מתכון לביצת עין: איך להכין ביצת עין כמו מקצוען על חלל?

מתכון לביצת עין
דורג 5 מתוך 5
זמן הכנה:
8 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
1 מנות
כשרות:
פרווה

מקורו בביטוי האנגלי "צד שמש כלפי מעלה", המציין ביצה מבושלת רק בצד אחד, ומשאיר את החלמון שלם ונוזל, ביצים עם צד שמש כלפי מעלה הן מרכיב עיקרי לארוחת בוקר.

המנה הוזכרה לראשונה בסוף המאה ה-19 בארצות הברית, שם היא הוגשה בדרך כלל בסועדים ובמשקי בית ברחבי המדינה. הביטוי "צד שמש למעלה" מציג את המראה השמשי והעליז של הביצה המבושלת בצורה מושלמת, כשהחלמון במרכז כמו השמש.

הביצה שטופת השמש כלפי מעלה, עם החלמון הזהוב שלה עטוף בלבן פריך מעט, נושאת יופי ואלגנטיות פשוטה מסוימת.

כשהוא מוכן כראוי, הוא יכול להפוך כל ארוחת בוקר או בראנץ' לתענוג לחושים. למרות אופיו הפשטני, יש לו שילוב מענג של מרקמים וטעמים שיכולים להתחיל את היום של כל אחד עם הרכיבים המזינים והמספקים שלו.

מתכון לביצת עין – כדאי לדעת:

  • זמן הכנה: 5 דקות
  • זמן בישול: 2-3 דקות
  • רמת קושי: קלה

איך מכינים ביצת עין – רכיבים

  • 1 עד 2 ביצים גדולות (למנה אחת)
  • מלח לטעימה
  • פלפל שחור, לפי הטעם
  • 1 כף שמן או חמאה ללא מלח

הוראות הכנת ביצת עין – איך להכין ביצת עין כמו מקצוענים?

  1. מחממים מחבת טפלון על אש בינונית-נמוכה.
  2. מוסיפים את השמן או החמאה למחבת ונותנים לה להמיס, תוך הקפדה על ציפוי אחיד של פני המחבת.
  3. מפצחים את הביצים לקערה או כוס קטנה. זה יבטיח ששום קליפה לא תיכנס למחבת ושהחלמון יישאר שלם.
  4. מחליקים בעדינות את הביצים מהקערה למחבת.
  5. מבשלים את הביצים כ-2-3 דקות לקבלת חלמון נוזלי, או עד שהלבן מתייצב לחלוטין והחלמון עדיין נראה נוזלי.
  6. מפזרים על הביצים מלח ופלפל לפי הטעם.
  7. מחליקים בזהירות מרית מתחת לכל ביצה ומגישים אותה מיד.

למה כדאי לנסות ביצת עין

  • צדדיות: ביצים עם צד שמש כלפי מעלה הן מנה צדדית להפליא. ניתן ליהנות מהם לבד, להגיש על טוסט, או להוסיף למגוון מנות לחיזוק חלבון.
  • קל להכנה: אתה לא צריך להיות מומחה קולינרי כדי להכין ביצים עם צד שמש למעלה. זה מתכון מושלם למתחילים לנסות את כוחם בבישול.
  • עשיר בחומרים מזינים: ביצים הן מקור טבעי לחומרי תזונה חיוניים רבים, כולל חלבון איכותי, ויטמין B2, סלניום, ויטמין D, B6 ו-B12.
  • לא יקר: ביצים הן פריט מזון ידידותי לתקציב. מנה זו יכולה להיות אפשרות ארוחה משתלמת אך מזינה.
  • דלה בקלוריות: ביצה גדולה מכילה בסביבות 70-80 קלוריות, מה שהופך אותה למנה דלת קלוריות.
  • מהיר: זה לוקח רק כמה דקות לבשל ביצים עם צד שמש למעלה, מה שהופך אותה לבחירה אידיאלית לארוחה מהירה.
  • משביע: החלבון בביצים עוזר לשמור על תחושת שובע לאורך זמן, ומפחית את הדחף לנשנוש באמצע הבוקר.
  • טוב לבריאות העין: ביצים מכילות לוטאין וזאקסנטין, נוגדי חמצון שנקשרו להפחתת הסיכון לקטרקט ולזה יבשל קלות את החלק העליון של הביצה עם האדים.
  • בריאות המוח: ביצים הן מקור לכולין, חומר תזונתי חיוני התורם לתפקוד המוח.
  • ניתן להתאמה אישית: אתה יכול לתבל את הביצים שטוף השמש שלך כלפי מעלה בתבלינים שונים, עשבי תיבול ותבלינים לפי טעמך.

