מתכון זלביה מלוחה ומזינה (בצק מטוגן לבנוני)

מתכון לזלביה
5/5
זמן הכנה:
50 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
12 מנות
כשרות:
פרווה

מתכון לזלביה לבנונית מפנקת? מצאתם!

התענגו על טעמי המזרח התיכון עם הזלביה המלוחה והמזינה הזו, מנת בצק מטוגן לבנונית מסורתית. זלביה או זלאביה (Zalabia) מוגשת לעתים קרובות כחטיף או מתאבן (מנת ביניים) וכוללת כדורי בצק בצבע זהוב-חומים ופריכים המתובלים בכמון, כוסברה ושומשום לטעם ארומטי וטעים. 

מנה זו עשויה מקמח מלא ואפוי בתנור במקום מטוגן, ומציעה טוויסט בריא יותר למתכון הקלאסי. חברו אותו לרוטב יוגורט מרענן לארוחה מענגת ומשביעה המציגה את הטעמים המגוונים של המטבח הלבנוני.

רכיבים - איך מכינים זלביה

  • · 2 כוסות קמח מלא
  • · 1 כפית שמרים אינסטנט
  • · 1 כפית סוכר
  • · 1 כפית מלח
  • · 1 כפית כמון טחון
  • · 1 כפית כוסברה טחונה
  • · 1 כף שומשום
  • · 1 כוס מים חמימים
  • · שמן זית להברשה
  • · - רכיבים לרוטב היוגורט של הזלביה -
  • · 1 כוס יוגורט יווני רגיל
  • · 1 שן שום, קצוצה
  • · 1 כף מיץ לימון טרי
  • · 1 כף נענע טרייה, קצוצה דק
  • · מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

הוראות - איך להכין זלביה

  1. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח המלא, השמרים, הסוכר, המלח, הכמון הטחון, הכוסברה הטחונה והשומשום. מוסיפים בהדרגה את המים החמים ומערבבים עד שנוצר בצק רך. ללוש את הבצק כ-5 דקות עד שהוא הופך חלק ואלסטי.
  2. מצפים קלות את הבצק בשמן זית ומכסים את הקערה במגבת מטבח נקייה. מניחים לבצק לתפוח במקום חמים כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  3. מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. מחלקים את הבצק שתפוח למנות קטנות ומגלגלים כל חלק לכדור בקוטר של כ-1.5 ס"מ. מניחים את כדורי הבצק על תבנית האפייה המוכנה, במרחק של כ-1 אינץ' זה מזה.
  5. אופים את הזלביה בתנור שחומם מראש במשך 15-20 דקות או עד שהם מזהיבים ופריכים מבחוץ.
  6. בזמן שהזלביה נאפה, מכינים את רוטב היוגורט על ידי שילוב היוגורט היווני, השום הטחון, מיץ הלימון והנענע הקצוצה בקערה קטנה. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  7. מוציאים את הזלביה מהתנור ומניחים להן להתקרר מעט לפני ההגשה עם רוטב היוגורט.

יתרונות תזונתיים של זלביה

אמנם זלאביה זה לא בדיוק הדבר הראשון שעולה לראש כאשר חושבים על מאכל בריא, אבל אנחנו פה נוטים לחשוב על הטוב שבכל דבר 🙂 לכן – קבלו כמה יתרונות תזונתיים של זלביה לבנונית:

  • קמח חיטה מלא מוסיף סיבים, ויטמינים ומינרלים בהשוואה לשימוש בקמח לבן מזוקק, מה שהופך את המנה למזין יותר.
  • אפיית הבצק במקום טיגון מפחיתה את תכולת השומן הכוללת, ומספקת אלטרנטיבה בריאה יותר לזלביה המסורתית.
  • התבלינים, כמו כמון וכוסברה, מציעים תכונות נוגדות חמצון ואנטי דלקתיות התורמות לבריאות הכללית.
  • יוגורט יווני ברוטב מוסיף דחיפה של חלבון וסידן ומשמש גם כהשלמה מרעננת וחריפה לבצק המתובל.

לבריאות!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

פיצה דקה
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

המתכון המושלם לפיצה דקה ממש כמו באיטליה

רולדת בצק עלים במילוי גבינות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

רולדת בצק עלים במילוי גבינות שאי אפשר לעמוד בפניה

עוף עם שומר ואפונה
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון לעוף עם שומר ואפונה בטעם נוסטלגי של בית

חציל מגולגל עם בשר
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

חציל מגולגל עם בשר שיגרום לכם ללקק ת'אצבעות

מלוואח מגולגל
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מתכון למלוואח מגולגל – פינוק מנחם מתימן

בצקניות הונגריות
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לבצקניות הונגריות (שפצלה) שיזכיר לכם את סבתא

דילוג לתוכן