אוכל זה החיים

מתכון לפלאפל תימני

מתכון לפלאפל תימני
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
25 מנות
כשרות:
פרווה

פלאפל תימני, הידוע גם בשם "פול מודאמס", הוא וריאציה טעימה וארומטית של המאכל המזרח תיכוני הפופולרי.

מקורה מתימן, גרסה זו של פלאפל מציעה טוויסט ייחודי עם תערובת התבלינים והמרכיבים שלה. פלאפל תימני מיוצר באמצעות שעועית פאבה, מה שמביא למרקם וטעם מובהקים.

עם המורשת התרבותית העשירה והטעמים הטעימים שלו, פלאפל תימני הוא מנת חובה לכל מי שמחפש הרפתקה קולינרית.

רכיבים לפלאפל תימני

  • 250 גרם שעועית פאווה מיובשת
  • 1 בצל קטן, קצוץ גס
  • 3-4 שיני שום
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה טריים
  • 1 כוס עלי כוסברה טריים
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1/2 כפית כורכום טחון
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • מלח לטעימה
  • שמן צמחי, לטיגון

הוראות הכנת פלאפל תימני

  1. שוטפים היטב את שעועית הפאבה המיובשת ומשרים אותם במים למשך הלילה, או לפחות 8 שעות. ודא שאתה משתמש בקערה גדולה מספיק ובהרבה מים, מכיוון שהשעועית תתרחב.
  2. לאחר ההשריה, מסננים ושוטפים את שעועית הפאבה כדי להסיר עודפי עמילן.
  3. מניחים במעבד מזון את שעועית הפאווה, הבצל, שיני השום, הפטרוזיליה, הכוסברה, הכמון, הכוסברה, הכורכום, הסודה לשתייה וקורט מלח.
  4. מעבדים את התערובת עד שהיא מגיעה למרקם גס, הדומה למשחה גרגירית. היזהרו לא לעבד יתר על המידה, כי צריך להישאר קצת מרקם.
  5. מעבירים את תערובת הפלאפל לקערה ומכסים אותה. מניחים לתערובת לנוח במקרר למשך 30 דקות לפחות. זה יעזור לתערובת להתמצק, ויקל על העיצוב שלה.
  6. מחממים שמן צמחי בסיר עמוק או במחבת לטמפרטורה של 180°C (350°F).
  7. בזמן שהשמן מתחמם, מעצבים את תערובת הפלאפל לקציצות או כדורים קטנים, בקוטר של כ-3-4 ס"מ (1.5 אינץ'). הרטיבו את הידיים במים כדי למנוע הידבקות.
  8. מניחים בזהירות את קציצות הפלאפל לתוך השמן החם, ומטגנים אותן בקבוצות כדי להבטיח שהן מתבשלות בצורה אחידה.
  9. מטגנים את הפלאפל 3-4 דקות מכל צד או עד שהם מקבלים צבע זהוב ופריך. השתמשו בכף מחוררת כדי להעביר את הפלאפל המבושל לצלחת מרופדת במגבת נייר כדי להסיר עודפי שמן.
  10. חוזרים על תהליך הטיגון עד שכל קציצות הפלאפל מבושלות.
  11. מגישים את הפלאפל התימני חם כמנה עיקרית או כמילוי בפיתות או עטיפות, יחד עם רוטב טחינה, יוגורט, חמוצים או ירקות טריים לבחירתכם.

סיבות לנסות את המתכון לפלאפל תימני

  1. פרופיל טעמים ייחודי: פלאפל תימני מתובל בתערובת של תבלינים ארומטיים כמו כמון, כוסברה וכורכום, ומציע חווית טעם מענגת.
  2. אלטרנטיבה שעועית פאווה: אם אתם מחפשים וריאציה מפלאפל על בסיס חומוס, פלאפל תימני העשוי משעועית פאבה מספק טעם ומרקם ברורים.
  3. מקור חלבון צמחוני: שעועית פאבה היא חלבון מעולה על בסיס צמחי, מה שהופך את הפלאפל התימני לאופציה משביעה ומזינה ללא בשר.
  4. אפשרות ללא גלוטן: פלאפל תימני מסורתי הוא ללא גלוטן באופן טבעי, מה שמאפשר לאנשים עם רגישות לגלוטן או הגבלות תזונתיות ליהנות ממנו.
  5. עשיר בסיבים: שעועית פאבה עשירה בסיבים תזונתיים, מקדמת את בריאות מערכת העיכול ומספקת תחושת מלאות.
  6. רב תכליתי וניתן להתאמה אישית: ניתן ליהנות מפלאפל תימני כחטיף עצמאי, מוגש עם לחם, או משמש כמילוי לכריכים או עטיפות.
  7. צפוף בחומרים מזינים: שעועית Fava היא מקור טוב לויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון, התורמים לרווחה הכללית.
  8. חסכוני לתקציב: הפלאפל התימני עשוי מחומרי גלם נוחים ומציע דרך חסכונית ליהנות מארוחה טעימה וממלאת.
  9. חקר תרבות: ניסיון פלאפל תימני אותנטי מאפשר לכם לחוות את המסורות הקולינריות של תימן ולהעריך את הטעמים המגוונים של האזור.
  10. ידידותי למשפחה: פלאפל תימני הוא מאכל רב תכליתי שכל המשפחה יכול ליהנות ממנו, מה שהופך אותו לאופציה מצוינת להתכנסות או לארוחות מזדמנות.

