אוכל זה החיים

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי – מעדן אמיתי

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
20 מנות
כשרות:
פרווה

עלי גפן ממולאים, הידועים כדולמה או ווראק ענאב במטבח הערבי, הם מעדן נצחי שנהנו ממנו ברחבי המזרח התיכון.

המנה הזו היא סימפוניה יפה של טעמים, המשלבת עשבי תיבול ארומטיים, אורז ולפעמים בשר, הכל עטוף בעלי גפן רכים. זהו מתכון רב-תכליתי שניתן להגיש כמתאבן או כמנה עיקרית, מושלם להתכנסות או לארוחה משפחתית. תהליך הכנת עלי גפן ממולאים הוא מהנה כמעט כמו אכילתם, ומציע רגע להאט ולהתענג על אומנות הבישול. הנה מתכון חביב שתופס את מהות המטבח הערבי.

איך להכין עלי גפן ממולאים בסגנון ערבי – הרכיבים

  • 60 עלי גפן, טריים או משומרים (אם נשמרו, שטפו אותם היטב כדי להסיר עודפי מלח)
  • 200 גרם אורז בינוני
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • 100 מ"ל שמן זית בתוספת תוספת לטפטוף
  • 30 גרם צנוברים
  • 2 כפות נענע מיובשת
  • 2 כפות שמיר טרי, קצוץ
  • 1 כף פטרוזיליה טרייה, קצוצה
  • 1 כפית פלפל אנגלי טחון
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 500 מ"ל מים או ציר ירקות
  • 2 לימונים, ממיץ
  • פרוסות לימון ועלי נענע טרייה, לקישוט

איך מכינים עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי? שלב אחר שלב

  1. מכינים את עלי הגפן על ידי הלבנת עלים טריים במים רותחים למשך 2-3 דקות או השריית העלים המשומרים במים חמימים לריכוך. מסננים ומניחים בצד.
  2. שוטפים את האורז במים קרים עד שהמים מתבהרים. מסננים היטב.
  3. במחבת גדולה מחממים מחצית משמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והצנוברים, מטגנים עד שהבצל שקוף והצנוברים מזהיבים.
  4. מוסיפים את האורז למחבת ומבשלים 2-3 דקות תוך ערבוב מתמיד.
  5. מערבבים פנימה את הנענע היבשה, שמיר, פטרוזיליה, פלפל אנגלי, קינמון, מלח ופלפל. מבשלים עוד דקה.
  6. מסירים את המחבת מהאש ונותנים לתערובת להתקרר מעט.
  7. הנח עלה גפן שטוח על משטח עבודה, צד הווריד כלפי מעלה והגבעול כלפיך. מניחים בערך כפית מהמלית ליד קצה הגבעול.
  8. מקפלים את קצה הגבעול על המילוי, ואז מקפלים פנימה את הצדדים ומגלגלים בחוזקה לצורת סיגר. חוזרים על הפעולה עם שאר העלים והמלית.
  9. מסדרים את העלים הממולאים בסיר בעל תחתית כבדה, אורזים אותם בצמוד בשכבות.
  10. יוצקים את יתרת שמן הזית, מיץ הלימון והמים (או המרק) על העלים הממולאים. הנוזל צריך פשוט לכסות אותם.
  11. מניחים צלחת הפוכה על גבי העלים כדי לשמור אותם שקועים במהלך הבישול.
  12. מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים ומבשלים כ-60 דקות או עד שהעלים רכים והאורז מבושל לחלוטין.
  13. מניחים לסיר להתקרר מעט לפני שמסירים את עלי הגפן הממולאים.
  14. מגישים חם או בטמפרטורת החדר, מעוטר בפלחי לימון ועלי נענע טריים.

תיהנו מהמנה מחממת הלב הזו שמביאה לשולחן שלכם פיסת מורשת קולינרית ערבית. עלי גפן ממולאים הם לא רק מזון; הם מסע דרך תרבות, היסטוריה ורגעי שמחה משותפים.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 4 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

קציצות ירק טוניסאיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות ירק טוניסאיות טבעוניות – וואו של טעמים

דילוג לתוכן