס צימוקים
  • 1/2 כוס שקדים קלויים, קצוצים גס
  • כוסברה טרייה או פטרוזיליה לקישוט
  • להרכבה ואפייה: 8 דפים של בצק פילו, מופשר
  • 100 גרם חמאה, מומסת
  • 1/4 כוס אבקת סוכר
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • לתערובת הביצים: 2 ביצים גדולות
  • 1/4 כוס חלב
  • יתרונות תזונתיים:

איך מכינים פסטייה מרוקאית צמחונית – הוראות שלב אחר שלב:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מכינים את מילוי הירקות: במחבת גדולה מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים ומטגנים עד שהם הופכים שקופים.
  3. מוסיפים את קוביות הפלפלים, הקישואים והגזר המגורר. מטגנים כ-5 דקות, או עד שהירקות מתחילים להתרכך.
  4. מערבבים פנימה את הכמון הטחון, הכוסברה הטחונה, הקינמון הטחון, המלח והפלפל. מבשלים עוד 2 דקות.
  5. מוסיפים את גרגירי החומוס המבושלים וממשיכים לבשל עוד 2 דקות, ומאפשרים לטעמים להתמזג.
  6. לבסוף מערבבים פנימה את הצימוקים והשקדים הקלויים. מסירים את המחבת מהאש ומניחים את המלית בצד.
  7. מרכיבים את הפסטייה: הניחו דף אחד של בצק פילו על משטח עבודה נקי והברישו אותו קלות בחמאה מומסת.
  8. מניחים עלה שני מעל ומברישים אותו בעוד חמאה. חזור על הפעולה עד שיש לך 4 דפים שכבות אחד על השני.
  9. כף מחצית ממלית הירקות על מרכז שכבות המאפה, ומשאירים כ-2 סנטימטרים של מרווח סביב הקצוות.
  10. מקפלים את הקצוות על המילוי ויוצרים חבילה מרובעת. מברישים את החלק העליון עם עוד חמאה מומסת.
  11. חוזרים על אותו תהליך השכבות עם 4 דפי בצק הפילו הנותרים ושאר מלית הירקות.
  12. טורפים יחד את הביצים והחלב. יוצקים בעדינות את התערובת הזו על החלק העליון של שתי חבילות המאפים.
  13. אופים בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות, או עד שהפסטיות מזהיבות ופריכות.
  14. בזמן שהפסטיות נאפות מערבבים בקערה קטנה את אבקת הסוכר והקינמון הטחון.
  15. לאחר שהפסטיות מוכנות, מוציאים אותן מהתנור ומניחים להן להתקרר מעט.
  16. מפזרים את תערובת אבקת הסוכר והקינמון על החלק העליון של הפסטיות.
  17. מקשטים בכוסברה טרייה או פטרוזיליה.
  18. להגשה, חתכו את הפסטייה לריבועים או פרוסות, ותיהנו מהמנה הצמחונית המרוקאית המענגת הזו!

פסטייה צמחונית מרוקאית מציעה מספר יתרונות תזונתיים:

  • עשיר בסיבים מירקות וחומוס.
  • מקור טוב לחלבון מהצומח מחומוס ושקדים.
  • השימוש בשמן זית מספק שומנים בריאים.
  • מגוון ירקות ותבלינים תורמים ויטמינים ומינרלים חיוניים.
  • שילוב השקדים מוסיף ויטמין E ושומנים חד בלתי רוויים בריאים.

אפשרויות חלופיות:

לאוכלי כשרות יש לוודא שכל המרכיבים עומדים בתקני כשרות. ניתן להחליף חמאה בתחליף מרגרינה כשר, ולהשתמש בבצק פילו כשר מוסמך. אם רוצים להכין גרסה טבעונית, השתמשו במרגרינה ללא חלב ובחלב צמחי לתערובת הביצים.

טיפים לשיפור:

  • ודאו שדפי בצק הפילו מופשרים כהלכה, ופעלו במהירות כדי למנוע מהם להתייבש.
  • התאימו אישית את המילוי עם הירקות האהובים עליכם או אפילו הוסף טופו עבור חלבון נוסף.
  • התאימו את התבלינים לפי טעמכם; ניתן לעשות את זה חריף יותר על ידי הוספת קורט פלפל קאיין.
  • מקשטים בשקדים קלויים במיוחד ועשבי תיבול טריים לתוספת מרקם וטעם.
  • מגישים לצד יוגורט או סלט מרענן לארוחה מאוזנת.

פסטייה צמחונית מרוקאית היא בחירה מושלמת למי שמחפש להתענג על תערובת טעמים ייחודית, לחוות את המטבח המרוקאי ולחקור מנה צמחונית מענגת המשלבת מתוק ומלוח בכל ביס. בין אם זה לארוחת ערב משפחתית או לאירוע מיוחד, המנה הזו בוודאי תרשים את האורחים שלכם ותעביר אותם ללב מרוקו דרך בלוטות הטעם שלהם.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון ללחם עדשים כתומות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

לחם עדשים כתומות: המתכון שיפתיע אתכם בכל ביס

עוגת קוזונאק רומנית
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קוזונאק רומנית: מסע קסום לטעמים והניחוחות של המטבח הרומני

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום: המתכון שהשכנים ידברו עליו חודשים

מרק מיסו
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרק מיסו – המתכון המנצח שיעיף אתכם על טעמים יפניים מסחררים! 🍜🇯🇵

כדורי שיבולת שועל בריאים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

כדורי בריאות עם שיבולת שועל, תמרים מרוסקים, חמאת בוטנים ועוד מטעמים

עוגת תפוזים ללא סוכר
5/5
זמן הכנה:
55 דק׳

מתכון לעוגת תפוזים ללא סוכר

דילוג לתוכן