מתכון למרק שעועית תימני

מתכון למרק שעועית תימני
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

מרק שעועית תימני, המכונה מקומית "פאסוליה", הוא מאכל פשוט אך משביע עמוק, הנטוע במסורות הקולינריות של תימן. המרק הלבבי הזה משלב בדרך כלל שעועית אדומה עם תערובת של תבלינים, ירקות ולפעמים בשר, המגלם תערובת עשירה של טעמים שמנחמים וממריצים כאחד. מכיוון שהמטבח התימני אינו ידוע בעולם כמו מאכלים מזרח תיכוניים אחרים, המנה הזו מציעה הזדמנות ייחודית להתעמק בנוף קולינרי פחות חקר, אך עשיר להפליא.

למה כדאי לנסות מרק שעועית תימני?

  1. חוויה תרבותית: זוהי מנה ייחודית המספקת תובנה על תרבות תימן ומסורות קולינריות.
  2. עשיר בחומרים מזינים: מלא בחלבון, סיבים וחומרי תזונה חיוניים משעועית וירקות.
  3. רבגוניות: ניתן להתאים לצרכים תזונתיים שונים כולל צמחוני, טבעוני וכשר.
  4. ידידותי לתקציב: עשוי עם מרכיבים פשוטים ובמחיר סביר.
  5. אוכל מנחם: חם ולבבי, מושלם למזג אוויר קר.
  6. הכנת ארוחה: זוהי מנה שטעמה אפילו טוב יותר למחרת, מה שהופך אותה למושלמת להכנת הארוחה.
  7. דל קלוריות: למרות אופיו הלבבי, הוא דל יחסית בקלוריות.
  8. קלות בישול: מתאים לטבחים בכל הרמות.
  9. ידידותי למשפחה: הטעמים המתונים שלו הם לרוב להיט אצל ילדים.
  10. חברותי: נהדר להגשה בהתכנסויות; זה משמח קהל.

איך מכינים מרק שעועית תימני?

  • 500 גרם שעועית כליה אדומה, מושרית למשך הלילה
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • חתיכת ג'ינג'ר בגודל 1 ס"מ, מגוררת
  • 1 עגבנייה גדולה, חתוכה לקוביות
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1 כפית כורכום
  • מלח לטעימה
  • מלח לטעימה
  • 2 כפות שמן זית
  • עלי כוסברה טריים לקישוט

הוראות הכנה:

  1. מסננים ושוטפים את שעועית הכליה המושרות. הכינו את כל הירקות שלכם קצוצים ותבלינים.
  2. מחממים שמן זית בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים בצל, שום וג'ינג'ר ומאדים עד שהבצל נעשה שקוף.
  3. מוסיפים לסיר כמון, כוסברה טחונה וכורכום. מערבבים כדקה.
  4. מכניסים את קוביות העגבניות ומבשלים עד שהן מתרככות.
  5. מוסיפים לסיר את שעועית הכליה, ואחריה מים או ציר ירקות. מביאים אותו לרתיחה.
  6. מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את הסיר ונותנים לו להתבשל במשך כשעתיים או עד שהשעועית רכה.
  7. לאחר שהשעועית מבושלת, מוסיפים מלח לפי הטעם.
  8. מוסיפים עלי כוסברה טריים לקישוט לפני ההגשה.

יתרונות תזונתיים:

  • ארוז בחלבונים: שעועית כליה אדומה היא מקור מצוין לחלבון מהצומח.
  • עשיר בסיבים: טוב לבריאות מערכת העיכול.
  • עשיר בויטמינים: מספק ויטמינים חיוניים כמו ויטמין C מעגבניות וויטמין K מכוסברה.
  • תכולת מינרלים: גבוהה במינרלים חיוניים כמו ברזל ואשלגן.
  • נוגדי חמצון: תבלינים כמו כורכום מכילים נוגדי חמצון רבי עוצמה.

חלופות מתכון:

  • כשרות: השתמשו במרק ותבלינים בעלי אישור כשרות.
  • טבעוני/צמחוני: היצמדו למרק ירקות במקום כל מרק על בסיס בשר.
  • רמת התבלינים: התאם את התבלינים לפי העדפתך; אתה יכול להוסיף מעט צ'ילי לחום.
  • זני שעועית: ניתן להשתמש גם בשעועית שחורה או בשעועית נייבי כחלופה לשעועית אדומה.

טיפים לשיפור:

  • השריית שעועית: השריית השעועית למשך לילה או לפחות 8 שעות מסייעת בהפחתת זמן הבישול ומשפרת את העיכול.
  • תבלינים טריים: שימוש בתבלינים טחונים טריים יכול להעלות את הטעם.
  • עקביות: למרק סמיך יותר, אפשר לרסק חלק מהשעועית.
  • בישול איטי: מתכון זה יכול להתאים בקלות לבישול איטי. פשוט לזרוק את כל המרכיבים ולבשל על נמוך במשך 6-8 שעות.

העושר והעומק של המטבח התימני בוהקים במרק שעועית פשוט אך מספק. נסו את המתכון הזה, ותנו לטעמים להעביר אותכם לבית תימני, מלא בריחות ואהבה של דורות של בישול מסורתי.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

פלפל ממולא צמחוני ב10 דקות
5/5
זמן הכנה:
33 דק׳

מתכון פלפל ממולא צמחוני ב-10 דקות עבודה בלבד

עוגת ריבה ופירורים של סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת ריבה ופירורים של סבתא – לא פחות ממדהים!

מתכון קציצות אבוחצירא מרוקאיות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון של קציצות אבוחצירה עם רוטב קטלני – מרוקאי בהגזמה

סלמון בקראסט ירוק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

סלמון בקראסט ירוק עם פיסטוקים ופינוקים – מדהים!

מתכון שניצל חזיר
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון שניצל חזיר מדהים כמו באירופה

מתכון בורקס מים גבינות
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון בורקס מים עם גבינות כמו באיסטנבול

דילוג לתוכן