חלופות למתכון

  • לאוכלי כשרות יש לוודא שהביצים מגיעות ממקור כשר ושהחמאה המשמשת (אם קיימת) היא בעלת אישור כשרות. 
  • למי שנמנע מחלב, אפשר לבשל את הביצים במרגרינה בעלת תעודת כשרות או בשמן ניטרלי כמו שמן קנולה או אבוקדו. 
  • לחלופה טבעונית, תוכלו לנסות תחליף ביצה טבעוני הקיים בשוק. ניתן להתאים את התבלינים בהתאם לדרישות והעדפות התזונה האישיות.

טיפים לשיפור המתכון/שיטות הבישול

  • נמוך ואיטי: בישול ביצים על אש גבוהה מדי עלול לגרום לגווני לבנים. שמרו על אש בינונית עד נמוכה לקבלת ביצה רכה וטעימה.
  • מחבת טפלון: השתמשו במחבת טפלון להיפוך קל וכדי להבטיח שהביצים לא נדבקות למחבת.
  • ביצים טריות: ביצים טריות שומרות טוב יותר על צורתן ופחות צפויות להתפשט במחבת.
  • שמן או חמאה: שניהם מוסיפים פרופיל טעם שונה לביצים. חמאה מעניקה טעם קרמי, בעוד שמן נותן לטעם הטהור של הביצים לזרוח.
  • מכסים את המחבת: לקבלת חלמון פחות נוזלי, אפשר לכסות את המחבת למשך דקה או שתיים. זה יבשל קלות את החלק העליון של הביצה עם האדים.

עכשיו כשאתם יודעים הכל על הכנת ביצת עין, הגיע הזמן לפצח כמה ביצים ולנסות את זה! תהנו מהתהליך ומארוחת הבוקר המענגת שהכנתם.

יתרונות תזונתיים של ביצת עין

  1. ביצים הן מקור מצוין לחלבון איכותי, החיוני לתפקודי גוף רבים, כולל תיקון תאים ובניית מסת שריר.
  2. הם עשירים בויטמין B2 (ריבופלבין), החיוני לייצור אנרגיה, תפקוד תאי וצמיחה, ומטבוליזם של שומנים, תרופות וסטרואידים.
  3. הם מכילים כמות הגונה של סלניום, מינרל חיוני שפועל כנוגד חמצון ויכול לתמוך במערכת החיסונית שלך.
  4. הם מספקים ויטמין D, חומר תזונה הממלא תפקיד מכריע בספיגת סידן ובריאות העצם.
  5. הם עשירים בויטמין B6 ו-B12, המעורבים בתהליכים מטבוליים מרכזיים ותורמים לתפקוד תקין של המוח ומערכת העצבים.
  6. הם מספקים כולין, חומר תזונתי חשוב לבריאות המוח, וחיוני לתפקוד כבד תקין, תפקוד עצבים, תנועת שרירים ורמות אנרגיה תומכות.
  7. החלמונים מכילים לוטאין וזאקסנטין, שני סוגים של קרוטנואידים המועילים לבריאות העיניים.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 3 בשלנים
תמונה של אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

חזה עוף עם אפונה וגזר – המתכון שכולם מדברים עליו!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

איך להכין חזה עוף עם אפונה ברוטב עגבניות מעולה

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

נסו את המתכון לחזה עוף עם אפונה ברוטב אדום

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

חזה עוף עם אורז וירקות בתנור בגרסה חדשה ומפתיעה

חזה עוף ממולא פטריות עם רוטב שכבש את כולם
דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

חזה עוף ממולא פטריות עם רוטב שכבש את כולם

חזה עוף ממולא פטריות שלא תרצו לפספס
דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

חזה עוף ממולא פטריות שלא תרצו לפספס

דילוג לתוכן