חלופות מתכון לפלאפל תימני להגבלות תזונתיות

  • ללא גלוטן: פלאפל תימני נטול גלוטן באופן טבעי, מכיוון שהוא עשוי משעועית פאבה. עם זאת, ודא שכל שאר המרכיבים המשמשים הם נטולי גלוטן ומתאימים לצרכים התזונתיים האישיים.
  • כשרות: אשר שכל המרכיבים בהם נעשה שימוש הם בעלי תעודת כשרות ועומדים בחוקי התזונה.
  • טבעוני: הפלאפל התימני כבר ידידותי לטבעוני, מכיוון שאינו מכיל מרכיבים שמקורם בבעלי חיים.

טיפים לשיפור המתכון לפלאפל תימני

  • משרים את שעועית הפאבה ביסודיות כדי להבטיח שהם מתרככים כראוי במהלך הבישול.
  • הימנע מעיבוד יתר של תערובת הפלאפל, מכיוון שצריך להישאר קצת מרקם לתחושת הפה.
  • בדוק את טמפרטורת השמן על ידי הוספת חתיכה קטנה של תערובת פלאפל לשמן החם. אם הוא רוחש וצף לפני השטח, השמן מוכן לטיגון.
  • השתמשו בכף מחוררת כדי להפוך בזהירות את קציצות הפלאפל בזמן הטיגון כדי להבטיח שהן מתבשלות בצורה אחידה.
  • מגישים את הפלאפל עם מגוון תוספות, כמו רוטב תימני חריף, סלט עגבניות-מלפפונים או ירקות כבושים, להעצמת הטעמים ולמתן ניגודיות מרעננת.
  • שאריות פלאפל ניתנות למקרר עד 3 ימים. מחממים אותם שוב בתנור או בטוסטר אובן כדי להחזיר את הפריכות שלהם לפני ההגשה.

יתרונות תזונתיים של מתכון לפלאפל תימני

פלאפל תימני מציע מספר יתרונות תזונתיים:

  1. חלבון על בסיס צמחי: שעועית פאבה היא מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, הכרחי לצמיחת שרירים ותיקון.
  2. סיבים: שעועית פאבה עשירה בסיבים תזונתיים, מסייעת לעיכול ומקדמת תחושת מלאות.
  3. מינרלים חיוניים: שעועית פאבה מספקת מינרלים חיוניים כמו ברזל, מגנזיום ואשלגן, התומכים בתפקודי גוף שונים.
  4. נוגדי חמצון: התבלינים המשמשים בפלאפל תימני, כמו כמון וכוסברה, מכילים נוגדי חמצון המגנים מפני נזק תאי.
  5. דל בשומן רווי: פלאפל תימני הוא חלופה דלת שומן, המפחיתה את צריכת השומנים הרוויים והכולסטרול.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

פלטת גבינות מפנקת לאירוח: הקסם על השולחן
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

פלטת גבינות מפנקת לאירוח: הקסם על השולחן

מתכון להכנת פוקי בול מדהים ומפנק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון להכנת פוקי בול מדהים ומפנק (קל להכנה!)

פנקייק מלוח לילדים: ארוחת בוקר מהנה ומפתיעה
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

פנקייק מלוח לילדים: ארוחת בוקר מהנה ומפתיעה

סלט אפונת שלג: רענן, קליל ומפתיע
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

סלט אפונת שלג: רענן, קליל ומפתיע

תפוח אדמה במיקרו עם חמאה: הפתרון המהיר והמושלם
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

תפוח אדמה במיקרו עם חמאה: הפתרון המהיר והמושלם

מתכון לריבת פירות יער ותפוחים חמוצים
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

המתכון הסודי שיכניס את השמש הביתה: ריבת פירות יער ותפוחים חמוצים

דילוג לתוכן