אוכל זה החיים

מתכון לעוגת שמרים ללא מיקסר – פשוט מעדן

עוגת שמרים ללא מיקסר
5/5
זמן הכנה:
50 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
1 מנות
כשרות:
חלבי

עוגת שמרים זו ללא מיקסר היא פינוק מענג המושלם לכל אירוע.

עם המרקם הרך והנימוח והטעם הטעים שלה, זה בטוח יהיה להיט עם משפחה וחברים.

אפייה ללא מיקסר מוסיפה קסם כפרי למתכון הקלאסי הזה, והופכת אותו קל ומהנה להכנה במטבח שלך.

איך להכין עוגת שמרים ללא מיקסר?

  • 500 גרם קמח
  • 7 גרם שמרים יבשים
  • 250 מ"ל חלב
  • 80 גרם סוכר מגורען
  • 80 גרם חמאה לא מלוחה, מומסת
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • גרידת לימון אחד (לא חובה)
  • אבקת סוכר (לא חובה)

איך מכינים עוגת שמרים ללא מיקסר?

  1. ממיסים בקערה קטנה את השמרים בחלב פושר ונותנים להם לשבת כ-5 דקות עד לקבלת קצף.
  2. מערבבים בקערת ערבוב גדולה את הקמח, הסוכר, המלח וגרידת הלימון (אם משתמשים).
  3. יוצרים גומה במרכז החומרים היבשים ויוצקים פנימה את תערובת השמרים, החמאה המומסת והביצים הטרופות.
  4. בעזרת כף עץ או ידיים מערבבים את החומרים עד שנוצר בצק רך.
  5. הופכים את הבצק על משטח מקומח קלות ולשים אותו כ-8-10 דקות עד לקבלת תערובת חלקה ואלסטית.
  6. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים אותו במגבת מטבח נקייה ומתפיחים במקום חמים ונטול גיוסים כ-1-2 שעות או עד להכפלת נפחו.
  7. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, דופקים אותו בעדינות כדי לשחרר את בועות האוויר.
  8. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית אפייה או מרפדים אותה בנייר אפייה.
  9. מעצבים את הבצק לצורה הרצויה ומניחים אותו בתבנית האפייה המוכנה.
  10. אופים את עוגת השמרים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות או עד להזהבה ומבושלת.
  11. מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להתקרר מעט לפני שמפדרים אותה באבקת סוכר, אם רוצים.

מגישים את עוגת השמרים חמימה או בטמפרטורת החדר, ונהנים מהארומה והטעמה הנפלאים שלה!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון ללחם עדשים כתומות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

לחם עדשים כתומות: המתכון שיפתיע אתכם בכל ביס

עוגת קוזונאק רומנית
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קוזונאק רומנית: מסע קסום לטעמים והניחוחות של המטבח הרומני

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום: המתכון שהשכנים ידברו עליו חודשים

מרק מיסו
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרק מיסו – המתכון המנצח שיעיף אתכם על טעמים יפניים מסחררים! 🍜🇯🇵

כדורי שיבולת שועל בריאים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

כדורי בריאות עם שיבולת שועל, תמרים מרוסקים, חמאת בוטנים ועוד מטעמים

עוגת תפוזים ללא סוכר
5/5
זמן הכנה:
55 דק׳

מתכון לעוגת תפוזים ללא סוכר

דילוג לתוכן