מתכון למרק שעועית של סבתא (שעועית לבנה)

מרק שעועית
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
1 מנות
כשרות:
פרווה

מרק שעועית הוא ארוחה דשנה ומנחמת שהיתה מצרך בהרבה משקי בית מזה דורות. המתכון הספציפי הזה הוא חביב ומשפחתי שעבר לאורך הדורות והשתכלל עם הזמן. מרק שעועית של סבתא עמוס בחומרים מזינים וטעמים שישאירו אותך עם תחושת נוסטלגיה, סיפוק והזנה.

המתכון הספציפי הזה הוא עם שעועית לבנה אך מי שמעדיף, יוכל גם להכין אותו עם שעועית אדומה וזה אפילו יכול לעבוד עם קטניות נוספות.

מדובר במרק טעים, מפנק ובריא שניתן לצרוך בכל פעם שבא לכם מנה מפנקת וחמימה שתחזיר אתכם לימי הילדות עם סבתא. מתאים במיוחד לימי חורף גשומים אך רלוונטי לכל עונות השנה.

מתכון זה הוא מרק שעועית צמחוני (למעשה גם טבעוני) אך ניתן למצוא גרסאות דומות שלו עם בשר בקר, בשר טלה, גרונות וכו'. מרק זה קיים גם בגרסאות של מרק מרוקאי, תימני, הונגרו ועוד –  כל עדה והסגנונות שלה. תוכלו לשדרג את המתכון כרצונכם לפי העדפות וטעם אישי.

שנתחיל…?

רכיבים: איך להכין מרק שעועית לבנה של סבתא

  • · 1 חבילה של שעועית לבנה מיובשת
  • · 8 כוסות מים
  • · 1 בצל גדול, קצוץ
  • · 3 שיני שום, קצוצות
  • · 2 גבעולי סלרי, קצוצים
  • · 2 גזרים, קצוצים
  • · 1 כפית טימין מיובש
  • · 1 כפית אורגנו מיובש
  • · 1 כפית פפריקה מעושנת
  • · 1 כפית מלח
  • · 1/2 כפית פלפל שחור
  • · 2 כפות שמן זית
  • · 2 כפות רסק עגבניות

הוראות הכנה: איך מכינים מרק שעועית

  1. שוטפים את השעועית במים קרים ולאחר מכן משרים אותה למשך הלילה בסיר גדול מלא במספיק מים כדי לכסות את השעועית.
  2. למחרת, מסננים ושוטפים את השעועית, ואז מניחים אותה בצד.
  3. בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, השום, הסלרי והגזר ומטגנים עד שהבצל שקוף.
  4. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים לסיר את השעועית הסחוטה, הטימין, האורגנו, הפפריקה, המלח, הפלפל ו-8 כוסות מים.
  6. מביאים את המרק לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש לנמוכה. מבשלים את המרק 2-3 שעות או עד שהשעועית רכה והמרק הסמיך.
  7. מגישים חם.

יתרונות תזונתיים של מרק שעועית של סבתא

  • מרק שעועית הוא ארוחה מזינה ומשביעה שעמוסה בחלבון, סיבים, ויטמינים ומינרלים.
  • שעועית לבנה, המרכיב העיקרי במתכון זה, היא מקור מצוין לחלבון, סיבים, ברזל ואשלגן.
  • המרק גם דל בשומן וקלוריות, מה שהופך אותו לארוחה אידיאלית למי שמחפש לשמור על משקל תקין.
  • בנוסף, מגוון הירקות במרק מספק שפע של ויטמינים ומינרלים, מה שהופך אותו לדרך מצוינת לקבל מגוון של חומרים מזינים בארוחה אחת.

בסך הכל, מרק השעועית של סבתא הוא ארוחה בריאה וטעימה המושלמת לכל זמן.

לבריאות!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לקונכיות בצק עלים שכל אחד יכול להכין
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לקונכיות בצק עלים שכל אחד יכול להכין

מתכון לרוטב איולי ביתי משודרג
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לרוטב איולי ביתי שישדרג לכם ים של מנות בבית!

מתכון לקראק פאי ביתית
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לקראק פאי מדהים וממכר בטירוף (כיאה לשמו)

מתכון ללימונדה אלוהית
4.8/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון ללימונדה אלוהית – איך להכין לימונדה מהאגדות

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי – מעדן אמיתי

מתכון לקרפצ'יו סינטה
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקרפצ'יו סינטה ברמה יותר גבוהה משל מסעדות

דילוג לתוכן