פולנטה קרמית קלאסית: מנה איטלקית רב-תכליתית ומנחמת
הידעתם שפולנטה היא מנה איטלקית?
בכל אופן, אם מתכון של פולנטה משובחת חיפשתם – אז מצאתם!
מתכון זה של פולנטה תירס חלבית היא הגרסה הקלאסית של הפולנטה האיטלקית – מנה טעימה במיוחד שיש לה מספר גדול של וריאציות שונות וניתן למצוא אותה בלא מעט מסעדות בארץ ובעולם, כולל מסעדות שף יוקרתיות.
בהקשר זה, אחת ממנות הפולנטה המפורסמות בארץ היא של השף אסף גרניט שאפשר למצוא במסעדה "מחניודה" בירושלים.
איך מכינים פולנטה תירס איטלקית קלאסית- רכיבים
- 1 כוס (160 גרם) פולנטה גסה (קמח תירס)
- 4 כוסות (950 מ"ל) מים או מרק ירקות
- 1 כפית מלח
- 2 כפות (30 גרם) חמאה ללא מלח
- 1/2 כוס (50 גרם) גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה)
הוראות – איך להכין פולנטה תירס
- בסיר גדול וכבד תחתית מביאים את המים או מרק הירקות לרתיחה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את המלח למים הרותחים.
- טורפים פנימה בהדרגה את הפולנטה, יוצקים אותה בזרם קבוע תוך כדי ערבוב מתמיד כדי למנוע גושים.
- מנמיכים את האש לנמוכה, וממשיכים לבשל את הפולנטה, תוך ערבוב תכוף, במשך כ-25-30 דקות, או עד שהיא מגיעה למרקם סמיך וקרמי. הפולנטה מוכנה כשהיא מתרחקת מדפנות המחבת תוך כדי ערבוב.
- מסירים את הסיר מהאש ומערבבים פנימה את החמאה עד שהיא נמסה לחלוטין ומשולבת. אם רוצים, מערבבים פנימה את גבינת הפרמזן המגוררת לתוספת עושר וטעם.
- הגישו את הפולנטה מיד כתוספת או כבסיס לתוספות הבשר, הירקות או הרוטב האהובים עליכם.
יתרונות תזונתיים של פולנטה תירס חלבית
- פולנטה היא מקור טוב לפחמימות מורכבות, המספקת אנרגיה מתמשכת לאורך כל היום.
- פולנטה היא גם מנה הדלה בשומן ומכילה מינרלים חיוניים, כמו זרחן, אבץ ומגנזיום.
- שימוש במרק ירקות במקום מים מוסיף יותר טעם וחומרים מזינים למנה, בעוד שבחירה בקמח תירס מלא מגבירה את תכולת הסיבים.
חלופות כשרות ומתכונים:
- כדי להפוך את המתכון ללא חלב וטבעוני, החליפו את החמאה בחלופה של חמאה ללא חלב או שמן זית, והשמיטו את גבינת הפרמזן או החליפו אותה בחלופת גבינה טבעונית.
- לקבלת פולנטה טעימה יותר, נסה להוסיף עשבי תיבול ותבלינים, כגון רוזמרין, טימין או שום.
- אם אתם מעדיפים מרקם מוצק יותר, יוצקים את הפולנטה המבושלת לתבנית אפייה משומנת, תנו לה להתקרר ולהתמצק, ואז פורסים וצולים, אופים או מטגנים את הפולנטה ליצירת שכבה חיצונית פריכה.