חשבתם פעם על להכין חצילים בטוסטר? אולי כן..כי בכל זאת הגעתם לפה :-)
נצא להרפתקה קולינרית, בואו לחקור דרך ייחודית וטעימה להכנת חצילים באמצעות טוסטר. שיטה זו הופכת את החציל הצנוע למנה רב-תכליתית שהיא גם קלה להכנה וגם בעלת טעם מענג. אידיאלי עבור אלה המחפשים אופציה בריאה וצמחונית או תוספת פשוטה וחדשנית, המתכון הזה מבטיח להשרות את זמן הארוחה שלך במגע של יצירתיות.
איך להכין חצילים בטוסטר – הרכיבים
- 1 חציל גדול (כ-500 גרם), פרוס לעיגולים בעובי 1 ס"מ
- שמן זית, להברשה
- מלח לטעימה
- פלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
- אופציונלי להגשה: עשבי תיבול טריים קצוצים (כגון פטרוזיליה, בזיליקום), גבינת פרמזן מגורדת או זיגוג בלסמי
איך מכינים חציל בטוסטר שלב אחר שלב
- חממו מראש את הטוסטר להגדרה הגבוהה ביותר שלו.
- מברישים את שני הצדדים של פרוסות החציל בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
- מניחים את פרוסות החציל ישירות לתוך חריצי הטוסטר, עובדים בקבוצות במידת הצורך.
- קולים את פרוסות החציל עד שהן רכות ושחומות, בדרך כלל דורשים 2-3 מחזורי טוסטר, תלוי בעובי הפרוסות ובחום של הטוסטר שלך.
- לאחר הבישול, הוציאו את פרוסות החציל מהטוסטר בעזרת מלקחיים או מזלג, שימו לב לא לשרוף את עצמכם.
- מגישים מיד את פרוסות החציל הקלוי, מעוטרים בעשבי תיבול טריים לבחירתכם, פיזור גבינת פרמזן, או זיגוג בלסמי, אם רוצים.
מתכון חצילים זה אינו רק עדות לרבגוניות של הירק הזה אלא גם מציג את הדרכים החדשניות שבהן אנו יכולים להשתמש במכשירי מטבח יומיומיים כדי ליצור ארוחות טעימות ובריאות.