מתכון להכנת אורז לבן

מתכון אורז לבן
5/5
זמן הכנה:
5 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

התענגו על הניחוח והטעם העדין של מתכון האורז הלבן המעודן הזה. כל גרגר אורז מבושל בצורה מושלמת ואוורירית.

תהליך הכנת המנה הזו הוא כיפי כמו התוצאה עצמה. עם אופיו הפשוט אך המעודן, המתכון הזה בטוח יהפוך למרכיב עיקרי ברפרטואר הקולינרי שלכם. בין אם אתם מגישים אותו כמנה עצמאית או כתוספת, האורז הלבן הזה ללא ספק ירים כל ארוחה לגבהים חדשים.

הכנת אורז - רכיבים

  • · 2 כוסות אורז לבן (בסמטי, יסמין, או כל סוג שתבחרו)
  • · 3 כוסות מים
  • · 1 כפית מלח (להתאים לפי הטעם)
  • · 2 כפות חמאה ללא מלח (לא חובה)

הוראות להכנת אורז לבן כמו של אמא

  1. שוטפים את האורז: מתחילים בשטיפה של האורז הלבן תחת מים קרים. מניחים את האורז במסננת דקה ומעבירים אותו מתחת למים עד שהמים מתבהרים. השטיפה מסירה את כל עודפי העמילן ומבטיחה גרגירים אווריריים ונפרדים של אורז מבושל.
  2. משרים את האורז (אופציונלי): לקבלת תוצאה אוורירית יותר, ניתן להשרות את האורז 20-30 דקות לפני הבישול. שלב זה עוזר לרכך את הגרגירים ולצמצם את זמן הבישול.
  3. בסיר בגודל בינוני מוסיפים 3 כוסות מים. יחס אורז למים של 1:1.5 מבטיח אורז מבושל בצורה מושלמת.
  4. מוסיפים מלח: מערבבים 1 כפית מלח לתוך המים. המלח משפר את הטעם של האורז בזמן הבישול.
  5. מרתיחים את המים: מניחים את הסיר עם מים ומלח על אש בינונית-גבוהה. מביאים את המים לרתיחה.
  6. מוסיפים אורז: לאחר שהמים רותחים, הוסיפו בזהירות את האורז השטוף והסחוט לסיר. ערבבו בעדינות כדי להבטיח שהגרגרים יפוזרו באופן שווה.
  7. מנמיכים את החום ומבשלים: מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את הסיר במכסה הדוק ומניחים לאורז להתבשל במשך 15-20 דקות. הימנע מהרמת המכסה בתהליך הבישול, שכן הדבר עלול להשפיע על מרקם האורז.
  8. לאחר שזמן הבישול חלף, מסירים את הסיר מהאש ומניחים לו לשבת, מכוסה, למשך 5 דקות נוספות. תקופת מנוחה זו מאפשרת לאורז לספוג את כל הלחות שנותרה ולהיות אפילו יותר אוורירי.
  9. הוסף חמאה (אופציונלי): למגע נוסף של עושר טעמים, הוסף 2 כפות חמאה ללא מלח לאורז המבושל. מפוררים בעדינות את האורז במזלג, נותנים לחמאה להמיס ולצפות את הגרגירים בצורה אחידה.
  10. מגישים ונהנים: מעבירים את האורז הלבן הריחני לכלי הגשה ומגישים אותו כתוספת למנה העיקרית האהובה עליכם.

יתרונות תזונתיים של אורז לבן

  1. אורז לבן הוא דגן רב תכליתי ומזין המספק מספר יתרונות בריאותיים.
  2. הוא משמש כמקור מצוין לפחמימות, החיוניות לאספקת אנרגיה לגוף.
  3. בנוסף, אורז לבן הוא טבעי ללא גלוטן, מה שהופך אותו מתאים לאנשים עם רגישות לגלוטן או צליאק. ה
  4. וא אמנם דל בסיבים בהשוואה למקבילו האורז החום, אך קל יותר לעיכול.
  5. אורז לבן עשיר גם בויטמינים ומינרלים, כמו ניאצין, תיאמין, ברזל ועוד.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לפאדג' שוקולד
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

מתכון פאדג' שוקולד – הכי טעים שיש!

מתכון לעוגת קפה בחושה
5/5
זמן הכנה:
55 דק׳

מתכון לעוגת קפה בחושה מושלמת לאירוח 🤎🤎🤎

מתכון לעוגת קפה ושוקולד
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קפה ושוקולד – טעם גן עדן!

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות מרוקאי
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות מרוקאי – מנה מנצחת

מתכון לנקניקיות עוף בנינג'ה גריל
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

מתכון לנקניקיות עוף בנינג'ה גריל – שכולם אוהבים

מתכון לבורקס בנינג'ה גריל
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לבורקס בנינג'ה גריל – קליל וטוב

דילוג לתוכן